Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Či to nebude tým, že aktualizácia 10 je rozložená do 3 súborov a dotyčný to nevie správne rozbaliť ...

Aktualizaci 10 co já vím tvoří 1 (slovy jeden) soubor o délce 278 MB. Co dotyčnému asi tak brání napsat Martinovi mail ve znění: "Jsem ten a ten odněkud a před časem jsem si od tebe koupil DVD s tratí a mám tento problém....". Martin by se asi podíval zda několmu takovému DVD posílal a pokud by se to potvrdilo určitě by dotyčnému poradil. A vůbec by se to nemuselo řešit tady a veřejně.
Takhle to vypadá že dotyčný má 321 s akt 8 staženou z warezu a nejspíš se nás snaží tahat za nos že si DVD koupil jak tady Stavitelxx konstatoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, máš to udělat jako já, staré aktualizace vyřadit. K čemu to komu je ? Úplně k ničemu.
Kdybych měl CD s aktualizaci například 4 a budu reinstalovat systém tak co udělám ? Budu pak instalovat původní CD a k tomu všechny aktualizace ? Blbost. Před reinstalací si zálohuji poslední funkční verzi a po reinstalaci systému a MSTS si zálohu nakopíruji zpět a mám to hned a 100% funkční. Staré aktualizace jsou jen pro ty, kteří od někoho dostali starou verzi darem a chtějí si to aktualizovat.
Takže to platí obecně i pro jiné tratě. Jakmile máte aktualizováno, tak původní DVD s tratí si schovejte do archívu a zálohujte si, třeba vypálením na DVD poslední funkční kompletní verzi.
Omlouvám se za odbočení od problematiky trati, ale na to co se zde řeší už nešlo nereagovat.

No Zbyňku, nechci Ti to nějak kritizovat, ale podle mě je ten Tvůj systém aktualizací velmi neprofesionální.
Velká většina lidí si tratě nezálohuje, prostě ji nainstalují a pak už jen postupně stahují nové aktualizace. A když někdy časem nainstalují nový systém, tak potom zjistí, že mají starší verzi Tvé tratě, potřebné aktualizace už na webu nemáš a teď si to buď musí shánět někde u známých, nebo objednat DVD nové.
Já sám znám několik lidí, kteří takhle dopadli, nejen u Tvé tratě, ale i u mé tratě, i mě píšou, že mají např. DVD s aktualizací 4 a potřebují aktualizaci 9, aby mohli doinstalovat všechny ostatní aktualizace.

Takže realita je opravdu taková, že mnoho lidí si trať nezálohuje.
Nemůžeš přece lidem přikazovat, aby si tvou trať neustále zálohovali a pokud to neudělají, tak aby si pak museli objednávat DVD znovu, to je velká rána pod pás všem, kteří si od tebe DVD objednali.
Je Tvojí morální povinností udržovat trať funkční pro všechny, i když si od Tebe někdo před 5 lety objednal DVD s aktualizací 1 a chce po tobě všechny ostatní aktualizace až do té úplně poslední, tak ty bys mu je správně měl poskytnout, protože už Ti za trať jednou zaplatil...

Takže já rozhodně z webu žádné aktualizace mazat nebudu, mám pozastavenou pouze aktualizaci 9 kvůli šíření tratě přes warez, ale i tu uživatelům poskytnu, pokud si ověřím, že si ode mě DVD objednali.

To je jen jiný pohled na věc. Zjistil jsem, že už si dávno nepamatuji, v jaké verzi byly jaké návody, ale vím jen tolik, že ty staré jsou současně nepoužitelné. Byly úplně jiné instalačky, atd. Tak nějak vyplynulo, že za dvě stovky (v začátcích) nemohu nikomu dávat celoživotní záruku. To je opravdu neúnosné. Ty máš aktualizací 17, ale já už 83 plus nějaké dílčí. Umíš si představit, jak velký prostor bych si na to musel platit? Kdepak. Únosné je to maximálně rok zpět, jinak se z toho zblázníš. Však na to také jednou příjdeš. Bohužel, na rady starších nikdo nedává, každý si musí vyzkoušet, že ten oheň skutečně pálí :D

Zbyněk Šemora napsal:
To je jen jiný pohled na věc. Zjistil jsem, že už si dávno nepamatuji, v jaké verzi byly jaké návody, ale vím jen tolik, že ty staré jsou současně nepoužitelné. Byly úplně jiné instalačky, atd. Tak nějak vyplynulo, že za dvě stovky (v začátcích) nemohu nikomu dávat celoživotní záruku. To je opravdu neúnosné. Ty máš aktualizací 17, ale já už 83 plus nějaké dílčí. Umíš si představit, jak velký prostor bych si na to musel platit? Kdepak. Únosné je to maximálně rok zpět, jinak se z toho zblázníš. Však na to také jednou příjdeš. Bohužel, na rady starších nikdo nedává, každý si musí vyzkoušet, že ten oheň skutečně pálí :D

Oheň skutečně pálí a proto jsem si i já musel nedávno zaplatit doménu, abych měl kam umístit všechny aktualizace, určitě je to lepší, než je smazat, vůčí lidem to není fér.
Je mi jasné, že už na web ty Tvoje aktualizace dát nemůžeš, protože je určitě všechny nemáš, ale já jen reaguji na to co jsi psal - abych tě následoval a taky z webu odstranil starší aktualizace.

Stavitelxx napsal:
Je mi jasné, že už na web ty Tvoje aktualizace dát nemůžeš, protože je určitě všechny nemáš, ale já jen reaguji na to co jsi psal - abych tě následoval a taky z webu odstranil starší aktualizace.

Myslím si, že kdyby na to přišlo, tak by se ty aktualizace daly sehnat a pověsit nějak na web. Spousta uživatelů (včetně mě) si aktualizace zálohuje. Já mám třeba aktualizace od března 2007 u sebe v archivu na PC. Ale Zbyněk má na to svůj názor a přemlouvat ho nehodlám.

Mě nikdo nepřemlouvejte. Skutečnost je taková, že než vydám novou aktualizaci, vše co je rok staré půjde opět pryč, abych novou aktualizaci měl kam nakopírovat. Zvětšovat prostor opravdu nemíním a staré odpadky je nutné občas vyvážet na hnůj.
Že já blbec Martinovi radil. Už se mi to vrací i s úroky. :D A bylo to jen proto, že mě nebavilo číst, jak někdo stále dokola řeší hodně let staré aktualizace.
Pavlík napsal:
Myslím si, že kdyby na to přišlo, tak by se ty aktualizace daly sehnat a pověsit nějak na web. ...
Pak bych udělal opatření jako Jiřík TK

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Pavlík napsal:
Myslím si, že kdyby na to přišlo, tak by se ty aktualizace daly sehnat a pověsit nějak na web. ...
Pak bych udělal opatření jako Jiřík TK

Myslel jsem samozřejmě legálně a jedině s tvým souhlasem. Proto jsem taky nakonec do svého příspěvku napsal, že tě přemlouvat nehodlám. Nevím, proč hned reaguješ takhle.

To Zbyněk a Martin,
nechci vám tady do toho moc kecat, ale.... Jde o software a můžeme to srovnat třeba se Microsoftem. Ten taky poskytuje podporu pro svoje produkty jen po určitou dobu a potom šlus a konec. Nebo mi tady někdo chce tvrdit že se nechá u Microsoftu v dnešní době sehnat podpora pro W98, NT4 a jiné a jiné starší produkty? Já říkám že ne! Nikdo nikomu samozřejmě nebrání si na nový comp nainstalovat W98, ale ten co si tento systém instaluje to dělá na svoje triko a riziko. Totéž platí i u open source software, myslíte si že dnes seženete podporu pro nějakou starou distribuci Linuxu? Nenechte se vysmát! Doporučí vám si stáhnout novou verzi některé distribuce a budou mít pravdu! A stejně to může být i v tomto případě. Podporu poskytovat pouze po nějakou omezenou dobu 1-2 roky zpět a tečka. A abych byl upřímný, tak ve vašem případě je každá aktualizace nejen opravou případných chybek, ale i vlastně vyšší verzí daného produktu. A chci-li tuto novou verzi dostat na zlatém tácku neboli na placce (případně i na dvou a více) komplet, tak si ji objednám, jsem-li šetřil udělám si zálohu svého posledního funkčního MSTS včetně správné větve klíčů v registru někam na jiný disk, případně na několik placek a schovávám a instaluji si pouze aktualizace od této doby. A až uznám že těch aktualizací od doby poslední zálohy je příliš, udělám podle výše uvedeného postupu zálohu novou a vše se opakuje. Při případných problémech se nechá vše dát do pořádku během cca 20 minut. Pokud jsem bordelář a nic si nezálohuji, mám pouze nějakou historicku verzi a nemám uložené všechny aktualizace od té doby u sebe na disku, tak mám prostě smůlu a při nějaké havárii mi nezbude než si objednat novou trať. Nemohu prostě spoléhat na to že autor na svém webu (za který jistě platí nemalé peníze) bude pro každého udržovat všechny aktualizace jenom proto že jsem bordelář a nedělám si zálohy, a případně se tady rozkřikovat když tam aktualizaci nenajdu. Jo a ještě jedna poznámka pro šetřily: Zkuste se naučit něco dělat, třeba modelovat, udělejte několik pěkných modelů které chybí do trati (spousta nádraží, různé domky a jiné a jiné objekty), pošlete je autorovi a podle mého názoru by v tom byl čert aby se vám autor neodměnil plackou s nejnovější verzí trati.
No a to je tak asi všechno co jsem chtěl k problému říci, zbytek je svobodném rozhodnutí autorů, zda a jak budou provozovat jejich systémy aktualizací.
Příspěvek je trochu delší, ale jenom proto aby ho pochopili opravdu všichni, zejména ti co si tady nejvíc stěžují, že jim něco pořád nejdéééé a nejdéééé.......

Já naprosto souhlasím s Martinem.

Miran: To Tvé přirovnání s Microsoftem není úplně přesné, protože Microsoft pořád ještě dává ke stažení všechny možné aktualizace starých verzí Windows (jde stáhnout např. cca 15 aktualizací pro Windows 95), akorát už pro ně netvoří nové, je to asi tak, jako by Martin nebo Z. Šemora začali stavět úplně jinou trať.

No a k tomu zálohování: prostě nemůžeš nutit lidi, aby si zálohovali aktualizace k Tvému softwaru jen proto, že Tobě se nechce nechávat na netu aktualizace. Až bude mít Martin více aktualizací, tak prostě upravím stránky Tratě 321 tak, aby byly přehledné i s tak velkým počtem. A upřímně doufám, že se Martin neuchýlí ke Zbyňkovu systému. Ten systém totiž znamená jen dvě věci: buď Ti lidi začnou posílat spoustu zbytečných e-mailů (stačilo jen, že jsme vynechali aktualizaci 9, a těch e-mailů, co přišly, byla hromada), nebo si pořídí trať s lepší podporou...

No, každopádně ale záleží na každém, jak se k tomu postaví.

dasik napsal:
.... nebo si pořídí trať s lepší podporou...
...
:D:D:D:D:D
Já si myslím, že podle tohoto kritéria si nikdo tratě nepořizuje. Pro každého je priorita kvalita zpracování. Jak reálnost, tak bezchybná funkčnost. Většina normálních lidí aktualizace vůbec neřeší. Jednou za rok nebo dva si pořídí novou placku a mají klid. Pak je tady opačná strana mince, tací, kteří by si nechali pro korunu vrtat koleno a za každou cenu chtějí mít vše zadarmo a nejlépe na stříbrném podnose.
Ale i tuto volbu mají, jenomže lenost si zálohovat data a aktualizace si pravidelně stahovat jim sponzorovat nikdo nebude. Já tohle za někoho dělat odmítám.
Ty staré aktualizace jsou vlastně jen smetí, které se novějšími aktualizacemi zase přepíše. Také se stahují zbytečně objekty, které je nutné při pozdějších aktualizacích zase promazat :D.
Takže nač tohle archivovat.
Miran to napsal úplně přesně a jasně.

dasik napsal:
Já naprosto souhlasím s Martinem.
.....................
No a k tomu zálohování: prostě nemůžeš nutit lidi, aby si zálohovali aktualizace k Tvému softwaru jen proto, že Tobě se nechce nechávat na netu aktualizace. Až bude mít Martin více aktualizací, tak prostě upravím stránky Tratě 321 tak, aby byly přehledné i s tak velkým počtem. A upřímně doufám, že se Martin neuchýlí ke Zbyňkovu systému. Ten systém totiž znamená jen dvě věci: buď Ti lidi začnou posílat spoustu zbytečných e-mailů (stačilo jen, že jsme vynechali aktualizaci 9, a těch e-mailů, co přišly, byla hromada), nebo si pořídí trať s lepší podporou...
..................
K tomu zálohování jenom jedno: Při záloze MSTS si nedělám zálohu jen tratí ale i trainsetu a všeho kolem, a je jen v mém vlastním zájmu abych měl vše doma a měl to opraveno během několika minut a nemusel sedět několik desítek hodin a shánět po různých webech různých autorů vše co jsem tam původně měl, nehledě k tomu že i autoři své weby obměňují a co bylo ke stažení před rokem už nemusí být k dispozici. A navíc mívám v některých modelech své vlastní úpravy a nechci o ně přijít. Kromě toho instalace ze zálohovaných aktualizací na disku je rychlejší než vše tahat znovu z netu, to jistě uznáš.
A k té vynechané akt. 9 jen toto: Když nějaký darebák dal na warez trať 321 akt.8 a Martin na to reagoval tím že akt.9 stáhl z netu a pošle ji jen tomu, kdo má trať legálně koupenou tak to je v naprostém pořádku. Ale když před nějakou dobou zveřejnil Pampaliny na svém webu návod jak pomocí všech aktualizací sestavit trať BP bez nutnosti vlastnit alespoň jedinou placku s tratí a Zbyněk na to reagoval tím že smazal některé velmi staré aktualizace aby to nešlo realizovat, tak se z toho mohli někteří pos....t 30 m do výšky, jaký že je to ten Zbyněk darebák. No nic, nechme toho aby to nevypadalo jako začátek flame, záleží skutečně na tom jak se k tomu ten který autor postaví, je to jeho nezadatelné právo a nikdo nikomu nemá co nařizovat. A v tomto duchu byl můj příspěvek výše, pouhé vyjádření názoru na věc, nic víc.

Teda tady se to rozjelo :D
Mirane, nejen Zbyňek měl dusno, když zrušil staré aktualizace. I já když smazal aktualizaci 9, tak se lidi mohli zbláznit, protože si postahovali trať z warezu a zjistili, že je jim k ničemu. Akorát se to většinou řešilo přes e-maily, takže o tom veřejně moc diskutováno nebylo.

Jinak ohledně toho zveřejňování aktualizací, asi už to raději dál řešit nebudeme, já jen napsal svůj názor a myslím, že si to každý musí rozmyslet sám.
Já pociťuji jistou povinnost v maximální možné míře vyhovět každému, kdo si ode mě objednal DVD s Tratí 321 a je jedno, jestli si ho objednal před měsícem, nebo před 3 lety. Už jednou mi za trať zaplatil a já si toho vážím, nebudu mu přece říkat, aby si trať objednal znovu, protože je bordelář a nezálohuje si data.
Takže ať si to každý rozmyslí sám, jak se svou tratí a aktualizacemi vynaloží, je to vizitka každého stavitele a veřejnost už si na něj podle toho udělá svůj názor.

Nerád tu pridávam slová do tejto hádky, poprosím tento príspevok zmazať. Ale mám jeden návrh. Koľkokrát sa to tu už rozoberalo a nikdy sa nič nevyriešilo. Navrhujem preto len jediné do FAQ dopísať odporúčací návod ako narábať s aktualizáciami. Ale je to fakt len na danom človeku, či to bude brať alebo sa na to vy...
Tak len toľko.

Zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2627 je otevřeno téma týkající se aktualizací obecně. Diskutujte tedy tam, zde již prosím pouze příspěvky týkající se trati 321.

Naposled editoval moderátor:

Chcem sa opýtať či v aktualizácii bude zvýšená rýchlosť medzi Bohumínom-Vrbice a Ostravou hl.n či budu novo rekonštruované úseky Krásno nad Kysucou-Kysucké Nové Mesto a Mosty - Trinec. Dik za odpoveď

Ona se zvyšovala rychlost mezi Bohumínem a Ostravou?
Žádná modernizace tratí mezi Ostravskem a Slovenskem v aktualizaci nebude.

Ak mam dobre info tak sa tam menili koľaje a mimokoridová koľaj je zrušená

Stavitelxx napsal:
Ona se zvyšovala rychlost mezi Bohumínem a Ostravou?
Jo zvýšovala, dělal jsem tam koridor až tuším k vjezdovým návěstidlům a trať. rychlost je tam už 140km/h a ještě zrušili 2TK a OTK přejmenovali na 2TK.

Stavitelxx napsal:
...Žádná modernizace tratí mezi Ostravskem a Slovenskem v aktualizaci nebude...
Modernizace od Třince do Čadce stále probíhá, teď v zimě práce pozastavili, ale na jaře se má pokračovat a ještě má být zahájena modernizace trati 322. Navíc to hodně zdrželo sesypání tunelu v Jablunkovském průsmyku. V úseku Krásno nad Kysucou a Kysucké Nové Mesto už je tuším hotovo. Tady ale nevím stoprocentně, když jsem jel naposled do Turzovky, ještě hlásili výlukovou činnost, to bylo někdy koncem září.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře