Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Takze prezdivka "uredne" publikovana prezdivka Gorila pro 350/ES499.0 je taky do jiste miry nespravna?bob57_cz napsal:Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.Robo napsal:Ale dosť bolo srandy. Pod názvom eso si predstavujeme radu 362/3.
"ESO" vzniklo při uvedení prvních škodováckých dvousystémek do provozu (1975/6) z názvu ES499.0 - ESnula = ES-O asociace nula na O.
Pro loko 363(2) je tato přezdívka převzata neprávem "chytrými rádobyznalci" a různě po webech šířena dál.
Pro 363 byla první přezdívka "Princezna", jak k tomu přišla, jsem tu už popisoval, stačí vyhledat.
No to jo, obcas se na GR CD a jinych uradech spojenych s drahou a CD deji prapodivne veci, a to same na Slovensku......bob57_cz napsal:ES499.0/350 = ESO, Šustiprdka, Gorila, Kotelna,... měla těch přezdívek povícero, poptej se fírů, co na nich začínali po vyjetí z fabriky. V té době jsem se na nich vozil ještě coby student dopravky, no a později sám jako "pan majster".
Ano, autor kartiček už převzal chybu jako řada dalších mladších "odborníků"( nebo spíše jen nedostatečně informovaných nadšenců ).
Všichni?bob57_cz napsal:Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.
Nevšiml jsem si, že bychom fasovali nějaký předpis s oficiálními přezdívkami vozidel. Většina ajznboňáků zná nanejvýš to co jim jezdí před nosem a krom toho pro různé řady existují krajové názvy.bob57_cz napsal:Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.
Nee, všichni až na jednohomikulda napsal:Všichni?bob57_cz napsal:Neskutečné, kolik lidí žije v tomto bludu a to dokonce i v řadách železničářů.![]()
nebulus napsal:Niekde sa tie prezývky úplne prevrátia naruby, takže napríklad v Bratislave má medzi železničiarmi prezývku Pílštyk lokomotíva radu 742. A peršingy tu poznáme modré, červené a zelené. Na 770 nepovieme Čmeliak, ale "šesťkolák". A podľa diskusie na niektorých železničných weboch, sú často propagované a publikované prezývky skôr výmyslom nejakých "šotoušov".
pegas napsal:350 pražská bobina
pegas napsal:........350 pražská bobina........
Vážený Davide Kodete,David Kodet napsal:Dobrý den!
Mám problém u této tratě s aktivitami.Natáhnu si soubor , co má ten jiný název tratě a potom mi to při spouštění msts hlásí chybu , že chybí nějaký soubor dat. a aktivity nejdou.Aktivita se natáhne do složky Activites v hlavní nabídce Msts (train.exe,routes,atd.) a když ji zkopíruju do routes/activites , tak mi to ¨při najetí msts a kliknutí na tuto trať spadne.Nevíte prosím někdo jak na tohle?