Trať CR_310

duuso napsal:
Autorom trate trasiem pravicou-veľmi pekná robota, páni klobúk dole. Troška by ma zaujímalo čo a s čím chodí na trati do Poľska, vedel by mi niekto zaslať ZCP ? Vopred díky.
Z Glucholaz do Polska jezdí co se osobních (resp. spěšných) vlaků týče jen jeden Ostružná - Opole a jeden Jeseník - Nysa, oba tuším jen o víkendu (nemám u sebe ani KJŘ momentálně...), je na nich sice předepsaná 754, ale jezdí stejně většinou 749 a z Glucholaz SU42. Jinak na nákladech (ale nevím kolik jich jezdí, moc asi ne) jezdí taky SU42. Nebo aspoň jsem tu neviděl nic jiného.
Jinak je v úseku Glucholazy - Nowy Swietow pravidelný provoz zrušen, krom těch našich Sp.

A pokud chceš vědět co jezdí od Krnova do Jeseníku, tak na R 88x je to 843+043+943 (vyjímečně 954.2), samozřejmě kvůli 3 úvratím jezdí několikrát v obráceném řazení. Na osobácích 810 (+010 jen do Jindřichova ve Slezsku, jen u některých vlaků v některé dny - přesně nevím). A místní - jak je to s 843, ty už na osobácích nejezdí vůbec? Vždycky jsem tam s nima ještě s dědou jezdil...

Naposled editoval moderátor:
Ještě jestli mohu tak řazení vlaků v této oblasti co se týká osobní dopravy a řazení můžeš najít tady;-): http://www.zelpage.cz/razeni/10/cr/trate/292/

VáclavS napsal:

Zdravím,
aha,asi jsem prvně neporozuměl pojmu "skutečná pozice". Co je tím tedy přesně myšleno ? Má to být tak,že stožár či sloup číslo 25A je v MSTS umístěn 2,48 metru dále od budky posunovačů apod. nebo je to myšleno tak,že stojí v místech /jeho výložníky/,kde se "láme" trolejový drát ?

David

VáclavS
Teď jaksi vůbec nerozumím jak to souvisí s Olomoucí. Co mám rozumět tou skutečnou polohou :?:
Ale dodám jednu věc, polohy jednotlivých bran a jejich provedení sedí. Dělal jsem to podle videa. Že nesedí polohy stožárů, to už je prostě kompromis. On ten drát přes kolejové spojky musí někde začít a někde končí. Ale to na videu vidět není ani náhodou. Podklady k tomu žádné nemám, žádný nákres není, fotky nejsou. Čili toto je prostě finální model, pokud někdo ty fotky nepošle.
Jinak tahle kritika bohužel u mě spadá přesně do té kategorie, kdy mi jeden synek místního fíry říkal, že v reálu sjíždí z Bruntálu s 843 na volnoběh přesně 61 km/h a v MSTS jeden jen 58 km/h. To bude muset ten autor předělat, protože to je chyba. Prostě člověka to akorát otráví, ale v nějakém zlepšení vůbec nepomůže.

Jak už tu psal Zbyněk, všechno je to o prioritách a možnostech. Kdybych chtěl mít na 100% autentický model trolejí, jel bych to tam nafotit sám. Ale to bych pak asi nedělal nic jiného. Pak by ale kvůli dokonalému modelu byla trať nehratelná.
Z mého pohledu v trati chybí plno detailů, u stavědel nejsou drátovoty, výhybky jsou nemodelové a nejsou "zazimované" a podobných profesionálních deformací bych napsal celý seznam. Ale kam může vést přehnaná snaha o realitu 1:1, to můžeme vidět na stavbě a nevydání trati 251, je to maximálně věrné, ale hratelné jen stylem přískokem vpřed.

Jasne Jacku. To video je ukázka položení sloupů TV (odpovídají hlavně vzdálenosti mezi sloupy TV a typy sloupů /bran. S tím ukončením stačí drát ukončit na nejbližší bráně (klidně lankové) která má traverzové stožáry (lankové brány jsou na traverzových stožárech prakticky vždy).
Zde na videu je vidět Přerovské zhlaví ŽSt. Olomouc a tam je vidět rozdíl co mě tak vadí: Schválně si spočítej solo traverzové stožáry výšky 9m napínající drát bez konzole: Takový tu není jediný. Vidět jsou 2 jedenáctimetrové stožáry co původně tvořily lankové brány na výjezdu ze stanice. O přesnou polohu sloupů ve vaši trati mi nejde (já ji v reálu nemám projetou).
Tady ještě lepší video, jsou vidět dobře jednotlivé dráty TV. Jsou zde vidět kombinace traverzový solo stožár následovaný betonovým sloupem? To je to co mi tolik vadí.

Václave já myslel, že už si okoukal jednu věc. Můžeš upozorňovat jak chceš, stejně to autor neopraví ( hlavně Pikku, Skura). Ono jak píše Jacek, bez podkladů to ani nejde a proč opravovat dle rčení "mělo by to být tak, jak ukládá norma, nebo předpis, nebo jak to skutečeně BÝVÁ" je blbost. Lepší opravit až budou podklady, kterým se Jackovi nedostává narozdíl od jiných, ze? Kapišto? ;)
*že?

Jinak pěkná práce. Člověk těm drátům hovno rozumí, má k tomu hovno vztah, takže mě to dvakrát netrápí. Lepší než defalut drát a jako jo ;)

Jacku a další autoři díky za další update trati.

Václave, a co kdybys dotáhl někdy některý svůj projekt do stavu, ve kterém je 310 a pak tu vyžadoval od autorů detaily?

Dobrá chlapi,
v tom případě jsem jaksi ochoten přistoupit na fakt,že podoba Olomouckého hl.n. je kvůli podobě TV neomluvitelnou fikcí.Důležité ovšem je,že se líbí vše ostatní. ;)

Peťo neboj,
Svinov můžeme udělat ve verzi po nočním nájezdu tamní cuprum-partyje.:D

David

Honza: Bude (snad až bude čas) ale komplet nová. Jenže to nejde tak jak bych chtěl:(. Můžete tuhle debatu strčit do Hyde parku jako téma jak stavitelé tratí řeší problém TV aneb přílíšná kritika? To se mi podařilo ujet:eek:.
Ale pokud by byl zájem, tak sloupy TV podle map/ videí mohu položit i ve Vaši trati, není to těžké byť to tak vypadá. Na videu mezi Radotínem a Dobřichovicemi, tak to je práce na hoďku a půl, víc ne.

No myslím, že naprosto jasné vysvětlení věcí kolem trolejí jsem napsal už v prvním příspěvku a pokud nikdo nedodá kvalitní materiály, je to debata o ničem.
Jinak když už je řeč o Svinovu, Ostravaci, zkuste někdo nafotit objekt svinovských mostů. Včil si nevzpomenu jak se ta ruina jmenuje, ale přímo tady na fóru někdo dával odkaz, že za pár týdnů se bude demolovat.

Jacek napsal:
No myslím, že naprosto jasné vysvětlení věcí kolem trolejí jsem napsal už v prvním příspěvku a pokud nikdo nedodá kvalitní materiály, je to debata o ničem.
Jinak když už je řeč o Svinovu, Ostravaci, zkuste někdo nafotit objekt svinovských mostů. Včil si nevzpomenu jak se ta ruina jmenuje, ale přímo tady na fóru někdo dával odkaz, že za pár týdnů se bude demolovat.

Nebudu nic slibovat, protože se znám. Ale výhledově během příštích tří týdnů by se snad dalo Plato nafotit. Ale jak píšu - nic neslibuju, protože člověk míní a ti tam nahoře mění.

VáclavS napsal:
...
Ale pokud by byl zájem, tak sloupy TV podle map/ videí mohu položit i ve Vaši trati, není to těžké byť to tak vypadá. Na videu mezi Radotínem a Dobřichovicemi, tak to je práce na hoďku a půl, víc ne.
Tak to si sypu popel na hlavu a asi k Tobě půjdu na škoelní, jak se mají stavět tratě. :D:D:D:D
Jinak Honza to napsal nejvýstížněji.
áclave, a co kdybys dotáhl někdy některý svůj projekt do stavu, ve kterém je 310 a pak tu vyžadoval od autorů detaily?

Pánové nevšimli jste si někdo, když si vytvořím aktivitu přes Hlubočky - Mariánské Údolí po třetí koleji od stan budovy směrem na Hlubočky, na odjezdovém návěstidle mi svítí stůj. Na trať monitoru to ukazuje správně. Při volné jízdě normálně 40/a volno.

RE: ŠNEK
no ,upozornil mně na to už Jacek,ale aktualizace už byla venku,
takže oprava bude až na vánoce.Při pokládce skryté koleje pod přejezdem
se červený trojůhelník od odj.návěsti přetočil ve směru silnice,proto ta červená.

Back
Nahoře