Prosim o pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hifonics
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,

mám takový celkem zásadní problém s aktivitou. Vím, že takhle od počítače mi asi nebude nikdo schopný říct, v čem je přesně chyba, ale i tak to zkusím popsat, třeba měl někdo podobnou zkušenost.
Vytvořil jsem si v nové aktualizaci tratě 321 aktivitu R 703 Šohaj, týden jsem si pečlivě stavěl traffic a těšil se, jak se projedu. Všechno šlo bez větších problémů, sice jsem musel častěji používat load a save na hlaváku, ale dalo se to přežít. A pak přišel ten problém, aktivita mě v čase 14:54:37 vyhodila. Nejdřív jsem si myslel, že je to prostě hustou zástavbou v Libni, do které jsem právě přijížděl. Opět jsem použil load x save, ale MSTS znovu celé spadlo. Následoval restart, znovu zkouška aktivity a nový pád. Zkusil jsem tedy Libeň projet, ale aktivita mi opět ve stejném čase spadla. I když jsem zkoušel dojet banánem co nejdál za Prahu, tak aktivita vždy ve stejný čas padá. Mám podezření, že nějakou paseku bude dělat traffic, ale v tomto čase žádný nikde nezastavuje ani žádný nemá nastavený tento počáteční čas. Jediné co mě napadá, že by mohla být chyba u vyčkávacího bodu servisu. Nemá někdo podbné zkušenosti nebo neví někdo čím by to mohlo být. Děkuji mnohokrát za rady, nejsem až tak zkušený hráč MSTS a nikde ve fóru jsme nenašel něco, co bych porušil nebo udělal špatně.

Jen stejný čas, zkoušel jsem zastavit, dojet co nejdál, zůstat ve výchozí stanici, ale vždy ve stejný čas MSTS spadne.

Já bych zrušil veškerý traffic, který je aktivní v uvedenou dobu. Také bych se podíval, jestli nemám nějaké LC. Může být jeden navíc v Košicích a způsobí pád až dojedu do Prahy. Měl jsem podobný problém v dávných dobách, ale to ještě nebyl BIN. Nyní už víme o parametru, který zajistí, že si MSTS vezme víc paměti a tím MSTS snese i větší provoz.
Ale stačí jednoduše potkat v Libni nějaké HP vozidlo a nemít vypnuté stíny, tak to padne vždy i na holé louce.

Vypnutí trafficu určitě hned jak se k MSTS dostanu vyzkouším. Prověřím i ty consisty a stíny. V paměti by snad problém být neměl, mám nastaveno 2 GB, tedy mé maximum.

Mám problém, při tvorbě aktivity mne nejde přehodit výhybka, prosím poraďte co s tím.

V AE klepni na Zobrazit a potom na Trasové body. Pozor na to že u všech ostatních voleb v tomhle menu se zobrazuje zatržítko když je volba aktivní, pouze u téhle poslední ne. Body výhybek na trase musí být zelené a potom to půjde.

Problem s akt

zdravim vsetkych,
potrebujem pomoct pri tvorbe aktivity. mam uz zopar aktivit za sebou ale narazil som teraz na jeden problem, ktory sa mi neda vyriesit.

Jedna sa o cakanie v zst. Kosice smerom na Zilinu. Tu stojim s rychlikom na tretom nastupisti a cakam na pravidelny odchod. Pocas tohto cakania maju od smeru zo Ziliny prist 2 rychliky. Navestidlo mam blokovane servisom. Pri nadefinovani trasy prichadzajuceho rychlika na prve nastupiste alebo na tretie nastupiste ale inu kolaj, zial vlak zastavi pred vyhybkami ako je to zobrazene na obrazku nizsie. Neviem si s tym uz rady. Napadlo ma ze asi srvis mam velmi blizko vyhybky a zasahuje do trasy rychlikov ale ani to nepomaha. Rychlik prichadzajuci na tretie nastupiste a o dve kolaje vedla zastavi aj tak pred vyhybkami.
Trafik je nadefinovany tak, ze sa spusta az po spusteni cd_servis.

Vsetky rady su vitane.

Obrazky:

http://imageshack.us/photo/my-images/403/msts1.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/522/msts2.jpg/

poison napsal:
Nepomůže ani pohyb hráče vzad?

priznam sa ye som to neskusal. napadlo ma to ale potom som to zavrhol, pretoze tam mam servisom blokovanu trasu. Trasa je blokovanu uz 10 minut pred prichodom do stanice. To z toho dovodu, aby som si nezabral vlakovu cestu skor (pokial viem tak vlak hraca si zaberie 4 oddiely pred sebou)

No jak kdy, postav tam ten servis dřív než začne aktivita samotná a podrž určitou dobu na vyčkávacím bodě.

poison napsal:
...jo teď ještě koukám změň mu směr jízdy, aby jel ve směru traffic.

Vyzera, ze to takto pojde. V Editore aktivit trafik pekne vosiel do stanice. Akurat vlak hraca ma na vchodovom navestidle stoj. Ale to sa da lahko cez TAB spravit. Este to otestujem.

Zatial dakujem za pomoc a prajem pekny vecer

Neviem či nie je nastavene blokovanie toľkých citácií....pokiaľ je to ovšem technicky možné..

Tak nakoniec nepomohlo ani otocenie smeru cd_servisu. Trafik sice vojde do stanice, ale vlak hraca nemoze vojst do stanice proti stoj ani na TAB. Cd_servis konci pred navestidlom a nie za, tak neviem preco blokuje vjazd hraca, ked trasa servisu nezasahuje do vjazdu do stanice.

Jestli můžu poradit,zkus nadefinovat trasy trafficu těsně před odjezdová návěstidla,až za hranice nástupiště a ještě by bylo dobré napsat v jakém časovém sledu je vkládáš do hry.Já teď řešil podobnou situaci v nové aktivitě a postup byl následující:trasa cd_servisu od návěstidla pred výhybku,(já až za výhybku,to u tebe ale nepůjde),trasa trafficu začínala v předchozí stanici a konec v druhé stanici za křižováním.Cd_servis nasazen 20min před příjezdem vlaku hráče do stanice.Traffic nasazen 5min po projetí vlaku hráče tou počáteční stanicí(před stanicí s křižováním).Jakmile traffic vleze do hry a tvojí trasu blokuje servis,okamžitě má postavenou cestu po celou dobu blokace trasy hráče.Po odjezdu cd_servisu má vlak hráče postaveno.Ještě dodám že to bylo na trati 321 s nejnovějším binem.

Pokud si to dodnes nevyřešil, v sobotu se mi ozvi na mail nebo SZ, uděláme pokus! ;)

Back
Nahoře