Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pravda bude taková, že trať bude ve stavu, v jakém má Zbyněk podklady. A to může být pro každý úsek jiné...
Prolam byl rychlejší. ;)

A není to spíše tím, že v Mnichovicích není most pro dálnici? Ony tam jsou i v okolních stanicích perony a chybí tam most. Takže je to asi tím.

papej napsal:
A není to spíše tím, že v Mnichovicích není most pro dálnici? Ony tam jsou i v okolních stanicích perony a chybí tam most. Takže je to asi tím.

A není to nepodstatný detail?

Dálniční most je v Mirošovicích a ne v Mnichovicích. A jestli v Mnichovicích teď nějaký je, je to jen jejich problém. Hlavně že většina neví, že například hradla Strašnice, Na Výšinách, Mirošovice a možná ještě některá jsou už desítky let zrušená. :)
Zkrátka kdo to ještě neví, žádná trať nejde stavět k určitému datu. A jestli si někdo myslí, že ano, tak prosím. Dodejte mi veškeré fotodokumentace všech nádražích, aby podle toho šlo modelovat, veškeré plány a videa například z roku 1990 pro celou BP. Pokud to někdo dokáže, tak klidně vše přestavím. Klidně proto, že je jasné, že to nikdo nedokáže. Ona nejde stavět ani současnost, protože až postavíte například 1000 km tratí, tak tam, kde jste začínali za ty roky už třeba v reálu není klasická trať, ale koridor. To jsem zažil i během výstavby tohoto projektu mnohokrát. A to by jste mohli stále něco předělávat, až do úplného zblbnutí a taková práce by nikoho nebavila.
Nejvýstižněji to tady napsal Michal.

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zde přítomných zda se ještě nasazují na rychlících ze Zábřehu do Jeseníku jako náhrady 749 xxx.

Předem děkuji za odpověď.

milford

milford napsal:
Ahoj,

chtěl bych se zeptat zde přítomných zda se ještě nasazují na rychlících ze Zábřehu do Jeseníku jako náhrady 749 xxx.

milford

Ano, dnes tam zrovna jela 749.257-2
foto

Lukyn-CZ napsal:
milford napsal:
Ahoj,

milford

Ano, dnes tam zrovna jela 749.257-2
foto
Díky, a nevíš jest-li se ještě za rychlík nasazuji 749.248 a 250?

749.248 byla udajně odprodána na Slovensko, 250ka je myslim furt pod DKV Olomouc, tak se tam může vyskytnout...

Akorát dotaz Milforda byl zda se 749 vyskytují na rychlících ze Zábřehu do Jeseníku, ta 749.257 na fotce ale nevozila rychlíky, nýbrž víkendové spěšňáky. Rychlíky jsou výhradně v režii 750.7 a jako náhrada se občas ukáže 754, ale to je opravdu jednou za čas... V Jeseníkách je možné tedy 749 potkat pouze jako náhrady za 843 na spěšňácích, teď přes zimu se náhrada vystavuje každý víkend z důvodu velké frekvence, hlavně lyžařů.

Když už jsme u toho, nevíte někdo jaké vozy se nasazují jako náhrada za 843? Myslím osobní.

Tak jsem konečně začal pokládat koleje. A jsem někde v Brodku u Přerova. Respektive za. Kdo neví, kde to je, ať si to vygooglí. :D Zkouším dělat 60tkové vexle ala Bludovský triangl a zdá se, že to bude dobré. Že mě tento fígl nenapadl dřív. Člověk se stále učí. Někdy se hold člověku až po 10 letech :D Ale lepší takto, než vůbec. :D

Naposled editoval moderátor:

Budeš Zbyňku stavět Olomouc - Přerov (včetně) postaru nebo po novu.

Upraví se a dodělá se úsek Zábřeh na Moravě - Olomouc?

Cha cha. Tuto otázku jsem čekal :) Tohle je to nejmenší, co mi dělá starosti. Hlavně se správně strefit do Rohatce. Ale Přerov bude původní, jinak koridor (tento je pro mě přijatelný, protože má protihlukové zdi jen tam, kde slouží svému účelu). Jak mám dokumentaci. Bude to asi běh na dlouhou trať. Ale pokud se strefí koleje, tak je vyhráno. Pak už se to vždy nějak dodělá. Nejhorší je, že to není jen Přerov, ale minimálně Hranice, aby to dávalo nějaký celek. Možná raději Ostrava. Když už tam jezdím. Jak stále říkám. Chce to vždy nějakou motivaci. :D Hlavně aby elán vydržel. :D

svozra napsal:
Upraví se a dodělá se úsek Zábřeh na Moravě - Olomouc?
Tam to chce jen modeláře originál budov. Pokud tam chybí něco dalšího, tak to chce opět jen modeláře. Ale je pravda, že Olomouc by to chtělo trochu víc zastavět. Ale jak píšu. Když budou koleje, je vyhráno. Zbytek dodělat je už sranda.

Zbyněk Šemora napsal:
... Možná raději Ostrava. ...

Kurnik, tak to už rovnou Bohumín ať je kde parkovat a pucovat soupravy ne ? ;)
Co se týče objektů (především mosty, strážní domky i nějaké ty staniční budovy) od Prosenic po Petrovice u Karviné, něco nafoceno mám, takže bude-li někdo ochoten nějaký ten model vytvořit, stačí dát vědět a snad se vhodné snímky najdou. Co vím, tak už vznikly modely objektů v Prosenicích, Drahotuších a vzniká i most na spojce Ostrava-Svinov - odb.Odra. Dělalo se i na Jezernickém a Hranickém viaduktu, ale nevím jak to dopadlo.
Bohužel jsem už v roce 2008 nestihl nafotit objekty stanic Hranice na Moravě, Suchdol nad Odrou, Studénka a Ostrava hl.n. Zato Svinov je díky Matesovi perfektní.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:

Od Přerova jsem už jen pár kilometrů :) Díval jsem se, jak jej vybudoval Martin a to člověka povzbudí, že by to mohlo v MSTS jít. Ono to svádí opisovat, ale já už mám svůj styl pokládky kolejí a toho se budu držet. Maximálně v případě nejasností u vzdálených kolejích to vyřeším podobně. Mám dvě videa, jedno z posledního vozu a jedno z lokomotivy. Myslel jsem si dřív, že je to jedno a není to jedno. Na lokomotivě je kamera výš a je lépe vidět na zhlaví stanic. Z posledního vozu, kde je kamera nízko koleje na zhlavích dost splývají.

Rohatec - Přerov nejprve postavím bez nádražích, jen hlavní koleje s výhybkami, protože je možné, že se budu strefovat na několik pokusů a možná i Přerov se může několikrát stěhovat, než to kilometricky bude vycházet. Davide, pokud bych se dostal do Ostravy, samozřejmě, že by byl Bohumín. Však jsem Ti kdysi říkal, že možná někdy. Ale je to hodně kilometrů, to do vánoc asi vše nebude.

RE: Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pánové zdravím, prosím mohli by jste někdo z aktivitářů otevřít AE a kouknout do Brna do uhelných skladů, a kouknout na kolej U6, zda tam máte bod zbrojení uhlím?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img38.imageshack.us/img38/8774/bezuhl.jpg
Po aktualizace BP 88 mi totiž bod zbrojení zmiznul.
Díky moc, Zbyňkovi jsem psal, chci vědět, zda je to jen u mne a hlavně, je třeba zkontrolovat trať bez pracovních aktualizací, čistě zveřejněnou přímo z DVD.
Díky předem. Dan

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře