Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vstupy do bunkrů nesměly být vystavené přímé palbě nepřítele. To je celkem dobré vodítko pro jejich umístění. Konkrétně u Zbyňka, kde se útok očekával jednoznačně od jihu (+/-). V jiných, převážně členitějších lokalitách mohlo být umisťování závislé na místních podmínkách a především na tom, zda bunkr kryl nějaký přístup (silnice, cesta), úvoz, most atd. Ještě jako kluk jsem po pravém břehu Mže prolezl takových staveb dost, některé byly ještě navíc maskovány nějakou lehkou "zemědělskou stavbou".

Ahoj Zbyňku. Když už jsi se tak rozjel, nechtěl by jsi si odskočit do Ústí nad Orlicí a nahradit tam ty opravdu hnusné auta jak z Mateřidoušky? Tohle je opravdu věc, která kazí dojem celé stanice.
UNO_auta.jpg

Dane, nebudeš mi věřit, ale opravdu nechce. :) Víš kolik omalovánek v BP je? Já jsem si nyní nasadil tak vysokou laťku, že budu rád, když to dám do vánoc dohromady. Tak prosím nerušit. Ale můžete rušit s modely budov a staveb pro úseky Brno - Břeclav, Zaječí - Hodonín a Břeclav - Znojmo. To mi hodně pomůžete a dodáte sílu, abych vytrval. Protože už je to tak monotonní práce,...... :)

Jednoduchý recept. Vyrobit pěknější modely se stejným pivotem a názvem a jen překopírovat. A pak se nemusí nikam odbíhat, nic mazat a nic znovu osazovat. Horší jsou ty kamiony Cocacola, jak mi tehdy také někdo poslal doplnění autoparku a tento model se takto zmršil. Není čas, nejsou lidi. Někdy se někdo pokouší pomoci, ale nepřekontroluje kolizní textury a medvědí služba je na světě.

Zbyňku, vždyť modelů aut máš od Brzdy1 fakt překotné množství. A hlavně, je to přeci tvoje trať, tvé veledílo a přeci tvůj zájem, aby vypadala co nejlíp ne? Ale je to tvoje věc, já jen hlásím při testech na co narazím, třeba ty zmíněné CocaColy auta, jak píšeš výš. A tuhle jsem ti třeba hlásil tak před 6 lety:
Os_7165_011.jpg

Je tam rozsypaná textura s okny a dveřmi, nestihl jsem to lépe zabrat, je to v zastávce před Dolní Dobroučí směr Letohrad, kde vlak projíždí, teď si nevzpomenu na název. :-)

Dane, tak už chápu. Já jsem v Hnátnici byl jen v MSTS editoru. Tam je vše OK. Ale když se tam podívám v OR, tak vidím něco jiného.
No? Tak co s tím. Jak to opravit? Že se model v OR zobrazuje jinak, respektive se na střechu promítá textura, která je skrytá na půdě domku.
hnatnice.JPGHnatniceOR.JPG
HnatnicePodStrechou.JPG

A další anomálie. Návěstidla PUR. MSTS a OR. Kde je chyba? Kdo poradí?
Zobrazit přílohu 25182Zobrazit přílohu 25183
Zbyňku, jaký přesně tip toho náv je? Já používám toto NvstAs6itab35.s a v maximálně se mě ztratí PUR ale jen při linkování, po znovunačtení se už zobrazí zase celé. Ve hře samozřejmě v pořádku. Kterou verzi TSRE používáš ? Jestli si vzpomínám tak v práci máš (32bit verzi) a doma novější (64bit verzi)

Nefunguje to na žádné verzi na třech počítačích. Ale ve hře se návěstidlo zobrazilo. Pro 32 bitů jsou k dispozici nižší verze a také se to nezobrazilo. Mám pocit, že to dělá od té doby, co jsem na textury povrchu natáhl mapy. Také je zajímavé, že tato návěstidla jinde osazená, tam se nezobrazuje jen indikátor PUR. Například v Hrušovanech u Brna. Ale v Šakvicích je to stejné jako ve Znojmě. Jinak žádné znovunačtení nepomůže.

Pokud zapomenu u osazování návěstidel udělat alespoň jedno zatržítko, tedy alespoň "nějaká návěst bez linku", tak nespustím editor aktivit.
A to se mi právě stalo. Prošel jsem vše nové několikrát a našel jsem jen dvě lichoběžníkové tabulky a jedno oddílové návěstidlo. Zazatržítkoval jsem tato zapomenutá, ale editor aktivit stejně nespustím. Na notebooku mám starší verzi z 2. března a tam editor aktivit ještě funguje. Od té doby se pracovalo jen v úseku Břeclav - Znojmo. Tedy Brno - Břeclav lze vyloučit, že by tam byla chyba. Zkusil jsem tedy postupně na záloze smazat všechna návěstidla na celé trati Boří Les - Znojmo, kromě předvěstí, tam se nezatržítkuje nic. A ani poté editor aktivit nespustím. Nedá se nějakým nástrojem zjistit, které návěstidlo není nastavené? To je hledání jehly v kupce sena. Marně přemýšlím, jestli jsem někam neodskakoval.

Ale já včera proklepl celou trať Břeclav - Znojmo a vše bylo nalinkováno, až na tři, které jsem opravil. Když to nepomohlo, tak jsem všechna hlavní návěstidla a seřadovací na této trati smazal a také nic. Včera jsem proklepl i Brno - Břeclav, ale uvědomil jsem si, že tady to musí být OK, protože jsem na této trati v editoru upravoval jeden Path. Když otevřu na této záloze editor, tak je propojeno i Zaječí - Hodonín a na Znojmo jsem s pokládkou v Mikulově. Tedy porucha musí být jen v úseku do Znojma.
Otázka je, co by tedy ještě mělo mít vliv na editor aktivit? Nepamatuji se, že bych někam odskočil a doplňoval návěstidla pro posun, kde se tato chyba dělá nejčastěji. V OR načtu mapku v trackvieweru.
Jinak v MSTS to nejde spustit ani ve hře, což s tímto souvisí. Už se mi to stalo dvakrát, ale nenalinkované návěstidlo jsem vždy našel.

Jak se pracuje s tím Maperem? Mám to načtené, azbuku si ještě pamatuji, ale jak proklepnu, kde není něco nalinkováno. ??? Díky

Tak jsem asi po 40 hodinách závadu našel. Pomohl až trackviewer v OR, kdy jsem prošel celou trať do Znojma a objevil v jednom šturcu návěstidlo, které tam nemá být. Neviděl jsem jej v editoru, protože ten šturc je zakrytý budovou. :) A tohle je právě průser TSRE, kdy při osazování objektů klávesou Q i když přejdu na E, tak mi to vyhodí do prostoru ten objekt ještě jednou. A pokud je to jako v tomto případě lichoběžníková tabulka, tak oproti MSTS, kdy to zařve, že objekt musí být umístěný na koleji, tak v TSRE si to najde nejbližší šturc a návěstidlo hodí na konec. To se mi stalo i v Hevlíně. Ale už mnohokrát jsem na nízké oběžné dráze kolem Zeměkoule objevil i takto nechtěně modely náspů, které tam poletovaly jako kosmické smetí. :)
Kdepak, TSRE editor ten je sviňa. Také má ve zvyku duplikovat objekty. V MSTS jsem objevil modely náspů dva v sobě. Smazal jsem, uložil, ale po refrešnutí tam byl znovu. Pomohlo až smazání v TSRE. Tady je pár obrázků. V tom baráku vpravo ta lichoběžníková tabulka byla schovaná. :)
hru1.JPG
hru2.JPG
A hurá, editor aktivit už naběhne.
hru3.JPG
Ale nemohu si pomoci, z toho ještěra vzniká nějaký neslušný obrázek. Ta trať do Znojma asi byla chyba. :) Budu to tedy muset propojit přes Jihlavu do Havlíčkova Brodu. :)

Jinak Deterio vymodeloval stavědla do Hrušovan, ale ST2 má nějakou chybu, nezobrazuje se v MSTS. A pak stavědlo do Znojma, které již neexistuje. Tak jsem jej tam trochu odsunul za šturc. Ještě tam vešlo. Snad bude mít radost, že nepřišlo v niveč. :)
Tak už jen chybí ta nádražní budova ve Znojmě. :)
hrusjst3.JPG
znojmost2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře