Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
T

Obojí je produkt jednoho výrobce (lépěji firmy která to zastřešuje) a zejména do oken zasahuje příliš mnoho jiných produktů schopných je rozhodit zcela neuvěřitelným způsobem. Jak jsem již psal - mně se to zatím nestalo ale již jsem o tom několikrát slyšel. Takže pravda je asi někde uprostřed 50 : 50 :(

T

To, že jsou někde nedávno nainstalované Windows, neznamená, že je všechno v pořádku. Viděl bych taky chybu spíš v nich. Windows XP se musí po nainstalování trochu dodělat (vyházet nesmysly, zrušit efekty, atd.), pravidelně čistit od spyware, mazat Temp, atd. Pak fungujou mnohem líp :wink:

Windows XP versus Msts

PetrSv

Děkuji za Vaši informaci ohledně instalací Windows.Máte pravdu,že nezáleží na tom,jak a kdy byla provedena instalace operačního systému.Nicméně mne zkušenosti s msts za nějaké ty tři roky zpět ubezpečují,že můžu vyčistit cokoliv(temp apod.),eliminovat různé efekty a nesmysly a poté Win nastavit na nejlepší optimální hodnoty a stejně se chyba ,kterou jsem popsal vyskytuje.Testoval jsem to nejenom pod Win XP,ale i pod Win 98 .Chyba se vyskytovala v obou případech. Plně se tedy ztotožňuji s názorem Ppoolllla,že pravda bude někde uprostřed.

Dotaz na Poola. Da se nejak vytvorit mise kdy Trafic bude odpojovat vozy? Uvedu příklad mise: Dieselová lokomotiva priveze vlak( trafic rizeny PC) do stanice kde bude následovat přeprah za el lok. řízenou hračem. Diesel traficu se odpojí, odjede a nasledne bude postaveno pro el.lokomotivu hrace která najede na soupravu kterou privezl trafic a s ni bude pokracovat v jizde.Jde to? A nebo jeste jeden priklad mise: Osobni vlak (rizeny hracem) prijede do stanice kde mu ma byt pripojen dalsi vuz.Jde udelat aby lokomotiva (trafic rizena PC) pripojila na konec soupravy rizene hracem dalsi vuz ,odpojila se a opet od soupravy odjela? Díky

odpověd Robertovi

Bohužel ti sice JOHNZ dal jasnou odpověd ale není docela tak pravdivá,je vidět že moc neovládá aktivity editor,to co popisuješ se v MSTS dá udělat ,ale jsi omezený na max 4 takovéto ulohy,uvedu příklad jak já praktikuji to co píšeš:Trafic vlak EC 171 mi přiveze do Prahy Holešovic CD 371,kde se přepřahá za Vlak Hráče(v tomto případě ZSSK 350 s kterou přijedu z Prahy HL.N.) a poté co CD 371 se odpojí od vlaku jako úlaha 2 odjede na zhlaví a potom po postavení návěstidla se otočným bodem vrátí zpět,a mě dovolí vyjet na zhlaví ovšem by mi nedovolilo najet na soupravu musím tr.posun označit jako nefunkční,a najedu na soupravu vlaku EC 171 a vyrazím na trat 107 km do Pardubic,u druhého dožadavku by to taky žlo avšak by jsi musel vlak hráče zastavit přesně aby bylo možné vagon přivěsit ,jinak vlak vykolejí,ovšem v obouch případech musíš na vlak najet v časovém limitu trafic vlaku(loko) jinak ti vše zmizí ,ale po připojení souprava zustane,já jsem zkoušel vlak hrače od Prahy Hostivaře na Prahu HL.N. R po příjezdu na HL.N. jsem odvěsil loko hráče a trafic loko se připojila na druhý konec vlaku a pokračovala na ONJ.To asi tak k tvému problému.Vlastik

Nerozumím tomu jak primet lokomotivu traficu aby se odpojila. Mužes být konkrétnější prosím? Díky

Ad:Vlastik+ Roberto

No prave, ja som myslel take ze stojis v stanici a pride vlak, masina sa odpoji (vidis ju ako sa odpaja) a potom tam nakluses ty a pripojis a potom valis dalej - to co hovori Vlastik (prides, vidis supravu a cvaknes sa na nu - na to snad ani netreba trafik) by zvladlo aj male decko :)

P.S.: Vlastiku, nehovor o niekom ze s AE nevie zaobchadzat, ked ty sam to spravit nevies...

Chtěl bych se zeptat dá se nějak v prohlížení trati odpojit loko objet soupravu a zase připojit za opačné spřáhlo?Dík

Ppoollll napsal:
Pokud by jsi ale použil to co popisuji v rozepsaném návodu na tvorbu úkolu (v tomto okamžiku je to prakticky na konci návodu) tak to je použitelné zcela obecně.
Mohl bys napovědět, v které části? Nechce se mi to číst celé, když většinu z toho už znám.
Ještě češtinářská poznámka: nepíše se "by jsi", ale "bys"; "by jsme" -> "bychom; "by jste" -> "byste" Je to i kratší. :wink:

Přepřah nepřepřah

Řešil jsme si taky aktivitu s přepřahem, konkrétně ve st.Osek trati Vysočina. Nakonec jsme to vyřešil formou "přímých vozů". V čase T stojí "v kopřivách" motorová "moje" loko 749, u prvního perónu vpředu traffic vlak s el.lokomotivou a za ním další souprava bez loko (163+A+BD+B+B+B a B+B+BD+AB). Traffic vlak má odjezd po hlavní trati dál vnteřinku před zahájením mise. Po spuštění mise vydíte pomalu se rozjíždějící rychlík mířící na hlavní trať. Po jeho odjezdu se vám postaví vlaková cesta na zhlaví (v originále trati nepříliš reálná návěst "40 a volno"). Odjedete k bodu změny směru jízdy a po přestavení výměn najedete na soupravu a po připojení k soupravě a "zkoušce brzy" podle jízdního řádu odjedete směr Vetsec. Není to sice ono, ale v mezích možností simulátoru ... :wink:

A ono,keby ste namiesto toho rychlika dali len solo masinu a potom by ste ju cez reverzak vratili na inu kolaj a v .srv subore nastavili endinworld na 1 tak z toho mame celkom pekny preprah...

Tak jak to vypada s temi strankami s aktivitami, ktere tu byly v planu?

Preprah

Ja zkousel delat taky preprah a da se to zhruba tak, jak naznacil JOHNZ. Vypada to docela pekne. Nechal sem proste mnou rizenou masinku stat na kusy koleji a cekal. U nastupiste stal uz Taurus s EC278, Taurus ale nebyl spojeny s tim vlakem ale byl tesne u vagonu a mel naprogramovano aby zustal stat asi dve minuty. Pak se pomalicku rozjel. Uvolnil mi usek a ja si uzil kousek soubezne jizdy s nim az k navesti Stuj, on odjel mimo, ja se vratil pro vagonky, napojil, vyzkousel brzdu a jelo se, Docela hodne realne. Nicmene tak, jak to je u EU07 to asi nepujde.

Vyčkavací bod

Mám takový nápad jak zprovoznit vyčkávací bod. Neboť jste psaly, že si nepamatuje čas, ale je tam. Což znamená, že editor ho někam zaznamená, ale už mu nepřiřadí čas. Takže by stačilo zjistit kam si to ukladá ten vyčkavací bod

Re: Vyčkavací bod

Edita854 napsal:
Mám takový nápad jak zprovoznit vyčkávací bod. Neboť jste psaly, že si nepamatuje čas, ale je tam. Což znamená, že editor ho někam zaznamená, ale už mu nepřiřadí čas. Takže by stačilo zjistit kam si to ukladá ten vyčkavací bod
Vlastik-jelikož se hlouběji věnuji právě MSTS a aktivitám,tato otázka mě také napadla,momentálně na tom usilovně pracuji,jelikož jsem zjistil že díky datům na kterých MSTS chodí se dá změnit úplně vše od písma až třeba pro zvuky vlaků trafic,zatím pracuji na systému zkoušky kdy vlak hráče troubí a trafic vlak na určitých úsecích také zapíská ,momentálně mi zatím funguje když se míjejí dva vlaky že zatroubí,dále bych chtěl zkusit udělat světla tak aby při průjezdu vlaku z druhé strany problikl hlavní reflektor jako přátelský pozdrav,v současné době jsem vyzkoušel aby se po zatáhnutí záchrané brzdy změnili světla dle předpisu D1,a fungujeto,s pozdravem Vlastik,010,11,230.

Další problém

Možná že by ten vyčkavací bod mohl být v *.pat.

A ještě mám jeden problém. Neboť se na trati Břeclav - Praha vypnou ve 4:00 noční textury. Zjistil jsem, že to zavisí na čase kdy jse má rozednít, pokaždé jse to vypne o dvě hodiny dřív. Neví někdo jak na to

Mám problém. Postavím si aktivitu na trati Kúty - Brno. Začínam v stanici Ústí nad Orlici na kolaji 28. Chcem pripojit vagóny ktoré su na kolaji 22. Postavim si vlakovú cestu. Za výhybkou na kolaj 22 umiestim "revers point". Prehodím výhybku tak aby vlaková cesta išla na kolaj 22. Za navestidlom na kolaji 22 umiestnim druhý "revers point" a vlakova cesta pokracuje smerom na Českú Třebovú. Ked si pustím MSTS a chcem si tuto aktivitu prejst tak vyhybka na kolaj 22 sa neprehodí a na kolaj 22 sa neda dostať. Toto sa mi nestáva len na tejto trati stalo sa mi to už viackrát aj na iných tratiach. Nieviem čo robím zle. Poradte mi niekto.

Teraz som tú aktivitu išiel znovu bez toho aby som menil vlakovú cestu a výhybka sa prehodila. Teraz to funguje normalne.

Chcel by som sa spytat autorov "aktivit" ake maju skusenosti so zoradovanim vlakov z jednotlivych "konzistov". myslim to tak ze na jednej kolaji je napr. konzist z 5 vagonov, na dalsej kolaji je zas konzist z napr. 10 vagonov a na tretej kolaji je dalsi konzist z napr. 15 vagonov. teraz chcem aby lokomotiva prisla a pripojila si tych 5 vagonov potom s nimi si pripojila dalsich 10 vagonov a nekoniec aby si pripojila aj zbyvajucich 15 vagonov. Teda zostavil by som vlak kde za lokomotivov by bolo 5+10+15 spolu 30 vagonov. S tym by som potom odisiel prec. Stale sa pokusam takyto pripad vyriesit ale sa to nedari. MSTS sa vzdy niekde zasekne a nepusti ma dalej, alebo ma navedie na nespravnu kolaj. Ak niekto vie ako sa ma takyto pripad postavit v Editore budem mu vdacny ak ma s nim oboznami. Podarilo sa niekomu taketo nieco postavit?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře