Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zkus tento postup Zbyňku pro přestup mezi stanovišti.
- Nastavím průběžnou brzdu do závěru nebo jízdy pokud není závěr.
- Vypnu pult CTRL + ALT + K, přejdu si do zadního stanoviště CTRL + E.
- Odemknu pult CTRL + K, zabrzdím přímočinnou.
- Pak se vrátím na přední stanoviště CTRL + E, odbrzdím přímočinnou.
- Znova přejdu na zadní stanoviště CTRL + E, nastavím výkon a odbrzdím přímočinnou. A jedu.

A propo co je to přesně za loko, co se nezobrazuje?

100% to nebyl tento přejezd. Ze záběrů si pamatuji širou trať z jedné strany v mírném úvozu, celý včetně přejezdu zarostlý vegetací, ze které vykukovaly výstražníky vzor sssr. Za tratí byl kousek od přejezdu myslím domek, kolem pole nebo něco tak.
Fakt jsem nic nepil. Dneska mi to taky připadá jako sen, ale ten přejezd jsem viděl. Vzhledem k tomu, že jsem po této trati za celý život projížděl jen 2x v noci v líném koutě NEXu a absolutně ji neznám, tak ten přejezd prostě nedovedu identifikovat a video už nejde najít. :rolleyes:

Zkus tento postup
No právě, to mne také napadlo. Ale vy máte těch zkratek tolik, že jsou horší k zapamatování jako hesla k aplikacím na webu. A člověk neví, jestli to platí i pro neupravené mašiny.
Ale máte to moc složité. Dvakrát se tam a zpět neběhá. :) Také nechápu, proč když mám v ladění nastaveno, aby při načtení hry byla přídavná v poloze odbrzděno, tak tady je zabrzděná. A já se pak divím, proč mi to nechce jet. A vlaková by měla být po načtení v závěru (ale ten je jenom optický podle polohy brzdiče, protože MSTS závěr neuměl)
Když se přechází na druhou stranu se vyhodí směr, vytáhne reverzní páka, dakovka se zavře ale nejprve se odpšoukne do válců, aby se mašinka náhodou sama nerozjela. (nepřitahuje se přídavná, jak popisuješ. )Pokud tam byl klíček, většinou nebyl, tak se zamkne. Přídavná odbrzděno. Přejde se na druhou stranu, nasadí se reverzní páčka hodí směr, otevřu vlakovou a jedu. Tedy dle typu ještě navrčet mašinu. (například 451,2, tam nejde přecházet se zvednutými sběrači. Ani otevřené dveře nešly zrušit z druhého stanoviště.

Nezobrazuje se model od Starého 434.2. Jenom tendr. Já udělal i fotku, ale začalo pršet a obrázek vypadal jako poškrábaný starý film. Ale stále lepší než déšť v klasickém OR. Ale to byla náhoda, já to tam jenom tak plácnul do kopřiv v depu, jinak s párami nejezdím.

(nepřitahuje se přídavná, jak popisuješ. )P
Zase mi to zní od tebe, jako když někomu něco podsouvám. Ach jo. To je návod pro úplný nepolíbený. Vy ostatní si brzděte jak chcete.
Nezapomínej, že se začíná na plně oživené loko, tedy pokud nemáš zvolený studený start. A tam začínáš se zatáhlou přímočinkou. Tak proto to tam zmiňuju.

Mě šlo jen o to, že všude i v klasickém OR jsou hejblata v poloze jak jsou nastavené v engu. Proto mi bylo divné, že existuje vyšší moc, která je nastavení engu nadřazená. Tedy to byl záměr. Ale máš pravdu, že když se střídá na ose, tak přídavná je zabrzděná. Ale špatně by bylo, když od někud přijedu, přejdu na druhou stranu a mám zataženou přídavnou. Tak to bych s tím vlakem opravdu nepřijel. Proto se v engu nastavuje jako výchozí odbrzděno. Ale tohle se snad neděje. Vlastně já se už nerozjel. Tedy trochu to jelo, ale někde to pořádně brzdilo. nepomohlo ani Shift podtržítko.

Musí se kouknout na polohy brzdičů jak přímočinky tak průběžné. Nejlépe kouknout na diagnostiku vzduchu pod F5 a dle toho nastavit ovladače brzd na obou stanovišť. Funguje to už téměř jako ve skutečnosti.

Test Lysá: První dvě hodiny jsem si celkem zajímavě pojezdil, konečně i pořádně s šíbováním nymburským ranžírem. Jen jsem musel opsat koleje, kde je trolej. :)

Ale je opravdu nutné, aby lokomotivy a vozy byly v základu naladěné. Aktivita začíná na solo zamráče strojově do Dřís a z nadjezdu ve Všetatech je to 5 promile dolů, ale já musel mírně dávat výkon, abych udržel rychlost. Kouknu do engu a já u této řady zapomněl opravit tření. (Friction) Opraveno a je to úplně jiná jízda, Jak na skutečné dráze. Z kopce 5 promile jsem nyní musel mírně přibrzďovat a pak už s vlakem přes Starou Boleslav to jelo do kopce o 10 km/h rychleji než s původním nastavením.
Tedy součást aktualizace přihodím i opravu na tyto 751.
Tato aktivita bude bez jízdního řádu, žádný spěch, pojede se vždy hned jak se obarví návěstidlo. Až do Záboří, žádná nuda. Do Nymburka každé dvě stanice je nějaká výměna soupravy a jedné lokomotivy. Z Nymburka pak těžký rozjezd s 35 vozy, kdy na stovku jsem se pomalu dostal až na zastávce Veltruby, kdy se za chvíli muselo brzdit do Kolína. Vymyslím tam nějaký traffic, který trochu bude hráče omezovat a uvidíme.
Tohle není MSTS, tedy asi půjde dávat traffic v celé trase a kde jej potkám, tam jej potkám.
Ale už jsem si vzpomněl jak se pracuje s "událostmi jako úloha". Běda jak někde nezastavíte. Vypadnete ze hry. :) Časové úkoly používat nebudu, protože aktivita nebude závislá na čase. Název test tomu ponechávám, protože na tomhle se člověk naučí i jezdit, protože má na vše čas, nikdo jej nebude honit.

Tak jsem si otestoval co jsem potřeboval, opravdu traffic v aktivitě se vyjezdí jak má, fungují jízdy na blok a tedy jsem nenašel žádnou chybu v tom, že v adresáři vozidel mám jako základ ladění pro MSTS a pro OR je v podložce Openrails. Tohle má výhodu, že v editoru aktivit MSTS mohu nasázet i Vectrony, které MSTS nezobrazí, ale jdou přidat a fungují. V Záboří se mi podařilo přejít na Vectrona, ale ne postaru, protože trasa se mi poté zasukovala a já se vracel s lokomotivou zpět. Tak jsem zkusil přes Alt + F9 a chyba, to je klávesová zkratka pro záznam snímku u GeForce aplikace. :) Ale dostal jsem se tam. Zajímavé je, že se dá pak pokračovat v jízdě dál jako s volnou jízdou. Tedy jsem z Vectronem najel na odstavený vlak a normálně odjel ku Praze.

Ale nějaké rady pro ty, kteří pracují s MSTS editorem ve W10. Mě totiž v editoru aktivit nešly zavřít úkolová okna ani poté ukončit editor. A je to v nastavení zástupce, nesmí se zatrhnout kompatibilita s WXP.

Jenom obrázek z Kolína, kdy ve finále se jede s nákladem o 35 vozech. Z ranžíru v Nymburce to vytáhnout na nadjezd dalo zabrat, jak to klouzalo.
Ale traffic mezi Zábořím a Lysou musím ještě doplnit. A bude hotovo. Ze Všetat do Lysé to mám hodně živé, i jízda na blok za osobákem.
Kolin.JPG

Jak si teď jezdím a ladím aktivitu, tak mi čím dál víc vadí ty kousky troleje nad výhybkami směrem, kde už trolej nemá být.
Zkusil jsem to v mnoha stanicích vyřešit koncovým sloupem, kde je vymodelován i drát s nosným lanem.
Ale bohužel to dělám naslepo a výsledek vidím až ve hře, tak ne všude to 100% lícuje a navíc nosné lano už nenavazuje na nosné lano zobrazené ve hře nad kolejemi. Asi by to chtělo upravit tento model. Tloušťka drátu bude určitě lépe navazovat v ORCZSK. Zatím jsem takto doplnil úsek ze Všetat do Velkého Oseka. Včetně chybějících návěstí EP. Ale nymburský ranžír byla chuťovka. však odtud je obrázek.
zakonceniTV.JPG

Ale bohužel to dělám naslepo a výsledek vidím až ve hře, tak ne všude to 100% lícuje a navíc nosné lano už nenavazuje na nosné lano zobrazené ve hře nad kolejemi.
A na to se právě hodí ta ode mne udělaná funkce pro okamžité načtení-obnovení objektů z databáze na aktuálním čtverci. Tam bys to hned viděl jak to lícuje.

Koukni jak mi to jde krásně. V reálném čase vidím, co kam dávám a jak to vypadá. Takto si odstraňuji i zapomenuté troleje nad koleji.

A na to se právě hodí ta ode mne udělaná funkce
Určitě, je to dobré, jenomže to chce slezinu, aby se to doladilo a dalo správně používat. Ohledně těch zakončovacích sloupů s trolejí to jde celkem přesně, protože ten model má pivot do kosočtverce a tedy konec drátu přesně navážu na konec koleje, odkud je to už bez TV. Problém je v modelech a v tom, že modeláři dávno odešli do tvůrčího důchodu. Chtělo by to změnit model v tom, aby nosné lano přesně lícovalo s trolejí ve hře.
Jinak ta tvá vychytávka by byla hodně dobrá v tom, když jedu kontrolní jízdu ve hře a vidím levitující strom, tak dám pauzu a byla by volba spustit TSRE5 přesně do těchto souřadnic a rovnou bych opravoval. Jinak je tady další problém. Jak mám dlouho spuštěný TSRE5 na "slabším" počítači, tak tam, kde jsou fototextury se postupně zaplňuje paměť počítače a po překročení 3 giga, se v tom už nedá pohybovat. Jako kdybych dával povely ze Země na Měsíc. Asi taková odezva. A to jsem tam narval 16GB RAM. A kdybych do toho ještě pustil hru, tak nic nepostavím, protože bych musel častěji ukončovat a načítat editor.
Jinak ona už je šílenost osazovat tyto zakončovací maskovací sloupy s trolejí. Jsou jich potřeba stovky. Tak je třeba to sekat jako Baťa cvičky bez zdržování. A ohledně osazení, aby mi to lícovalo s trolejovým drátem, to je třeba vidět tu trolej v reálném čase a ne až zpětně kontrolovat. Proto by to chtělo mít těchto modelů sloupů několik. A jedna varianta, aby byla osa modelu zarovnatelná s kolejemi pro osazení za šturc a hodily by se i kratší délky trolejí. Protože kolejové díly pod tímto modelem drátu samozřejmě trolej nad sebou nezobrazují. A ne všude jsou vhodné délky kolejí. A právě tam, kde to mám nyní souběžně s trolejí, tak se to rozchází, jelikož tento model není možné zarovnat.

Stáhl jsem si 434.2 od Starého z Josefových stránek a nasadil do hry. Bezproblému čeká na svou štaci.
Ano, musí jezdit, kvůli ní jsem psal, že padal ORCZ.

Zbyňku, takhle se ti nebude zobrazovat více modelů, třeba stačí jen chyba ve světlech, Musíš mít ladění pro OR. A další věc, u praních mašin nelze aplikovat podsložka Openrails, takže buď jen pro OR, nebo pro MSTS. Myslím ale, že držet trainset pro MSTS už asi nemá cenu.

Musíš mít ladění pro OR.
Dane, přiznám se, že u parních mašin jsem se na ladění pro OR vykašlal. Je to původní do MSTS. Ale ono to opravdu jede. obr. 2. A máš pravdu. Já jsem v depu přelezl ze zamráče do čtyřkoláka a zamráča jako traffic pokračovala dál podle scénáře.
TestLysa1.JPG
TestLysa2.JPG
TestLysa3.JPG

Jinak ta tvá vychytávka by byla hodně dobrá v tom, když jedu kontrolní jízdu ve hře a vidím levitující strom, tak dám pauzu a byla by volba spustit TSRE5 přesně do těchto souřadnic a rovnou bych opravoval.
Získat souřadnice by asi nebyl problém. To by byla ale práce pro Jindřicha. Já v tomto nejsem kovaný.
Určitě, je to dobré, jenomže to chce slezinu, aby se to doladilo a dalo správně používat. Ohledně těch zakončovacích sloupů s trolejí to jde celkem přesně, protože ten model má pivot do kosočtverce a tedy konec drátu přesně navážu na konec koleje, odkud je to už bez TV. Problém je v modelech a v tom, že modeláři dávno odešli do tvůrčího důchodu. Chtělo by to změnit model v tom, aby nosné lano přesně lícovalo s trolejí ve hře.
Jinak ta tvá vychytávka by byla hodně dobrá v tom, když jedu kontrolní jízdu ve hře a vidím levitující strom, tak dám pauzu a byla by volba spustit TSRE5 přesně do těchto souřadnic a rovnou bych opravoval. Jinak je tady další problém. Jak mám dlouho spuštěný TSRE5 na "slabším" počítači, tak tam, kde jsou fototextury se postupně zaplňuje paměť počítače a po překročení 3 giga, se v tom už nedá pohybovat. Jako kdybych dával povely ze Země na Měsíc. Asi taková odezva. A to jsem tam narval 16GB RAM. A kdybych do toho ještě pustil hru, tak nic nepostavím, protože bych musel častěji ukončovat a načítat editor.
Já jsem to spíš Zbyňku myslel na situace, kdy potřebuješ pracovat na nějakém komplikovanějším místě jako je nádraží. Tam když odebíráš troleje, tak se velice snadno stane, že se nějaká zapomene. Pokud budeš pracovat na tom jednom čtverci, nároky na HW určitě nebudou drastické. Já to zkoušel editovat i v plném provozu Danovo aktivity v Jihlavě. Vlaky mi tam jezdily a já tam sázel objekty. Na mém HW to běhá bleskurychle. Žádný problém.

Ale nemáš na ni spousty efektů kouřů
Dane, já s tím jezdit nebudu, nechal jsem to stát v depu jako na Den železnice. Pointa byla v tom, že jak jsem na to vlezl, tak se mašina zatopila. A dokonce i jede. Jenomže kapotové lokomotivy s výhledem na trať jako v tanku, to rád nemám. Však proto měl fíra i pomocníka topiče, který koukal z druhého okna. Respektive štěrbiny. Tohle by se hodilo jen pro multiplayer, že na jedné lokomotivě pojedou dva. :)

Tam když odebíráš troleje, tak se velice snadno stane, že se nějaká zapomene.
Naštěstí už nacházím jenom ojedinělé zapomněnky. Ale naštve mne, že vím, že jsem to tam už kdysi čistil a je to tam znovu. Asi případ, kdy mi to padlo a jel jsem pak zpětně ze zálohy. Jinak jsem dnes koukal na ty zakončovací dráty se sloupem v aktivitě, dával jsem to přesně svislou čáru na svislou čáru (v editoru) a stejně se to trochu rozchází.
Jinak sranda. Potřeboval jsem vyrobit cedulky do zastávek jako Všetaty, Stará Boleslav, Ovčáry,... BMP udělám ve Photoshopu, ale ace, to musím v SW Aceit, který běhá jenom v Windows XP. Doma ještě držím jednu vykopávku, tak si to musím vytvářet zde. A pak to držím i kvůli SW Xpader 2. Protože až zase budu generovat terén a bude třeba zarovnat výškové nerovnosti, tak jedině v Windows XP. Protože na klávesu F takovou frekvencí prsty klepat neumím, jako zvládne gamepad. :) Staré počítače nevyhazovat. Tedy pokud to nebyl jenom kancelářský šrot.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře