Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
MSTS333 napsal:
Autobusák napsal:
Ahojte všichni,

Naskytnul mi další problé,který nevím jestli je možný vyřešit.
Týká se bodu změny směru.

Stojím na nákladní koleji,kde jsem odpojil vozy a pomocí bodu změny směru jsem přejel na vedlejší kolej kde,připojil druhou 363.
Tohle funguje a mohu pokračovat dále.

Jenomže bych potřeboval za ty dvě 363 zapojit zpět ty vozy a pokračovat se dvěma loko směr Přerov.

Díky Autobusák-Lukáš

Pridaj ďalší bod zmeny smeru, pripoj sa na nich späť a môžeš pokračovať. Niečo podobné som tvoril vo svojej aktivite R 446 Vihorlat

Takže mi to stále nefunguje.
Odpojím vozy jedu vpřed ,kde je bod změny směru.Couvám k 363, která se připojí.Zase je umístěn bod změny směru.Pokud chci umístit další bod změny směru,který mě navede na odpojené vozy,tak ten prní bod se ztratí.

Autobusák

Skús to miesto nejako vyfotiť v Activity Editore, napr. s programom Fraps alebo Screen Shots, a ozvi sa mi na ICQ 447-525-489, skúsim ti s tým poradiť

Zdravím všechny,

Mám technický dotaz

Při tvorbě úkolů jsem použil událost připojit vozy v Břeclavi.
S těma pokračuju do Přerova,ale ve Starým Městě u Uherského Hradiště je na nákladní koleji odpojím a jedu na jinou kolej pro loko 363.
Po připojení loko se musím pro ně vrátit ale nevím jestli bude fungovat znovu nadefinována událost připojit vozy,když v editoru jsou vlastně pořád v Břeclavi.

Díky Autobusák-Lukáš

Autobusák napsal:
Zdravím všechny,

Mám technický dotaz

Při tvorbě úkolů jsem použil událost připojit vozy v Břeclavi.
S těma pokračuju do Přerova,ale ve Starým Městě u Uherského Hradiště je na nákladní koleji odpojím a jedu na jinou kolej pro loko 363.
Po připojení loko se musím pro ně vrátit ale nevím jestli bude fungovat znovu nadefinována událost připojit vozy,když v editoru jsou vlastně pořád v Břeclavi.

Díky Autobusák-Lukáš
No.......nejsem si jist jestli by jsi toto téma vyřešené nenašel už v jiné sekci ( myslím FAQ, případně prozkoumat aktivity kde je tato situace použita ), ale dobrá.
Musíš při připojení vozů zadat v úloze "připojit vozy" úroveň aktivace 0. Pak těsně před připojením vozů na některé akci ( hláška,časový bod ) zvednout aktivaci této úlohy použítím "zvýšní aktivační úrovně...." o 1 a tím se bude všechno odehrávat tak jak má. V případě že by jsi nechal aktivaci hned na startu jako úroveň 1 tak MSTS vždy bere tu poslední.
Jinak skutečně bych při tvorbě složitějších aktivit doporučoval projít v AE již hotové aktivity zkušenějších tvůrců kde jsou tyto problémy vyřešeny a UČIT SE. Viz aktivity od Poisona, Dana.J. nebo Josky-alcapone. ( Omlouvám se těm zkušeným které jsem nejmenoval ;) )
P.S. Sebe neuvádím ne z přehnané skromnosti, ale z toho důvodu že se v nich po měsíci pořádně nevyznám ani já. Natož někdo kdo by hledal poučení

Naposled editoval moderátor:
Ahoj.
Setkali jste se někdo s touto hláškou při nečítání úkolu?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img222.imageshack.us/img222/9335/loadproblem.jpg
Ten servis toho rychlíku normálně v úkolu jede, i aktivita se po odkliknutí načte, ale nastal mi problém později v klasickém postupu, co už jsem tu kdysi psal, save, load, save a pád do oken.:(
Dan

Zdravím,

Nastal mi takový problém,s ktrým nemůžu pohnout.

Trasa i trafiky jsou nasimulovány v AE i MSTS v pohodě.
Když jsem přistoupi na tvorbu událostí tak při testovací jízdě z výjezdu st. Břeclav Je všude na návěstidlech Stůj ,tím jsou trafiky před návěstidly,i já nemůžu pokračovat.

Nevíte někdo co se mohlo stát?V AE je to stále v poho.

Dan J.: Možná to není to pravé, ale kolik máš konzistů? Takové nesmyslné hlášky mi MSTS rádo vypisuje po počtu konzistů nad 600. Zkusil bych to zabalit (aktivitu...) a pak udělat novou složku consist a rozbalit.

Autobusák napsal:
Zdravím , Nastal mi takový problém,s ktreým nemůžu pohnout ...
To , že simulace v AE ukazuje něco jiného , než je reál , se mi také stalo . Nemáš před stáním před stůj otočné body ? Mě se stávalo , že jsem při jízdě nezajel až za otočný bod ( v AE jsem ho dal moc daleko ) a potom už to bylo celý jinak . :roll:

© Intouro napsal:
Autobusák napsal:
Zdravím , Nastal mi takový problém,s ktreým nemůžu pohnout ...
To , že simulace v AE ukazuje něco jiného , než je reál , se mi také stalo . Nemáš před stáním před stůj otočné body ? Mě se stávalo , že jsem při jízdě nezajel až za otočný bod ( v AE jsem ho dal moc daleko ) a potom už to bylo celý jinak . :roll:

Tak jsem to projížděl znovu a je to takhle:

Z Olomouce do Břeclavi všechno sedí jak má.
V Břeclavi odpojím soupravu a jedu na nákl.nádraží pro vozy,s kterýma pokračuju do Přerova.Před výjezdem z Břeclavi stojí trafiky,které měly odjet směr Přerov.Trafiky na Brno odjely v pohodě.Tak teda jsem jel s nákladního s použitím Tab.I tak jsem jel po jiné koleji než bylo vytrasováno.

Dojel jsem do místa za Břeclav ,kde mi někdo ukradl obě koleje.

Autobusák

Dan J: Už jsem se s podobným problémém setkal. Přesně jak píšeš - výpis chybové hlášky ale ve skutečnosti vlak jede. Problém vyřešilo vytvoření nové trasy ( i když nevím co se mu nelíbilo když nová trasa byla prakticky stejná :D )

Autobusák: Chtělo by to asi vidět aspoň na screenu. Takhle neznám podrobnosti, ale napadá mě, že vlak hráče mohl předčasně zabrat trasu a zablokovat odjezd ostatních vlaků. Máš tam nějaký servis2, blokující trasu hráče, než odjedou na Přerov vlaky, které mají odjet před ním? Když tak mi pošli SZ se screeenem nebo podrobnějším popisem; mrkl bych na to a pokusil se poradit.

Ahoj,
tak mě AE dokázal zase jednou zaskočit, a to dělám jen takovou úplně jednoduchou aktivitku pro odreagování :mad:. Chtěl jsem vykřižovat dva vlaky na Šnekově 183 v Hamrech - Hojsově Stráži. Počítačem řízený vlak měl zastavit u nástupiště pomocí čekacího bodu (WP). Jenže když umístím WP, vlak nejenže ho ignoruje a nezastaví na něm, ale navíc pak zůstane trčet před odjezdovým návěstidlem na stůj, a dokonce Hojsova Stráž zmizí ze seznamu stanic, kterými projíždí. Bez WP funguje vše, jak má, i zmíněný vlak ze stanice odjede. Nechápu to. (Jak se obejít bez WP, vím.)
Setkal se už někdo s něčím podobným? A nevíte, kde by mohla být chyba? Předem díky moc.

Naposled editoval moderátor:
Přesně tohle jsem zažil na trati 240. Naprosto stejný případ. Pomohla změna koleje na kterou jsem os pouštěl. Hlavní ( 1 ) kolej nereagovala na WP atd....Tak jsem trasu změnil na vedlejší ( 3 ) kolej a ejhle.....všechno bez problémů. Os mi zastavil na předepsaném místě na předepsaný čas a na odjezdu měl volno. Pak jsem na první kolej dal stavební práce abych měl důvod změny a vše vypadá přirozeně:D

Díky, Tommy, je to přesně, jak říkáš. Navíc mě díky Tobě napadla docela zajímavá zápletka, jen nevím, zda ji dokážu realizovat. Mimochodem na té 240, nebylo to v Rapoticích? Nedávno jsem totiž jel nějakou aktivitu a divil se, že osobák Rapoticemi profrčel a zastavil se až před odjezdovým.

Z hlavy už ti to neřeknu která stanice to byla a 240 nemám momentálně nainstalovanou. Ale jak jsi to popisoval tak určitě ne popsaný případ :D Mně tam totiž ten os zastaví a odjede na volno jak má :D

Zdravím,mám dotaz ohledně aktivity,kterou už delší dobu tvořím.Týká se trati BP..v určitém úseku mi hra vyhodí hlášku "Selhalo vytvoření SMS objektu"(hodněkrát za sebou),když se tím proklikám tak mi vypíše "Chyba při vkládání/odebírání AI servisu sg_301, název trasy sg_301 ze světa."(to samé i pro 302,303 a 304)..pokusil jsem se to proklikat,což znamenalo asi 2minuty držet Enter,poté se mě povedlo vrátit se do hry,ale hra celou dobu běžela,takže jsem stihl projet 1 zastávku..tak jsem se pokusil hrát dál,ale o chvíli později se mi to stalo znovu akorát s jiným vypsaným vozidlem..takže jsem již dál nepokračoval,chci se tedy zeptat,máte s tímto někdo zkušenosti nebo tušíte čím by to mohlo být?vůbec nevím na co se mám zaměřit(krom možnosti,že bych mohl zmíněné soupravy odstranit z aktivity)..

stargate: Niečo podobné sa mi tiež prihodilo, a to keď som pri dlhšej aktivite vošiel do stanice so staničnými hláseniami po viac ako 2,5 hodinovej ceste. Pripisoval by som to slabšiemu PC. Po nahradení hlásení tichom sa mi to podarilo prejsť bez problémov.

Lukash napsal:
stargate: Niečo podobné sa mi tiež prihodilo, a to keď som pri dlhšej aktivite vošiel do stanice so staničnými hláseniami po viac ako 2,5 hodinovej ceste. Pripisoval by som to slabšiemu PC. Po nahradení hlásení tichom sa mi to podarilo prejsť bez problémov.
No slabším PC si myslím,že to nebude,protože mám docela dobré PC.Navíc stalo se mi to před stanicí Brno-Lesná a pak před stanicí Brno-Židenice(ve směru na hlavní nádraží) a tam staniční hlášení nejsou...

Mě se toto děje pravidelně, když hraju aktivitu déle než cca 2 hodiny. PC pak prostě nestíhá. Takže uložím pozici, vypnu simulátor, znovu ho zapnu, načtu uloženou pozici a vesele jedu dál.

Back
Nahoře