Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Po kratší odmlce opět v editoru MSTS. Už jsem pomalu zapomněl, jak se pokládají koleje :) Traťovka se pomalu blíží k Suchdolu, Studénka je už kousek, tak uvidím, jak to půjde. Až v červnu pojedu do Ostravy na první zkoušku Letního filmového koncertu, doufám, že už i po svých kolejích v MSTS :)

Po kratší odmlce opět v editoru MSTS. Už jsem pomalu zapomněl, jak se pokládají koleje :) Traťovka se pomalu blíží k Suchdolu, Studénka je už kousek, tak uvidím, jak to půjde. Až v červnu pojedu do Ostravy na první zkoušku Letního filmového koncertu, doufám, že už i po svých kolejích v MSTS :)
Tak trať BP se nám opět rozrůstá.

Zadarmo to nebylo. Když jsem v Suchdole pracně vyřešil zhlaví s obloučky, zapomněl jsem, že jsem si nechával zarovnávání na největší plochu a jak jsem zarovnával pod kolejemi, ještě že položím jeden kousek koleje a konečně práci uložím. Tak ten poslední kousek koleje způsobil hlášku "MSTS přestal pracovat" a bum. Naštěstí jsem si řešení pamatoval zpaměti, tak na druhý pokus jsem to celkem rychle osadil znovu. To byl takový první výchovný pohlavek, abych si příště dával víc pozor. :)

270 začala koridorová, tak až do Svinova bude trať koridorová. Ostatně podklady a video mám také koridorové. Ale ten Suchdol je tak nešťastně zakroucený, to je úplná věda to tam vyřešit. Sice průjezd už mám hotový, ale to zhlaví v poloměru 2000m je za trest stavět. Druhou Polomskou stranu už téměř mám. Zítra snad to kolejiště nádraží dokončím. Díval jsem se k Martinovi, jak se tam trápil, ale on jinak zaokrouhlil poloměry, takže každý budeme mít svůj originál. Ostatně jako všude jinde. Opisovat se nemá :) Stejně každý máme svůj originální styl. Až bude hotovo, celé bych to měl ještě naklopit do sklonu 2.5 promile. Takové nádraží se rovnou ve sklonu stavět nedá.

Zdravím
a opět připomínám, že drtivá většina "důležitých" objektů stojících na, vedle, nad i pod traťovým tělesem úseku Přerov - Ostrava hl.n. - Bohumín-Vrbice je již delší dobu "texturoidně" nafocena, takže případní zájemci o tovrbu 3D modelů se mohou o fotodokumentaci hlásit. Co vím, Mates již vytvořil objekty v Přerově, Hranicích na Moravě, Ostravě-Svinově a několik objektů v Bohumíně. Další šikovní tvůrci pěkně zmákli také budovy v Prosenicích a Drahotuších. Jinak i zde platí pořekadlo o kovářově kobyle - k nafocení výpravní budovy a centrálního stavědla v Bohumíně jsem se zatím nedostal.:(

David

Ostrava mne asi jen tak bez boje k sobě nepustí. Suchdol jsem zvládl i se všemi obloučky a sklonem a teď jsem skončil na zhlaví Studénky. Opět samý oblouček. Na to už dnes nemám náladu. Naštěstí, tady je to téměř v rovině, nemusím řešit naklápění celé stanice, ale i tak to tam žádná legrace nebude.

Po hektických prvních měsících letoška jsem čekal celozávodní MSTS dovolenou a zatím stavební firmy se nezadržitelně blíží k Ostravě. Asi pomáhá příznivé (nepříznivé) počasí.

Suchdol jsem zvládl i se všemi obloučky a sklonem a teď jsem skončil na zhlaví Studénky. Opět samý oblouček.
Ahoj.
Ve Stuénce hlavně dávej bacha na most, ať ti neslítne a není průser jako před několika lety, pokaždé když tama projíždím, mám nepříjemný pocit... Tak by mne zajímalo, jestli vůbec za ten pád někdo nese zodpovědnost, tak nějak to v médiích vyšumělo do ztracena.

Tak by mne zajímalo, jestli vůbec za ten pád někdo nese zodpovědnost, tak nějak to v médiích vyšumělo do ztracena.
Nevyšumělo. Čas od času se nějaká informace objeví. Zatím to úspěšně šumí...

Ahoj Dane, ten most si hlídám a honem jsem utíkal dál, aby na mě náhodou nespadl. Studénka je naštěstí zaokrouhleně v rovině, tak jsem řešil zatím jen hlavní koridorové koleje i když to jistebnické zhlaví v oblouku o poloměru 3000m nebyla žádná legrace. Až se sem vrátím, trochu se zapotím se zhlavím mezi osobním a nákladním nádražím, kde je to vyosené malými obloučky, abych to tady neměl tak jednoduché. Za to Jistebník, to bude poslední odpočinková jednoduchá stanice před Ostravou. Právě se na ní chystám. Dotáhnu to takto na Svinov, obarvím koridorové koleje a pak mohu dokončovat komplet stanice. Ta Ostrava přitahuje jak magnet.

Tak už by šlo v BP nějakou nezávislou trakcí a ze Suchdola v mezistaničním oddílu ala D3 :) dojet do Ostravy Svinova. Teď se budu muset snažit kolejemi přesně kopírovat tento model, aby se nemusela dělat jeho extra úprava. Jednoduché to nebude, protože zde není žádná přímá kolej. Podle Martina jsem opsal jen kolej mezi třetí a čtvrtý peron, abych mohl přesně osadit model nádraží a dál už musím stavět podle sebe. Udělal jsem si jen rovnoběžky kolejí i na ostatní perony a už by neměl být problém. Ale jen dokončit všechny stanice na tomto u mě novém úseku bude ještě dlouhá cesta. Svinov zatím jen udělám v základu a nejprve hlavní kolej dotáhnu až do cíle, do Bohumína.
84Svinov.JPG

Panie Zbynku,
Moze zamiast tylko do Bohumina, pociągnąć trasę kawałek dalej do stacji Petrovice u Karvine albo przez granicę do Zebrzydowic? To zaledwie kilkanaście kilometrów a możliwości tworzenia zadań polsko-czeskich dużo większe.

Ahoj.
Škoda, velká škoda, že se staví Svinov ve stavu koridor, když už máš postaru Choceň, Olomouc, tak trať Olomouc - Ostrava - Bohumín po staru by byla totální pecka. Když už máme 321 v novém provedení.
Dan

Ahoj.
Škoda, velká škoda, že se staví Svinov ve stavu koridor, když už máš postaru Choceň, Olomouc, tak trať Olomouc - Ostrava - Bohumín po staru by byla totální pecka. Když už máme 321 v novém provedení.
Dan
Podklady... :(

Ahoj.
Dan
Dane, jednak tento koridor je hodně starý, je to ještě ten slušný koridor, kde je minimum protihlukových zdí a navíc, na takových rovinkových tratích jezdit maximální rychlostí 100km/h až do Břeclavi, to musela být hrozná nuda. A navíc stavět něco, co už je dávno zbourané je nemožné.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře