Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
ocelot24 napsal:
to Hawk: Jooo a na který ???? .. prozraď ,prosím ..

Pro vznikající 221.....první info o ni půjde ven na vánoce kdy se spustí i její domovskej WEB!
Jinak, ale plánuju ještě nějakou aktivitu do BP, velmi se mi líbí motiv osobáčku z Letohradu do Ústí n.O., nebo nějaká lokálka např. Hustopeče Šakvice, ale všechny tyto návrhy už uplatnili autoři předemnou, tak zkusím vymyslet něco origo.... :wink:

Hawk napsal:
ocelot24 napsal:
to Hawk: Jooo a na který ???? .. prozraď ,prosím ..

Pro vznikající 221.....první info o ni půjde ven na vánoce kdy se spustí i její domovskej WEB!
Jinak, ale plánuju ještě nějakou aktivitu do BP, velmi se mi líbí motiv osobáčku z Letohradu do Ústí n.O., nebo nějaká lokálka např. Hustopeče Šakvice, ale všechny tyto návrhy už uplatnili autoři předemnou, tak zkusím vymyslet něco origo.... :wink:

Tak tomu říkám originální překvapení !! ..

A jaká bude adresa ?? .. Doufám v link ,až to bude aktuální ,jo ?? ..
Letos je bohatý rok na stavby.. Je to i díky tomuto diskuznímu fóru..

Mělo by se založit téma: PAMĚTNÍ LIST či KNIHA

Z pozdravem ,ocelot24

Čekání trafic vlaků

Chtěl bych se zeptat, jak udělat, aby trafic vlak na určitém místě zůstal např. 10 minut stát. Pokud mu dám „vyčkávací bod“, tak v editoru zastaví a počká, ale při skutečné jízdě ne. Prosím poraďte, jak zastavit trafic vlak. Moc děkuji

Re: Čekání trafic vlaků

Petr napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak udělat, aby trafic vlak na určitém místě zůstal např. 10 minut stát. Pokud mu dám „vyčkávací bod“, tak v editoru zastaví a počká, ale při skutečné jízdě ne. Prosím poraďte, jak zastavit trafic vlak. Moc děkuji

Vyčkávací bod nefunguje!!! Tzn. že si nadefinuješ napr. 50 s. a akonáhle to uložíš tých 50 s. sa vynuluje... Takže jediná možnosť ako zdržať traffic na určitom mieste je buď počet cestujúcich, alebo pomocou návestidla a servisu...

Petr:
1. Ak traffic má zastaviť na 10 minút a potom ísť ďaľej tak to sa dá len na návestidle resp. ak sa jedná o osobný traffic tak sa to dá urobiť aj na nástupišti.
2. Môže vzniknúť, zastaviť (takmer zastaviť) na 10 minút a potom zmiznúť - tak to sa dá urobiť tak, že mu dám v .con súbore takmer nulovú rýchlosť. Tzn. dĺžku dráhy trafficu nastavím tak aby tou malou rýchlosťou ju prešiel za požadovaných 10 minút.

Mirec napsal:
Petr napsal:

Vyčkávací bod nefunguje!!! Tzn. že si nadefinuješ napr. 50 s. a akonáhle to uložíš tých 50 s. sa vynuluje... Takže jediná možnosť ako zdržať traffic na určitom mieste je buď počet cestujúcich, alebo pomocou návestidla a servisu...

No prijde mi, ze funguje. Mam takhle osetrene stani vlaku v Zabori (nebo kam se to vozi uhli do Chvaletic), u obou nastaveno vyckavani na deset minut a oba vlaky tam pri prujezdu stoji (tedy pokud jedu +/- na cas) ???

AndrewM napsal:
Mirec napsal:
Petr napsal:

No prijde mi, ze funguje. Mam takhle osetrene stani vlaku v Zabori (nebo kam se to vozi uhli do Chvaletic), u obou nastaveno vyckavani na deset minut a oba vlaky tam pri prujezdu stoji (tedy pokud jedu +/- na cas) ???

No Ppoollll to v návode písal, ja som si to sám aj vyskúšal.Nadefinoval som 120 s. a pri opätovnom otvorení editora tam bola 0.A v reále MSTS vlak prišiel zastavil a hneď sa aj pohol a už ho nebolo ... :salut: Ale môžeš ma presvedčiť o opaku ak mi pošleš tú aktivitu a v tej to bude fungovať ... :wink:

Aktivita pro trať 180

Ahoj, narazil jsem na malý problém, k act. "TGV" nemůžu ani u p. Šemory ani u p. Havla najít vůz cd_vagRaj-hasit a projíždět všechny stránky asi nebude ono :( Nevíte prosím někdo, kde by se dal stáhnout? Díky motorová Myš

cd_vagRaj-hasit

Vagón řady Uacs(Raj) společnosti Hasit a také dalších společností BTK,Rifest a spol. je včetně upraveného chování ke stažení u Ppoolllla na http://www.train-sim.cz/.
T.

Naposled editoval moderátor:
No to je taky fakt. Zkusím to a uvidím. U "Úzkokolejky" na trati 310 mi to ale nepomohlo, uvidíme. Zatím dík. motorová Myš

AndrewM

Máš možnost být první kdo mě přesvědčí že vyčkávací bod funguje. Toto lze ale jen zasláním úkolu kde to uvidím na vlastní oči!!! Dosud toto nikdo z lidí toto tvrdící zatím neudělal neboť to opravdu nefunguje. Je to chyba v MSTS utilitách. Takže budeš první? Nebo zjistíš že tam ty vlaky stojej kvůli něčemu jinému? Jsem zvědav a velmi rád zjistím jak je správně zapsán ten interval u vyčkávacího bodu v příslušných souborech.

AndrewM

Ppoollll napsal:
AndrewM

Máš možnost být první kdo mě přesvědčí že vyčkávací bod funguje. Toto lze ale jen zasláním úkolu kde to uvidím na vlastní oči!!! Dosud toto nikdo z lidí toto tvrdící zatím neudělal neboť to opravdu nefunguje. Je to chyba v MSTS utilitách. Takže budeš první? Nebo zjistíš že tam ty vlaky stojej kvůli něčemu jinému? Jsem zvědav a velmi rád zjistím jak je správně zapsán ten interval u vyčkávacího bodu v příslušných souborech.

Slibuju, ze se na to podivam, zkusim prijit na to, jestli je to necim jinym a pripadne poslu. Nemuzu vyloucit, ze to je kvuli necemu jinemu (treba postavena cesta a oni maji tak cervenou), ale priznam se, ze jsem to nezkoumal. Takze se podivam. Ja to opravdu neresim, pro me bylo dulezite, ze tam ty vlaky staly a fertig :-) Neresil jsem proc, resp. jestli je to nahoda. Toz tolik :-)

Mám otázku: pokud se změní kvůli pokračující stavbě koleje, po kterých mám jet v aktivitě a chtěl bych to předělat, musím předělat celou trasu vlaku nebo to lze nějak nahradit jen v inkriminované části? Příklad: EC 136 Slovenská Strela - v Praze na Masyryčce jsou jinak koleje v depu. Lze nějak předělat jen startovací místo????

Je to možné ... bez problémov. Stačí popreťahovať (drag & drop) všetky broken points (červené krúžky) na funkčné výhybky vo vlakovej ceste, a uložiť trasu. On si to už MsTS spočíta. A ak ste všetko dobre urobili zmizne položka broken path od názvu servisu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře