Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aktuálně je zbytečné spekulovat o nějaké Plzni nebo čemkoli jiném v rámci mého projektu. Do konce roku 2014 je cokoli jiného nerealizovatelné. Hold stavění tratí je na celé roky. Bohumín je současně prioritnější.
Stavění tratí není o videích. Nemám problém si je natočit z lokomotivy sám. Zatím mimo mé plány mě přinutili stavět jen modeláři.

KimiR napsal:
Objevovatel: trať 032,stavím já,videa i podklady mám,pokud chceš pomoct,nafot objekty.Mám postaveno Trutnov-Starkoč kolejově z 032,tedka mě bude čekat Trutnov-Teplice s dotažením do Hronova.Pak dokončení Starkoč-Jaroměř-HK

Jinak více info o trati 032 a přilehlích tratí je tu http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/4289

Nejlepší zpráva za posledních 10let. J.K. z Č.K.

Naposled editoval moderátor:
Možná by ještě jako dobrý trhák bylo předělat Prahu ze staré na novou. :) Kdo by chtěl, mohl by si tam nechat starou a ostatní stáhnout novou, ne? :)

marenadl3: S tím by se vyskytla komplikace u aktualizací - musely by se dělat pro dvě verze tratě nebo po každé aktualizaci nahrávat zase nová Praha

marenadl3 napsal:
Možná by ještě jako dobrý trhák bylo předělat Prahu ze staré na novou. :) Kdo by chtěl, mohl by si tam nechat starou a ostatní stáhnout novou, ne? :)

A navíc je nová Praha u Martina na 321-čce, takže máme to štěstí mít obě "verze", což je super.

prolam napsal:
marenadl3 napsal:

A navíc je nová Praha u Martina na 321-čce, takže máme to štěstí mít obě "verze", což je super.

Tak třeba já jezdím volné jízdy tak, že si najdu sešiťák, v jakém složení jede dnes souprava, s jakou mašinou, najdu si odjezdové tabule, jedu podle nich + jedu na stejné koleje atd., výluky, zpoždění... :)
Např. když v kuse chci jet Praha - Bratislava, tak musím jet na 321 do Třebové, nebo aspoň do Pardubic a pak přepnout rychle na BP, abych mohl pokračovat dále dolů na Brno a Břeclav a pak valit dále. :)

To byl jen námět, neberte mě za slovo. ;)

PS: Stejně BP jezdím dost a budu jezdit ještě více, když vyjde Přerov-Brno. :) To budou v kuse personální turnusy bohumínských rychlíků... :D :P

marenadl3 napsal:
...
Např. když v kuse chci jet Praha - Bratislava, tak musím jet na 321 do Třebové, nebo aspoň do Pardubic a pak přepnout rychle na BP, abych mohl pokračovat dále dolů na Brno a Břeclav a pak valit dále. :)
...
Není třeba se takto přepínat. Věř tomu, že pokud pojedeš z Prahy na BP pomalou rychlostí až za Běchovice, v Kolíně budeš určitě včas. Ale pokud potřebuji jet novým spojením, tak jinou možnost nemám.

Jen pro info. Pro mě má význam původní Praha, jak jsem jí znal. Ten nový beton mne moc nebere a hlavně tam už je zrušené mé depo, kde jsem dvacet let pracoval. A za další, na původní Praze jsou desítky hodin práce mnoha modelářů včetně fotografů.
A dvě verze trati bych určitě neudržoval. To bych se už stal jen tím robotem, který z života nezná nic jiného než MSTS. Tohle si většina lidí neuvědomuje.

Správně. Vždyť původní tratě a nádraží jsou daleko zajímavější než ty koridory. Třeba Brno-Kutná Hora je moc pěkná trať a rád po ní v BP jezdím. Snad jenom v některých stanicích postrádám alespoň náhradní staniční budovy.

Zbyněk Šemora napsal:
marenadl3 napsal:
...
...
Není třeba se takto přepínat. Věř tomu, že pokud pojedeš z Prahy na BP pomalou rychlostí až za Běchovice, v Kolíně budeš určitě včas. Ale pokud potřebuji jet novým spojením, tak jinou možnost nemám.

Jen pro info. Pro mě má význam původní Praha, jak jsem jí znal. Ten nový beton mne moc nebere a hlavně tam už je zrušené mé depo, kde jsem dvacet let pracoval. A za další, na původní Praze jsou desítky hodin práce mnoha modelářů včetně fotografů.
A dvě verze trati bych určitě neudržoval. To bych se už stal jen tím robotem, který z života nezná nic jiného než MSTS. Tohle si většina lidí neuvědomuje.

Sohlasím se Zbyňkem jak za stara a též vzpomínám jak jsem jezdil z Karviné do Humpolce za 32 korun (poloviční žákovská) a v Přerově přepřahaly na nezávislou trakci (rozuměj Brejovce) až do Havl.Brodu -Lamina a z Brodu Úvratí až do Č. Budějovic (R.666) to byly časy.

krejca napsal:
Správně. Vždyť původní tratě a nádraží jsou daleko zajímavější než ty koridory. Třeba Brno-Kutná Hora je moc pěkná trať a rád po ní v BP jezdím. Snad jenom v některých stanicích postrádám alespoň náhradní staniční budovy.

Třeba nás čeká překvapení v podobě nějaké drobné rekonstrukce.;) Taky se tam mezi Tišnovem a Žďárem na některých usecích nepatrně zvedly rychlosti. Například rekonstrukce Brno-Letovice z loňské aktualizace je vynikající!

Tento víkend, když byl čas, tak jsem šílel na všelijakými silničními nadjezdy a podjezdy. Ale Brno je už téměř připravené na zástavbu. Nemám rád velkoměsta (alespoň v MSTS) Je tam moc práce.
44809ea4a9a2eaa19db32cf4d87f1fca.jpg
6936b230fc6a1a44a4ad23063149543b.jpg
8d3b6ba2094c2ff6bac4fd055b7db4c6.jpg
9e4f311cf547b01505c82abfcaacb254.jpg

Teče nejen Svitava, ale i Svratka, dříve to byl spíš jen rybník :) Správně Lukáši. Černovice. To potěší, když je to poznat jen podle kolejí. Šaliny do Brna opět asi nevlezou. Už tak jsem na 1600 objektech a to jsem ještě nezačal se zástavbou. Velkoměsta a šaliny přece máte v RW simulátoru, ten to vše určitě utáhne. :)
Jo, kdyby někdo chtěl velkoměsto se vším všudy, například v tom RW, kde by to určitě šlo. Tak jen samotné jedno město bych viděl práci tak na dva roky. (každý den by se muselo udělat něco).

Zbyňku, kdy asi vyjde nová aktualizace s tratí Přerov-Brno? Ať si můžu naplánovat, kdy zavolat a pro trať si sjet (protože jsem pro***al pár aktualizací). :)

Určitě nějak bude Břeclav - Přerov, Olomouc - Hranice, ale Brno - Přerov je zatím nic moc. Jen koleje a návěstidla. Aktuálně zápasím se zástavbou Brna směrem na Přerov. Kolik se toho stihne do vánoc, netuším. Už je druhá polovina října.
Ty koleje jsou položené hlavně proto, že taková propojení se musí udělat najednou bez ohledu na skutečnost, kdy se to všude dokončí.

Trochu jsem opět rozbil nějaké koleje v Brně Židenicích. Ale jedná se jen o koleje a zhlaví směr odbočka Táborská a aktivity na hlavní trase Brno - Blansko to nezasáhne. Už jsem se na to nemohl dívat. Také jsem trochu upravil a doplnil vlečku z této stanice ústící.
Dále pár obrázků ze včerejška. Bohužel jsem už na 1600 objektech a mnoho dalšího tam už nevejde, aby Brnem bylo vůbec možné projet. Šetřím, jak se dá a používám bloky domů, které se na dané místo často vůbec nehodí. Bohužel, jako jsou ty jednopatrové bloky budov, tak nám chybí do stavebnice bloky budov řadových vilek, ale nalepených na sebe, pestrého složení, jak jsou například v reálu v Černovicích.

Luky: aktuálně ohledně MSTS mě nezajímá nic jiného, než mám rozpracováno, protože ani tak není šance vše dotáhnout do finále. Vedlejšáky nebrat a vozidla už vůbec neřeším.
82f7cd186083dd49af40c01fc6002993.jpg9688475e66484e4f61eaa847f7062635.jpg
d8954b10e633b705ab5b94d0360ba030.jpg7e1b0f97780b5dea319aff8ffd1cfb6a.jpg
03dcd71f4a5311fe561a3cb0efeeb53a.jpgfdc6823b15e224cee8fd667c9a71bb1b.jpg

Výborně to Brno!;) Už teď se mi stejně Brno občas trochu zakousne, ale taky netvrdím, že mám úplně optimální supermoderní sestavu.

Zkušebně jsem objel Brno (Brno hl. n. - Černovice - Slatina - Židenice - Brno hl. n.) A žádný problém, že by se něco nenačetlo. Zatím. FPS 20 - 40.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře