Trať CR_310

David Hájek napsal:
michal_novak napsal:
...
Chtel bych se zeptat, jestli tvurci planuji rozsireni trati smerem malebnou prirodou na Sumperk.. ...

Zdravím,
nevím jak Pepa,ale po tom co jsem shlédl perfektní nově vygenerovaný terén mezi Opavou a Ostravou,koleje bych pokládal tímto směrem. ;) Pro tento úsek se už připravují i nějaké objekty.
Co se týče úseku Jeseník - Zábřeh na Moravě,videozáznamy i dokumentace k dispozici jsou.Musel by se ale vygenerovat terén a hlavně by bylo zapotřebí přesvědčit Pepu o tom,že tento úsek je pro 310-tku opravdu vééééélmi nepostradatelný.:D
Když už jsem tak u toho,nemáte někdo k dispozici obousměrný videozáznam nového úseku Zábřeh na Moravě - Šumperk ?

David

Zdravím,
ono těch plánů je spousta, ale určitě se bílá místa určitě najdou. Konkrétně se mi jedná o tolik diskutovanou Ostravu Svinov. Má někdo už vymodelovanou tuto budovu? Taky by neškodilo vymodelovat i Ostravu hl. n. ale to mě asi modeláři ukamenujou. Sám bych potřeboval se naučit modelovat, neboť bydlím na Vinohradech kousek od Vršovic, nádraží už je zrekonstruováno, tak bych to tam rád nafotil, ale mám foťák pouze v mobilu, jestli to postačí.

O tom, co a jak nejlépe vyfotit na textury i s docela dobrým tutorialem má na svých stránkách Honza Švec.

Och krása konečně nová aktualizace. Už se těším až Jacek dokončí úsek 318,317,321. Jsem místní, tak jsem zvědav jak se mu to podaří. Jinak nová aktualizace se mi velice líbí, trat do Jeseníku znám a myslím, že se velmi vydařila :)

Pepa z Nuslí napsal:
...
Konkrétně se mi jedná o tolik diskutovanou Ostravu Svinov.
...

Zdravím,
tak co se týče Ostravy-Svinova,z mého pohledu na věc není o čem diskutovat. Už jsem totiž zájemcům rozeslal cca.12 DVD s kompletně nafocenými objekty a videozáznamy úseku Opava-Komárov - Ostrava-Svinov /tam je nafoceno tuším sedm objektů včetně výpravní budovy/ a tak je to už jen na modelářích,jak se s tímto kvantem materiálu poperou.;)

David

PS. Níže náznak něčeho,co by mohlo v budoucnu vypadat jako traťový úsek č.321.;)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/321.jpg

Ahoj.
Tak to je super. Kdyby to traťovka natáhla až do Bohumína, nemusel bych dělit rychlík Bohumín - Jeseník z roku 1986 vedený M262+4Balm+M262 na dvě části, a mohlo by se jet jen po 310 new.:D:D:D:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj.
Tak to je super. Kdyby to traťovka natáhla až do Bohumína, nemusel bych dělit rychlík Bohumín - Jeseník z roku 1986 vedený M262+4Balm+M262 na dvě části, a mohlo by se jet jen po 310 new.:D:D:D:D
S pozdravem Dan.

Pravda,
tento vlak kdysi vozíval i můj děda právě se stroji M 262 a já se jím projel v roce 1996,jestli se nepletu zhruba rok či dva před jeho "oříznutím",kdy začínal už jen v Ostravě-Porubě /Svinově/. Jóóó,"Jeseničák" z Bohumína byl legendou,ale čtyři úvratě na cestě do Jeseníku byly asi někomu trnem v oku.:)
Mimochodem,ani nevím proč,ale Bohumín v plánu mám.;)

David

Zdravím. Chtěl bych si tuto trať stáhnout. Poraďte mi tedy, jaký global k tomuto mám dát.. Global BP, 321 nebo 090?? Myslel jsem, že 090, ale teď tu padl jiný global, tak si teď nejsem jistý.

Tato trať má svůj global, který si stáhneš spolu s tratí na Jackových stránkách. V žádném případě trať nepojede pod Globalem BP.

jurena1995 napsal:
Och krása konečně nová aktualizace. Už se těším až Jacek dokončí úsek 318,317,321. Jsem místní, tak jsem zvědav jak se mu to podaří. Jinak nová aktualizace se mi velice líbí, trat do Jeseníku znám a myslím, že se velmi vydařila :)

Moment, trat je postavena jenom kolejove, ne? Ja dojedu na konec glucholaz a tam uz jsou jen hole kopce

842.021-8 napsal:
...
Ja dojedu na konec glucholaz a tam uz jsou jen hole kopce

No,ono tam jsou spíše už jen nedozírné pláně táhnoucí se až k Baltu. I když pravda,k moři je třeba pomalu klesat ještě o cca. 200 metrů.;)

David

David Hájek napsal:
842.021-8 napsal:
...
Ja dojedu na konec glucholaz a tam uz jsou jen hole kopce

No,ono tam jsou spíše už jen nedozírné pláně táhnoucí se až k Baltu. I když pravda,k moři je třeba pomalu klesat ještě o cca. 200 metrů.;)

David

Ahoj.
Tak tak, proto za Glucholazy prozatím končí i má poslední aktivita, i když trasa je udělaná až do Jeseníku. 1. chtěl jsem předejít zbytečným dotazů některých uživatelů, proč tam není to, či ono a za 2. za Glucholazy na Jeseník je 30km/h, pak je rychlostník 50 a to až za hoooodně dlouho a rychlost na něm skočí na 40 km/h. Takže se stejne nedá dodržet jř a naskočilo by ohromné zpoždění.:D Takže do aktualizace bude aktivita končit za Glucholazy a potom se jen dosadí traffic mezi Glucholazy a Jeseníkem a hurá dále. Nicméně jednu připomínku k trati. Když dám omezenou rychlost v editoru 30 km/h na návěstí (značka u tratě) upozorňující na ono zpomalení kazuje 20 km/h, samozřejmě, projížděný úsek (červeně vyznačen na TM) ukazuje 30. Byli tací, co mi po vyjdání aktivity psali, jel jsem oněch 20 a vyřadil mne časový kontrolní bod v aktivitě. Takže bych se velmi přimlouval za opravu této chybičky. Jinak bych si to opravil sám, ale nevím jak.;)
S pozdravem Dan.

Dane to je velice jednoduchá záležitost. Má v podstatě dvě možnosti.

1) vyhodit rychlobrzdy
2) změnit to v trati. Tam se přepíše akorát jedna hodnotav tabulce (pomalá jízda), rychlostník bude muset opravit stavitel..

Dane,
Z Glucholaz na hranice je v reálu 30ka a od hranic na Jeseník opravím na 50ku
Zkoušel jdem to podle jízního řádu a bude to v poho.
Pomalou jízdu opravíme taky na 30.

Pomalá jízda je na 30, ale na textuře předvěstního štítu je dvojka. Nepodařilo se mi vypátrat jak se ta textura jmenuje. Neví to někdo?

pepah napsal:
Dane,
Z Glucholaz na hranice je v reálu 30ka a od hranic na Jeseník opravím na 50ku
Zkoušel jdem to podle jízního řádu a bude to v poho.
Pomalou jízdu opravíme taky na 30.
Ahoj.
Však ano. Ta 30 je OK, ale pak je rychlostník tuším 50 a ten to zvedne pouze na 40 km/h jinak před Glucholazy směrem od Jindřichova omezení 30 bebí? Totiž, pokud jsem jej nedal do aktivity, tak jsem byl v Glucholazech příliš brzy. :-)
Jacek napsal:
Pomalá jízda je na 30, ale na textuře předvěstního štítu je dvojka. Nepodařilo se mi vypátrat jak se ta textura jmenuje. Neví to někdo?
Přesně tak, ale jaká textura to je netuším, jen vím, že v trati BP je na tabuli 30, takže by stačilo tu texturu zkopčit. :-)

S pozdravem Dan.

Tak jsem na to Peťo přišel,
vše je v souboru speedpost.dat v trati
tam se to upraví i s texturama,které už jsou hotové v jiných tratích.

Zdravím,
jedna zajímavůstka k trati 310 - včera mi po půl roce "odešel" již druhý HDD od doby,co mám tu čest s uvedenou tratí Pepovi občas trošku pomoci. Reklamace disku naštěstí trvala cca. dvacet minut a dnes v noci tak budu moci pokračovat v pokládce náspů ze Štítiny k Háji ve Slezsku. ;)
Ještě že mám v "bedně" dva záložní disky. :D

David

Tvoříme aktivitu a nejde nám postavit návěstidlo v Opavě Východu od Komárova jinak než na stůj. Je to proto, že není ještě dostavěna tímto směrem trať nebo je tam chybné linkování? Vlak by měl přijet na 2. kusou kolej.

Back
Nahoře