Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už jsem na to upozorňoval. Jinak je na foru vzkaz přímo od autora - NESTAHOVAT. Opraví to.

mezery v názvech

Pánové a dámy
Pokud děláte úkol nástroji k tomu určenými - editorem úkolů z MSTS - tak mezery v názvech souborů nejsou žádný problém. Editor zcela správně dosazuje všude, kde je mezera, uvozovky a vše funguje. Neměl jsem s tím nikdy nejmenší problém.
A pokud někdo začne rýpad do jednotlivých souborů v textovém editoru a na uvozovky zapomene tak je b..... Zrovna tak je zapotřebí si dávat pozor na převzaté "con" a ostatní soubory. Ne vždy jsou v pořádku.
Čili jinými slovy:
Pro každou aktivitu si vytvořte v editoru úkolů vlastní trasu/y (pozor - důrazně doporučuji nepoužívat JEDNU trasu pro více úkolů - dělá to pak někdy v některých případech problémy), jednotlivé soupravy (na začátku dosazovat vlastní dvojpísmenou zkratku pro snadnější identifikaci souborů) a všechno ostatní. A když to pak nakonec po otestování tohoto úkolu zabalíte příkazem pro sbalení úkolu tak na disku najdete soubor s koncovkou "APK" který obsahuje VŠECHNY soubory potřebné k tomuto úkolu. Neobsahuje to pouze vozidla. Ty je nutné již mít nainstalované.
A k problému s rozbalením souborů s koncovkou "APK" - od defaultní instalace je proveden špatně asociační zápis do registrů oken. Jak toto řešit bylo již mnohokrát popisováno - proto jen stručně jeden z několika postupů jak to opravit:
V Total/Windows komandru zvolit v menu volbu "soubory" -> "asociovat s" -> vpravo nahoře najít koncovku "APK", a pak na příkazovém řádku opravit poslední nesmyslný výraz (je to jen jakýsi obdélníček - znak který nelze zobrazit) mezi uvozovkami za %1.
Před použitím opravy zápisu v registrech, tak jak to bylo zveřejněno u F.Havla, varuji v případě že máte MSTS nainstalován jinde než je default umístění na disku C!!!! Přepíše se tím i cesta k tomu rozbalovacímu programu!!!!

To je ve stručnosti vše co mohu říci k mezerám v názvech souborů a adresářů. A taktéž k distribuci nekompletních úkolů. Pokud to někdo posílá s tím že ručně vyzobává jednotlivé soubory tak je u mne a u mnoha dalších b..... Doporučuji k tomu používat to co je součástí samotného MSTS od jeho počátků a nepřidělávat tak mnoho práce a zklamání i ostatním. Viz chybějící soubory s definicí souprav, chybějící trasy a mnoho dalšího v jiných diskusních tématech.

Já bych měl dotaz na autory aktivit z jiného soudku,problém značení Trainsetu už tu byl mockrát omílán.Jde mi o sestavu vlaků,především nákladních.Nezlobte se na mě,ale spousta náklaďáků je na jedno brdo - Fall,Eas-u,sem tam nějaká cisterna a pár krytých vagonů.Přitom u Havla či p.Šemory je spousta vagonů,proč se tedy nevyužívají?Nemám nic proti uceleným soupravám (uhlí dříví,cement..).ale spousta sestav má ty samé vozy.Proč se vůbec nepoužívají vozy ČSD,je jich taková spousta,ale i osobní se používají málo.Jako v železničním modelářstcí máme několik epoch,tak také udělejte sestavy vlaků z různých časových období,lokomotivy k tomu máme.Nemusíme to mít všechno je to nejmodernější,na některých tratích jsou dosud mechanická návěstidla a tam může pára jezdit bez problémů vzhledem k časovému období.Polák udělal krásné Rybáky a kdepak jsou?Nemluvě o dalších modelech předválečných osobáků.
Dávám k úvaze,zda-li by nechtěl někdo vytvořit traťě z různých časových období.Třeba předválečné,poválečné,60 a 70 léta,kdy vrcholil parní provoz.Současných tratí,myšleno zabezpečovacím zařízením,máme hodně.Ale ty starší už ne.Něco bylo v CR140,tam vývoj nepokračuje,rovněž u ZZO.Neměl by někdo chuť se toho ujmout? :wink:

Ad Petr Novák:

Naozaj by to chcelo dve - tri slušné trate v štýle ČSD okolo rokov 1960 - 1980. Jedná sa asi o najzaujímavejšie obdobie kedy boli na tratiach popri sebe parné lokomotívy s "prkeňákmi" a zároveň moderné vozidlá nových trakcií - snáď s výnimkou peršingov a rady 131 !!! Možno by to motivovalo modelárov - aj tých produktívnych, aj nových k výrobe ďalšej škály modelov - parných lokomotív ( 365.0, 387.0, 475.1, 534.0, 534.03 ... ale aj osobných vagónov z 30-tych a 50-tych rokov minulého storočia ... nevynímajúc ani prekrásne predvojnové motoráky M234.0, M242.0, M264.0, M251.2, M273.0, M274.0 a M275.0 so zodpovedajúcimi prívesnými vozmi ... Páni - berte to ako výzvu - hlavne noví, začínajúci modelári. Tí existujúci a produktívni sú vyťažení viac než dosť ...
Z existujúcich vozidiel zapadajúcich do tohoto obdobia ( 30-te a 50-te roky ) máme okrem motorákov Ondry Janiša len vagón Bai/Cai a rybáky J. Poláka a sem tam nejaký skin na nemecké modely ... a to je žalostne málo !!!

To je takovej problém si consisty upravit? Já třeba Rybáky používám jsou velmi povedené.

Boby napsal:
To je takovej problém si consisty upravit? Já třeba Rybáky používám jsou velmi povedené.

Myslel jsem to trochu jinak - proč máme aktivity jen na moderní vozy.Není to o tom,že by si měl každý upravovat consisty.Tax pochopil velice dobře,jak jsem to myslel.Když už někdo dělá někakou aktivitu,proč by ji měl další fanoušek upravovat,navíc je to o tom,že MSTS se nyní zaměřije pouze na moderní vozidla.Když si přepíšu consists,tak tím poruším skladbu celé mise,to je snad jasné.Dám příklad - v aktivitě je IC s 151 a já si osobní vlak řízený počítačem přepíšu na Rybáky.Že je to totální nesmysl,je to už jasné?Jde mi o to,aby na misích jezdily vozy a loko ze stejného období,třeba předválečné -takové aktivity dosud neexistují.

Jasně udělám historickou aktivitu k tomu bude potřeba stahnout alespoň 10 vozidel a velikosti 50MB a předělat textury - dalších 200 MB. Každej má pevné a neomezené připojení tak si to stahne viď . Na BK nemá význam hrát historické aktivity, protože je SOUČASNÁ a tak jsou aktivity které jsou dělané na Zbyňkův trainset naprosto vpořádku. Já používám historická vozidla na tratích historických. Mám komplet historické tratě v MSTS nainstalovaném v jiném adresáři a používám tam ještě svúj původní trainset kde mám historická vozidla i česká. Myslím, že to chápu dobře.

Ono jde spíš o to, že nejsou jen tratě v "historickém" provedení, ale hlavně nejsou vozidla, pokud nebudu počítat různé frizury zahraničních modelů, které jsou kolikrát úplně nesmyslné. Např. 555.3 z BR 50

Boby napsal:
Jasně udělám historickou aktivitu k tomu bude potřeba stahnout alespoň 10 vozidel a velikosti 50MB a předělat textury - dalších 200 MB. Každej má pevné a neomezené připojení tak si to stahne viď . Na BK nemá význam hrát historické aktivity, protože je SOUČASNÁ a tak jsou aktivity které jsou dělané na Zbyňkův trainset naprosto vpořádku. Já používám historická vozidla na tratích historických. Mám komplet historické tratě v MSTS nainstalovaném v jiném adresáři a používám tam ještě svúj původní trainset kde mám historická vozidla i česká. Myslím, že to chápu dobře.

Historické vozy na netu už dávno jsou,jen je nikdo nepoužívá.Já osobně mám v Trainsetu 15 typů osobních vozů - předválečných i poválečných.Např.A,B,C;B-C;Aa;ABa;Ca;Cai;Ci;Hecht;Ciu;CiZ;Rybák a mohl bych ještě pokračovat.Z lokomotiv zeměplaza 411.0,mikádo 387.0,litevku 399.0,hrbouna 375.0,všudybylku 354.1,čtyřkoláky 434.1 a 2,pětikoláky 524.0 a 1,papouška 477.0 a pak bývalé německé,celkem 6 typů.Jsou to už přímo české modely,nemusí se vůbec dělat nové textury.Velikost modelů není nijak závratná,pohybuje se u vozů cca 1,5MB a u lokomotiv více.Takže jen chybí historické tratě,kde by se mohlo jezdit.

Ty textury používám k zestarání stávajících textur - na netu je jich spousta, abych přizbůsobil trať reálu. Takhle jsem zestaral Liptov a když si vezmu tmavý brejle tak se to dá i jezdit. Co se týče vozidel tak na těch caa 50ti MB trvám, protože kromě vozů a loko musíš mít i zvuky a kabiny. Jina free slušnou historickou trať jsem na netu nenašel. A dávat za addon cenu plné hry se mi nechce.

Boby napsal:
Ty textury používám k zestarání stávajících textur - na netu je jich spousta, abych přizbůsobil trať reálu. Takhle jsem zestaral Liptov a když si vezmu tmavý brejle tak se to dá i jezdit. Co se týče vozidel tak na těch caa 50ti MB trvám, protože kromě vozů a loko musíš mít i zvuky a kabiny. Jina free slušnou historickou trať jsem na netu nenašel. A dávat za addon cenu plné hry se mi nechce.

S tím bych tedy souhlasil,těch 50MB zase není tak závratná velikost.Stejně v Trainsetu musí vše být,tak tady nejde o místo,dnešní HHD hravě přesahují 160GB.Mě kompletně celý MSTS se všemi tratěmi a vozy zabírá skoro 16GB.Takže nějaká trať o zruba 500MB není v této velikosti problém,spíše to stažení.Placený addon s českou tratí tedy neznám ,pokud vynechám p.Šemoru,tady se o tom placení napsalo více než dost.Pokud by jsi myslel Vysočinu,tak tam vývoj asi nepokračuje,podle webové stránky.Takže nevím,že by byl placený addon na české trati,německé mě neoslovují a stejnou jsou drahé.Abych jezdil v NSR českými vlaky,to by asi nebylo to ořechové.

Máš pravdu s tratí je to bída. Myslel jsem kdyby někdo o nějaké free třeba i zahraniční věděl. Vysočinu jsem zkoušel - verzi light co je na netu. Je to sice fikce zkoušel jsem si ji objednat ale nikdo nereagoval. Takže asi fakt zastavili nejen další vývoj, ale i distribuci. A ty peníze za zahraniční prostě nedám.

Boby napsal:
Máš pravdu s tratí je to bída. Myslel jsem kdyby někdo o nějaké free třeba i zahraniční věděl. Vysočinu jsem zkoušel - verzi light co je na netu. Je to sice fikce zkoušel jsem si ji objednat ale nikdo nereagoval. Takže asi fakt zastavili nejen další vývoj, ale i distribuci. A ty peníze za zahraniční prostě nedám.

tak si full verzi stáhni ze stránek od Filipa Havla...tedy pokud tam ještě je

Martens:
Teď jsem se tam radši ještě podíval. Je tam jenom link k němcům kde je stále ještě stará verze a ještě k tomu demo. A link na stránky, kde si ji lze objednat, které jsou nanic. Zkoušel jsem přímo novou light verzi staženou z Train-Sim.com a ta je slušná.

Martens napsal:
Boby napsal:

tak si full verzi stáhni ze stránek od Filipa Havla...tedy pokud tam ještě je

Byl tam jen odkaz,trať se stahovala volně jen krátký čas,já osobně jsem za ní platil.Pak tam byl update na verzi 1.2 a tím asi celý projekt usnul.

Teď jsi mi to připomněl. Už si vzpomínám, jenže tehdy jsem měl ještě modem, takže stahnot ji nepřicházelo v úvahu.

Boby napsal:
Teď jsi mi to připomněl. Už si vzpomínám, jenže tehdy jsem měl ještě modem, takže stahnot ji nepřicházelo v úvahu.

To ja taky a tak jsem si ji koupil na CD,protože něco lepšího nebylo.

zkušenosti s rozšířením aktivity

Musím se podělit se svými zkušenostmi s rozšířením své mega aktivity NS.
Jak jsem včera inzeroval, prodloužil jsem ji až do Hodonína. Přibyly dva mrtvé consists, na které se lokomotiva postupně přepřáhne, doplnil provoz a začal hrát.
Problém první. Při načtení aktivity, ztržena záchranná brzda. Zkusil jsem pohnout o deset vteřin z odjezdem nákladu 2 a vlaku hráče jsem dal počáteční rychlost 80km/h. Načtu hru a už OK. Tento jev se vyskytuje u různých tratí, kde start začíná z nějaké rychlosti a nechápu souvislosti, odstraněno vždy metodou pokusu a omylu.
Problém druhý. Vyjíždím z Třebovického tunelu a PC se snaží před stanicí načíst motor do Chornice. Marně, hláška Billovi a pád. Po nahrání uloženého úkolu těsně před pádem už OK. Motor také OK, odjeli jsme současně a jedu do Třebové. Při zastavování ve stanici jak obvykle koukám dozadu jak v dáli přijíždí EC170 od Brna a PC zamrzlo. Tedy úplně to samé jak zlobila aktivita Laborec.
Je to jasné, přibyly dva další mrtvé consisty. Aktivitu tedy předělám s využitím soupravy Ex 571 až do Hodonína. Ale to až večer a dám vědět, jestli je to už OK.

Ale napadla mne jiná věc. Kdyby něco uklízelo použité a odstavené mrtvé consisty. Např v Rudolticích by se po příjezdu objevila na té samé koleji lokomotiva připravená na odjezd směr Krasíkov a na ni bych natlačil odstavenou soupravu. Jestli by to odjelo a zmizelo. Testoval něco takového někdo? Také obráceně. Místo mrtvých consists nechat soupravu přijet a blokovat ji cd servisem a mezi tím na ní najet vlakem hráče. Ale jestli by pak nebyl problém se k tomu vlaku zepředu dostat. Tohle mne jen tak napadlo.

Jinak ponaučení pro tvůrce aktivit. Zásadně nepoužívat mrtvá consists jako dekoraci, ale vždy jako blokovaný vlak, který přijede v pravou chvíli a pak v naplánovaný čas zmizí. To jsou mé poslední zkušenosti.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře