Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím,
jen si dávejte hoši majzla na to, aby pak DI na svém webu netvrdila něco v tom smyslu, že fíra projel reálný "klacek" na stůj kvůli tomu, že si ho spletl s tím virtuálním, na kterém měl volno. ;)

David

Traťový úsek Polom - Přerov - Olomouc už je komplet, až na malé drobnosti. Ale nyní se věnuji Olomouci. Když jsem to zde uviděl, ostuda. Hold býval to konec světa. Nyní po dnešku už to vypadá jako město i když ještě není hotovo.
Ta města a velkoměsta, zde se zástavbou je nejhorší začít. Někdy do editoru člověk jen civí a nic jej nenapadá co tam dát a pak to dopadá, jako doposud byla Olomouc. Naházet baráky divoce kolem, aby to na oko vypadalo by sice bylo rychlé řešení, ale to by bylo barbarství. :)
Něco se ještě zvládne přes víkend, něco v pondělí a 24. to budu balit do vánočního papíru, když mi tento dárek Pepa z Nuslí schválil, jak zvýraznil Michal :)

Miran napsal:
A proč?
Stačí si zazálohovat současný stav tratě BP který máš na disku, a veškeré staré aktualizace můžeš zahodit včetně origoš DVD. Kdy tohle už nejen ty ale i ostaní pochopíte?
To jistě půjde. Až vyřeším soubory a nebudu bojovat o každý 1GB na velmi plných diskách, aby ještě počítač zůstal stabilní, taky se to chystám udělat. ;)

ML636 napsal:
Miran napsal:
A proč?
Stačí si zazálohovat současný stav tratě BP který máš na disku, a veškeré staré aktualizace můžeš zahodit včetně origoš DVD. Kdy tohle už nejen ty ale i ostaní pochopíte?
To jistě půjde. Až vyřeším soubory a nebudu bojovat o každý 1GB na velmi plných diskách, aby ještě počítač zůstal stabilní, taky se to chystám udělat. ;)

A nebo si můžeš udělat zálohu trati v MSTS na externí hard disk :)

Přerov se mi bude hodit, mám v přípravě R 600 (poštovní R Ostrava - Praha GVD 1987) a mám i plán řadění vlaku. Ty jsi jednou něco podobného jel, viď Zbyňku. Byla to pošta R 600 nebo spěšninová raketa Rn 51510?

Václave, ty máš pamatováka. Byla to šestistovka, tak nějak před šestou ráno v Praze na Masaryčce. Tam se vezl nějaký rychlík, v Přerově šlo na večeři a asi po hodině se jelo zpět do Prahy. Lokomotiva E499.2 . Já jsem tam jel tehdy poprvé v životě, trať jsem neznal, fíra mi to v Olomouci dal do ruky a uklidil se do druhého kouta trochu poklimbat. Poprvé jsem i tedy usedl za pult této lokomotivy Všude tma a já si baterečkou svítil do jízdního řádu, abych věděl, kde se nacházím abych správně zastavil, kde máme pobyt. Ale jo, šlo to tenkrát jinak dobře. Ale tak to hold na dráze chodilo. Rovnou každého nečekaně "hodili do studené vody a plav". Na první jízdu se nikdy nezapomíná.

Pro aktivitu by to bylo určitě zajímavé, protože se ve stanicích dobíraly další vozy. Z Přerova to byl krátký vlak, ale z Pardubic to už byl slušný náklad. Ale tyto posuny jsem přenechal fírovi, ať si to odšíbuje sám. Sunout dlouhé soupravy kamsi do neznáma a potmě, to bych neriskoval.

Také nezapomenu na svou první jízdu na 451. Jezdil jsem tenkrát s takovým starým fírou. A na odjezd z Hradce Králového se mu chtělo čůrat. Otevřel si boční dveře a mě začal navigovat. "Zavři dveře, povol přídavnou, zmačkni živáka, zařaď směr, dej tam manipulaci..... a jeď " Dal jsem tam po odlepení se sérii, mašinka udělala c c cccc a fíra už na mě křičel, co blbneš, vždyť jsem se teď kvůli tobě pochcal.

Já jsem tuto aktivitu už zkoušel mezi Olomoucí a Pardubicemi, abych zjistil, zda lze dělat posuny a přitom nerušit protisměrný provoz. Posuny si dělal hráč sám tím, že pokaždé přelezl do jiné lokomotivy a posun si udělal sám. Jako lokomotivu jsem použil bobinu nulku. Jízdní doby v poho, ale doby na posun krátké.

Co se týká 451, tak snad do 10 km/h se jezdí na manipulaci. Akorát nevím, jak je to potom s tou sérií, serioparalel a shunty. Na to jsem nikdy nepřišel.

Pepa z Nuslí napsal:
.... Akorát nevím, jak je to potom s tou sérií, serioparalel a shunty. Na to jsem nikdy nepřišel.
A to jsem to tady už vysvětloval 100x :)
A s tou manipulací to také není dogma. Jezdí se podle citu, až se souprava "odlepí". A s vědomím, že se jede na odporech, tedy dávat pozor, aby nezačala svítit střecha. :)

Zlatej traktor... Jinak jezdit v reálu a ještě u toho hrát MSTS považuju za stejnou úchylku, jako prznění malých dětí. Sorry Edie... :-D :-D :-D :-D

Čoudo, já si myslím, že ta fotka s notebookem na pultě, že je to jen recese. Na druhou stranu, řádný strojvedoucí koupí MSTS s českými tratěmi jako dárek dětem. Ale i otcové si někdy půjčují zajímavé hračky svých dětí. A třeba má šichtu, kde je spousta času, tak si něco vyzkouší, viz příspěvek Dráčika. Podle mých objednávek a lidí, co si pro tratě jezdí ke mě do obchodu, když hodíme řeč, strojvedoucí to jsou minimálně a když už, tak to má pro někoho do rodiny. Jen jeden se mi svěřil, že má jít jezdit od nového grafikonu na Kutnou Horu, tak jestli tam mám i všechny stahovačky :) .

Čouda napsal:
....Jinak jezdit v reálu a ještě u toho hrát MSTS považuju za stejnou úchylku, jako prznění malých dětí. Sorry Edie... :-D :-D :-D :-D
Tak to by jsi se divil, náš bývalý zpěvák dělal kdysi na bagru a když jsem se jednoho krásného dne k němu stavil na kafe, hádej co dělal? Měl puštěný comp na něm simulátor bagru a bagroval na body.:D:D Takže někdo prací žije, ale srovnávat to s przněním malých dětí...:P

V létě jsem cestou z písáku zahledl ve vesnici za Pardubicemi bargistu, který řídil a četl si u toho noviny. Jen jsem nepochopil, jak vybral zatáčku, když od těch novin nezvedl hlavu.

Ale to už hodně odbočuju od tématu, jako všichni tady se těším na novou aktualizaci. Jinak jsem taky zastáncem metody "radši pozdějc, ale všechno", ale stejně neodolám Vašemu dárečku.

dejf9 napsal:
V létě jsem cestou z písáku zahledl ve vesnici za Pardubicemi bargistu, který řídil a četl si u toho noviny. Jen jsem nepochopil, jak vybral zatáčku, když od těch novin nezvedl hlavu.

Ale to už hodně odbočuju od tématu, jako všichni tady se těším na novou aktualizaci. Jinak jsem taky zastáncem metody "radši pozdějc, ale všechno", ale stejně neodolám Vašemu dárečku.

No a ta aktualizace bude, nebo nebude.

krejca napsal:
dejf9 napsal:

No a ta aktualizace bude, nebo nebude.

Zítra se zřejmě dočkáme aktualizace, ale neúplné verze a až budou hotové všechny úseky, tak se někdy dočkáme finální verze :)

Zdravím, pánové ... nevíte někdo z Vás, jak velká byla aktualizace BP 85, případně neměl by ji někdo "skladem"?
Včera jsem přinesl totiž noťas ze servisu po výmně HDD, půlka ze záloh chybí a i některé ty "obnovené" soubory nějak zlobí, je to jediná která zatím protestuje ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře