Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Ale dosť bolo srandy. Pod názvom eso si predstavujeme radu 362/3.
Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.
"ESO" vzniklo při uvedení prvních škodováckých dvousystémek do provozu (1975/6) z názvu ES499.0 - ESnula = ES-O asociace nula na O.
Pro loko 363(2) je tato přezdívka převzata neprávem "chytrými rádobyznalci" a různě po webech šířena dál.
Pro 363 byla první přezdívka "Princezna", jak k tomu přišla, jsem tu už popisoval, stačí vyhledat.
Takze prezdivka "uredne" publikovana prezdivka Gorila pro 350/ES499.0 je taky do jiste miry nespravna?
A v "bludu" ze je 363 eso zijou i karty "CEDETO"

bob57_cz napsal:
ES499.0/350 = ESO, Šustiprdka, Gorila, Kotelna,... měla těch přezdívek povícero, poptej se fírů, co na nich začínali po vyjetí z fabriky. V té době jsem se na nich vozil ještě coby student dopravky, no a později sám jako "pan majster".
Ano, autor kartiček už převzal chybu jako řada dalších mladších "odborníků"( nebo spíše jen nedostatečně informovaných nadšenců ).
No to jo, obcas se na GR CD a jinych uradech spojenych s drahou a CD deji prapodivne veci, a to same na Slovensku......
no ale toto uz se Šnekovou 183 nema moc spolecne

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.
Nevšiml jsem si, že bychom fasovali nějaký předpis s oficiálními přezdívkami vozidel. Většina ajznboňáků zná nanejvýš to co jim jezdí před nosem a krom toho pro různé řady existují krajové názvy.

No bylo by to fajné, kdyby někdo udělal ten předpis s názvy lokomotiv. Já jsem tedy taky žil v domnění, že 363 je Eso, ovšem znám to i poj jménem Princezna. Když to tedy Eso není, tak co to vlastně je??? :?: :?:

Niekde sa tie prezývky úplne prevrátia naruby, takže napríklad v Bratislave má medzi železničiarmi prezývku Pílštyk lokomotíva radu 742. A peršingy tu poznáme modré, červené a zelené :D . Na 770 nepovieme Čmeliak, ale "šesťkolák". A podľa diskusie na niektorých železničných weboch, sú často propagované a publikované prezývky skôr výmyslom nejakých "šotoušov".

nebulus napsal:
Niekde sa tie prezývky úplne prevrátia naruby, takže napríklad v Bratislave má medzi železničiarmi prezývku Pílštyk lokomotíva radu 742. A peršingy tu poznáme modré, červené a zelené :D . Na 770 nepovieme Čmeliak, ale "šesťkolák". A podľa diskusie na niektorých železničných weboch, sú často propagované a publikované prezývky skôr výmyslom nejakých "šotoušov".

V Košiciach mašiny voláme takto...
110, 210 žehlička
121 skuter
140 bobina
150, 151 pražská bobina
162, 163 pershing
240 lamina, laminátka
242 plecháč
362, 363 eso
350 pražská bobina
263 princezná
182, 183 rakaňa

721 traktor
770, 771 čmeliak
751, 752 pegas

takže záver je taký, že koho ako učili tak vie...

Dobrý den!
Mám problém u této tratě s aktivitami.Natáhnu si soubor , co má ten jiný název tratě a potom mi to při spouštění msts hlásí chybu , že chybí nějaký soubor dat. a aktivity nejdou.Aktivita se natáhne do složky Activites v hlavní nabídce Msts (train.exe,routes,atd.) a když ji zkopíruju do routes/activites , tak mi to ¨při najetí msts a kliknutí na tuto trať spadne.Nevíte prosím někdo jak na tohle?

David Kodet napsal:
Dobrý den!
Mám problém u této tratě s aktivitami.Natáhnu si soubor , co má ten jiný název tratě a potom mi to při spouštění msts hlásí chybu , že chybí nějaký soubor dat. a aktivity nejdou.Aktivita se natáhne do složky Activites v hlavní nabídce Msts (train.exe,routes,atd.) a když ji zkopíruju do routes/activites , tak mi to ¨při najetí msts a kliknutí na tuto trať spadne.Nevíte prosím někdo jak na tohle?
Vážený Davide Kodete,
přečti si po sobě ještě jednou svůj příspěvek a velice rychle přijdeš na to, že odpověď na takto položený dotaz neexistuje.....

No tak Mirane ., musím uznat , že to je pořádný blábol.
Jinak musím říct , že se mi to podařilo vyřešit a problém byl v tom , že jsem z ty hlavní nabídky msts musel zkopírovat ještě složku trafic a teď nevím jistě tu druhou.

Ahoj chtel jsem jenom upozornit ze v Hojsove Strazi-Hamrech to trha soupravu,pri vjezdu od Klatov na prvni stanicni kolej,S pozdravem Pegaus.

Tak s tím jsem se setkal poprvé,ale spíš si myslím,že problém bude v nastavení spřáhel.

Zdravím, s těma Hamrama bych se připojil, hezky mi to 742 po 742 a vůz po voze "přepřáhlo" celý nákladní vlak ale odjel sem v pohodě ... byla to taková menší atrakce ale jinak v tom problém nevidím ... jen mě občas naštve, když v aktivitě TVRDNU i 20 minut před červenou než si to uráčí přijet protivlak a někde mě to nepouští vůbec, někde ten protivlak stojí jak tvrdé Y a i po půl hodině se ne a ne pohnout ... viz. "Aktivity 183"

Tadle trať se mi líbí více než dost, proto skoro teď poslední dobou na žádné jiné nejezdím, ale todle mě docela i odrazuje ...

Back
Nahoře