Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Správně by měla být aktualizace až bude vše hotové, tedy asi za dva roky a to by asi nikdo nevydržel čekat. Ale za další ty aktualizace byly hlavně kvůli závažným chybám v trati, kdy se něco špatně uložilo při výměně výhybek a za další kvůli odmazaným trolejím, tam kde nemají být. Ale aby aktualizace vůbec mohla být, muselo to být i s těmi fototexturami jinak by vám hra vyhazovala chyby. Nezbylo nic jiného než je tedy komprimovat a pro ty, co se chtějí projíždět na nových úsecích je možnost textury full si stáhnout zvlášť. To je pro současnost vše. Když se mi to nelíbí, tak tam holt nepojedu.
Až bude hotovo, tak se mohu rozhodnout, jestli textury změnit na původní nebo s nimi dál pracovat a ponechat hlavně vzdálené okolí i pole u trati, které nemají chybu. I proto bylo dobré to takhle zveřejnit a třeba někdo dostane nápady, čím grafické anomálie překrýt. Ale hodně pomohlo podnáspování kolejí.

Teď jsem si projel trať z Brna do Okříšek a musím říct, že to nevypadá vůbec špatně. Tam, kde už je kolem trati nějaká ta vegetace je to paráda. Mě se to opravdu líbí.

Já právě dokončuji zástavbu a vegetaci v úseku Brno - Zastávka u Brna. Ty domečky kolem Rosic nemají konce. :) Dál do Rapotic už jsou jenom lesy a pole, tak možná to ještě protáhnu tam. Ale jak je někde moc civilizace, to je opravdu za trest. Jo, kdyby nebyly ty fototextury, tak to zjednoduším, ale takto se moc švindlovat nedá. A pak jako celek to bude překvapení i pro mě. :) Ty další tratě 241 a 244 mají výhodu, že obce jsou dost mimo, tam by to mohlo odsejpat rychleji. Tedy kromě Moravských Budějovic.

Jelikož to bude ještě na dlouho a alespoň teoreticky by mě každým dnem měla začít cyklosezona a na na stavění už nebude tolik času, tak chci vydat aktualizaci. Ale abych se nezdržoval, tak chci plošně zatím dosadit okolní lesy. Všude. Lesy Forest mají výhodu, že se přizpůsobí vždy terénu a tedy po dalších úpravách terénu nelevitují. Už mám takto téměř celou 240 a ještě chci zvládnout i ty 241 a 244. Pak to poježděníčko dostane určitě lepší rozměr i když ještě nebude zdaleka hotovo.
1003Trebic.JPG

1003Trebic1.JPG
1003Kralice.JPG

Jak jsem nedávno zasel, tak se to pěkně rozrostlo. A to úplně všude. A to si někdo myslel, že zůstanou jenom google mapy textury :) A to je jenom fáze hlavní vegetace. Finální ráz to ještě není. Někde se to rozrostlo moc, tak to nyní trochu i prosekávám. :) Tyto předfinální práce člověka i baví. :)
1203Nasimerice.JPG
1203Nasimerice1.JPG
1203Krumlovsko.JPG

Když zavřu oči, tak vidím, díly skupin vegetace. :) Asi bych si už měl dát pauzu. Už aby bylo venku hezky a budu dělat něco pro zdraví užitečnějšího. :) .
Vegetace je nasázená na tratích 241 a 244. Trať 240, tam ještě jsou nějaké dodělávky. Ale většina domečků je stále ještě placatých. To až v další fázi prací. Ale sem tam už jsou nějaké první vlaštovky. :)
1303Sebkovice.JPG
1303Jaromerice.JPG
1303GM.JPG
1303Miroslav.JPG

Několik momentek mezi Havlbrodem a Kralicemi.
Asi tak nějak to na léto zakonzervuji. Okolní krajina bude celkem koukatelná, ale na obcích a městech bude ještě hodně práce do příště. Ale když se udělá šikovný záběr, nevypadá to nijak špatně. :) Přes víkend ještě něco doladím a a pak to dám ven.
1803Slapanov.JPG
1803MalyBer.JPG
1803Primelkov.JPG
1803Bransouze.JPG
1803Borovina.JPG
1803Trebic.JPG
1803Trebic1.JPG
183Trebic2.JPG
1803Vladislav.JPG

1803Kralice.JPG

Dělám policejní jízdy, abych zkontroloval okolí tratí a rovnou opravoval, ale pánové vývojáři. Co je platné, že vymýšlíme všelijaká vylepšení, celé pracovní úsilí degraduje pohled na trolejové vedení. A stačilo by tak málo. Zobrazení troleje v editoru tratí. Ano, už jsme to řešili, tvůrce TSRE nemá zájem, tak kdo umí, stačila by úprava, kde se nemusí nic osazovat, jenom čistě editovat a já bych pak přesně v obloucích srovnal sloupy TV podle zalamování trolejových drátů. Bude to titěrná trpělivá práce v mém rozsahu elektrifikovaných tratích, ale nezbytná, protože posuďte sami. Na tohle se opravdu nedá dívat., trhá to oči. Ale stejně to všichni víte, ale asi to vadí jenom mě. Sice rovinky nemají klikatost, ale to se dá alespoň trochu tolerovat.
Sice bych sloupy mohl slepecky posouvat podle předlohy ve hře, ale stejně by se to rozcházelo. Raději bych výložník přesně na drát. Jinak je tohle asi dost zásadní argument, proč nestavět tratě pro Openrails.
troleje.jpg

Tak jsem kontrolně projel komplet 240,241 a 244 s kyklopem, který se umí z kopce rozkutálet až na 180 i výš, jinak bych to časově nedal :) , opravil nějaké drobnosti a myslím, že od poslední aktualizace je to úplně jinde i když je stále vidět, že je tam ještě hodně práce. Ale asi bude nutné dobít trochu baterky a dát si jarní pauzu. Tím neříkám, že sem tam něco nevytvořím. V pondělí vydám aktualizaci.
Ale jak jsem jezdil, dost tam ruší mnohá auta, která jezdí po silnicích jako vznášedla. Asi bude nutné u nich změnit osu y. Ale je zajímavé, že 20 let to nikomu nevadilo. :)
2003Okrisky1.jpg
240nekde.jpg

Včera jsem dokončil instalačku, snad je to OK. Dnes jsem aktualizoval webovky.
Můžete stahovat další aktualizaci. Netuším, proč mi prohlížeč od určité aktualizace hlásí, že soubor nelze bezpečně stáhnout, tak se mne na nic neptejte a klikněte na další informace a přes upozornění přesto zachovat soubor. Já nemám čas tohle řešit. Kdo se bojí, tak si objednejte flešku. :) :) :) Ale ta bude k dispozici až od pondělka. Kdyby byly chyby, ještě mohu opravit, ale jinak asi dokončení bude až na podzim.

Donedávna jsem si říkal, jestli na té trati z Čejče do Ždánic někdo jezdí. A nedávno se přihlásil Nebulus. Nejprve Klobouky, model cihelny, viz minulá aktualizace a tento týden poslal originální model stáčení ropy v Uhřicích. Příkladná spolupráce. Tak od příští aktualizace už můžete hnát cisternové vlaky s ropou do všech rafinérií, ať nejsme závislí na Rusku. :) :) :)
1004UhriceRopa1.JPG
1004UhriceRopa2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře