Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miky945 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tyto stanice vymodeloval minulý týden Mates. Poslal mi to jako příjemné překvapení. Respektive nádražní budovy.
Vidím, že každej na vlastním písečku.
minulý měsíc jsem sem psal:
Zbyněk Šemora napsal:
Deterio napsal:
... KDYŽ TAK MÁM I OSTATNÍ FOTODOKUMENTACI,...
Ty jsi takový koumák, Deterio. Nemáš něco nafoceného i na trati Brno - Přerov ?
Jak osazuji stanice, tak přímo posměšně bije do očí, že všude jsou totožné nádražní budovy, rampy se skladištěmi i vodárny. Jen někde jsou výjimky, že škatule jsou jinak poskládané. Stačil by jeden model nádraží plus jeden rozřezaný na stavebnici pro ojedinělé jiné variace a jen by se měnily cedule s názvy stanic.
První, kdo se ozval ohledně těchto typických nádražích byl právě Mates a to rovnou modelem.
Já vůbec nemám tušení, co kdo tvoří jinde. Aby nevznikaly duplicity, proto sem dávám informace. Myšleno stavby pro tuto trať. Pokud někdo dělá pro jinou trať ucelený model, tak to sedět nemůže. Rozhodující je, zdali někdo postaví model komplet zveřejněníhodný, byť omalovánka. Ale pokud se model dokončí až někdy v době neurčité, tak takový model nemá význam a do aktualizace je pak lepší dát nějakou slepeninu.

Něco málo jsem opět vybagroval a uplácal od Zbýšova do Chrlice. Násep/zářez a tak stále dokola do zblbnutí. Zítra by konečně mohlo být konečně Brno
a2546630aaa7669633e03da6a8d274d2.jpg
8a70e0e3a443c8070778de7637e6aee0.jpg
43c0ccd37db655f7d9a31d48092554f7.jpg
ce6bce421f8dd085a8a94556a0323a31.jpg
5fe4295fb6d0a0002fb67bf7260bb7da.jpg
35753d253a7be022f6022d5fd47a8e8d.jpg

Naposled editoval moderátor:
http://uloz.to/xE8a1zNX/rousinov-zip
První focení kde jsem musel platit za jízdenku. Jinak Rousínov bych nechal Matesovi Miki.

Deterio napsal:
První focení kde jsem musel platit za jízdenku. ...

Tak Tě vítám do klubu nádražáků - nerežijkářů. ;)

Mi se dnes v Přerově a Hranicích na Moravě fotorafování nezdařilo bo "azuro". :roll:

David

Deterio:jaké pocty se mi to dostalo,že mohu udělat Rousínov?Chtěl jsem Zbyňkovi pomoct,když jsou budovy stejný,tak je to jako přes kopírák a nikdo se nehlásil.Jestliže jsou zájemci,tak mají možnost,já si na nedostatek práce nestěžuji a jdu se věnovat čemu chci já a ne co je mi přiděleno.

Deterio napsal:
První focení kde jsem musel platit za jízdenku. Jinak Rousínov bych nechal Matesovi Miki.
Samo, já stavím jen do Holubic, takže, dál mě to moc nezajímá. Navíc teď mám málo času a skoro nic nedělám.
Včera jsem byl v Nedakonicích, ale podařilo se mě vyfotit jen jeden bok a zadní čelo staniční budovy, tak to snad naklonuji.
Mirek
Ps: Miki je s tvrdým na konci. :)

Deterio napsal:
Do Rousínova se přece vlakem nedostaneš, ale pravidelně tam křižují rychlíky, pokud ten od Přerova nemá zpoždění. Tak jsi tam jel autobusem ?
Kuš. Už jsem také Hujer. Deterio to vysvětlil v dalším příspěvku, který jsem přehlédl. :)

Matesi, pokud Deterio nafotil i tu vodárnu, moc bych poníženě poprosil. Stejná vodárna je i ve Vyškově, jen myslím je trochu zjednodušená. Vždycky když tam stojíme při křižování, tak ten barák mám na očích.

A jsem opět v Rousínově. (se tvorbou terénu a silniční sítě) Hotovo Slavkov - Křenovice - Chrlice - Brno - Šlapanice - Blažovice - Holubice - Rousínov. Do Kojetína ještě daleko, ale když každý den se udělá čtverec po čtverci, pomalu rovných placek ubývá a autentického terénu přibývá.

Vyhrabal jsem 40 let starou fotku, můj první pokus o barevnou fotografii. :) Jedná se o osobní vlak Přerov - Brno, kterým jsem se vracel ze školní exkurze v Grygově. Proletěl jsem celou trať v MSTS a pravý oblouk, podjezd a předvěst do opačného směru se vyskytuje jen za stanicí Křenovice horní nádraží. Matesi, jestli sleduješ, koukni na výšku podjezdu. proto jsem chtěl odbourat ten spodní dekl s cestou u modelů těchto podjezdů. Mnohé jsou hodně vysoké.
Dan zase najde inspiraci, jaké dřív jezdily osobní vlaky. Šlechtična vpředu, poštovní vůz, služební vůz a kolem 6 bajek. Srandovní je, že páru nahradily brejlovci, později elektriky, jen ty vagóny zůstaly a stále v nich nostalgicky cestujeme. Respektive v kupéčkových verzích.
9a42668d9e8c496ff627d252e3c29cb9.jpg

Naposled editoval moderátor:
Já těch fotek tolik nemám, sem tam něco. Tenkrát parní vlaky bylo normální na kolejích vidět a nějaký fotografický boom začal až po slavnostním ukončení parního provozu v Liberci.
Pro tuto trať je další zajímavost, že tento parní vlak současně nahradily elektrické jednotky 560 ( Křenovice horní nádraží - Brno - Letovice ). Já tehdy tímto parním vlakem přijel do Brna hl. n. a přestoupil jsem do osobního vlaku na trase Brno - Bratislava složený ze dvou spojených jednotek SM 488.0 Tomu se říká pokrok po 40 letech. :) Ale jedna změna tam je. Vybouraly se krajní sedačky a dají se tam zavěsit 4 jízdní kola vedle sebe. :)

Jezdí u nás v běžném provozu ještě něco staršího než 560? Především 560 003/4 (červené sedačky) je souprava zážitků, jeden se musí divit, že se nerozsype za jízdy. Před půl rokem ve Zboňku jedna jednotka dokonce shořela při brždění.
Je v plánu je vyměnit za soupravy 640, kde doufám, že budou jezdit ve špičkách po dvojicích. Jinak místo šestivozových souprav pojedou třívozové a lidi budou vypadávat dveřmi.

Cael napsal:
Jezdí u nás v běžném provozu ještě něco staršího než 560? Především 560 003/4 (červené sedačky) je souprava zážitků, jeden se musí divit, že se nerozsype za jízdy. Před půl rokem ve Zboňku jedna jednotka dokonce shořela při brždění.
Je v plánu je vyměnit za soupravy 640, kde doufám, že budou jezdit ve špičkách po dvojicích. Jinak místo šestivozových souprav pojedou třívozové a lidi budou vypadávat dveřmi.

U nás na trati z Ústí do Chomutova už 560 též nahradili panteři a do Varů jezdí žralok...

Odesláno z tabletu :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře