Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ppoollll napsal:Ad Vlastík: Při použití záchrané brzdy nebliká či jinak nedává světelnou návěst souprava která brzdí. To je nesmysl. Tato návěst v D1 je pro loko které stojí a na které se řítí jiný vlak!!! Chtěl bych v reálu vidět fíru který strhne rychlobrzdu a pak místo toho aby skočil do strojovny nebo vyskočil z mašiny bude cvakat přepínačem. Lokomotivy nemají žádný automatický přerušovač ale jen mechanický vypínač.![]()
Jinak k nočnímu svícení - hlavní reflektor by v noci neměl svítit z těchto důvodů:
Při míjení se za jízdy dle D1 nesvítí aby neoslňoval protijedoucího fíru. Čili by ho lidi správně ovládající mašinu měli zhasínat ale zatím nevím o nikom kdo si tento fakt při sezení u pc uvědomuje a zhasíná ho.![]()
Při zastavení vlaku ve stanici také již nesvítí.
Určitě se najde i několik dalších situací kdy ten hlavní reflektor nesvítí.
Čili z toho mi vychází že by v simulátoru neměl svítit. Nenapadá mne situace kdy by měl být vidět rozsvícený. A zabývat se tím aby nědo naučil simulátor to na co není programován (ovládání světel u vlaků řízených počítačem) považuji z tohoto úhlu pohledu za ztracený čas nad blbostmi.
Ad Láďa: Jinak osvětlení protijedoucích souprav je jen věcí parametrů v eng souboru. Pokud nejsi zběhlý v tom co který parametr znamená tak se podívej na příspěvek od PRCHa v Chování simulátoru a jak na to. Je to tam popsáno docela dobře a nemá význam to opisovat.
Láďa napsal:tak já běžím zkoušet ty světla, ale dneska jsem zkoušel tvořit misi pro manipulák a nějak bez úspěchu :?
- když jedu solo loko a chtěl bych připojit vozy který nebyli na začátku součástí vlaku , tak mi nejdou odbrzdit i když jsou připojený, tak nevim v čem dělám chybu? (vkládam je na kolej jako samostatný konzist)
Martens napsal:Jacek : už jsem se dloouho nerypal v D1, ale neplatí stále, že posunující díl má rozsvíceno jenom jedno poziční světlo?
Jo jo, jde to a nejjednodušší je to právě přes nástup cestujících. Prostě mu dáš k tomu nástupišti tolik cestujících, aby tam čekal tak dlouho, jak potřebuješ. Někdy to nejde přesně na sekundu, ale to už jsou detailymaca napsal:Dovolil bych si položit dotaz, protože jsem dosud neměl štěstí najít odpověď.
Je možno v editoru úkolů soupravě řízené počítačem přesně stanovit dobu, po kterou bude stát na nádraží ? Jinak řečeno, nedokážu zatím (jsem začátečník v MSTS) přinutit vlak řízený PC, aby mi při zastavení u nástupiště vyčkal mnou stanovený čas a nikoliv si odjel po uplynutí doby pro nástup cestujících, která mimichodem mi připadá, že si jí MSTS určuje jak ho napadne (zatím jsem nevypozoroval čím je určována).
Děkuji.
JOHNZ napsal:Láďa napsal:tak já běžím zkoušet ty světla, ale dneska jsem zkoušel tvořit misi pro manipulák a nějak bez úspěchu :?
- když jedu solo loko a chtěl bych připojit vozy který nebyli na začátku součástí vlaku , tak mi nejdou odbrzdit i když jsou připojený, tak nevim v čem dělám chybu? (vkládam je na kolej jako samostatný konzist)
Tak to je dosť rôzne, môže byť chyba v lokomotívae alebo vo vozňoch (a o tomto by vedel najlepšie rozprávať JACEK alebo Ppoollll) vacsinou v brzdovych tlakoch.
maca napsal:Dovolil bych si položit dotaz, protože jsem dosud neměl štěstí najít odpověď.
Je možno v editoru úkolů soupravě řízené počítačem přesně stanovit dobu, po kterou bude stát na nádraží ? Jinak řečeno, nedokážu zatím (jsem začátečník v MSTS) přinutit vlak řízený PC, aby mi při zastavení u nástupiště vyčkal mnou stanovený čas a nikoliv si odjel po uplynutí doby pro nástup cestujících, která mimichodem mi připadá, že si jí MSTS určuje jak ho napadne (zatím jsem nevypozoroval čím je určována).
Děkuji.
Ppoollll napsal:Ad realita - chtěl bych Vás vidět na mašině si hrát se světly když bude aktivována záchraná brzda. MSTS nerozlišuje důvody proč ji obsluha PC aktivovala. A jediný rozumný důvod je ten aby souprava nenarazila. O jiných příležitostech v reálu, proč tuto světelnou návěst použít, nediskutuji. Tam má své uplatnění (což ale nejde v MSTS vyseparovat). Nikoliv ale při záchrané brzdě. Tam se kouká fíra zachránit sám co nejrychleji jak to jde (útěkem do strojovny nebo opuštěním/skokem z mašiny ven. A tohle vím ne z předpisů ale od lidí co jezdí či jsou již v důchodu a jezdili celý svůj aktivní život! A byly případy kdy to jen díky opuštění kabiny přežili.