Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Obrázek z tunelu v Potsdamer Platz
Tady ve stanicích to asi bude nutné víc propracovat. V tunelech to mají zakotvené v boční stěně, tedy podle videa. A tam bude tma, tedy stačí jen zjednodušenina. Jo, kdyby se někomu chtělo modelovat a poslal zdroják toho úchytu, tedy kdyby se nikomu nechtělo do finálních modelů. Z videí jsem zahlédl, že v hale mezi kolejemi je to uchycené na sloupech. Chtělo by to nějakého zvláštního zpravodaje v Berlíně, aby to nafotil. Tedy otevřená nástupiště zatím řešit nebudu.

První pokus o tunel Berlín. Textury jsem dal natvrdo noční, ale zapomněl jsem na pražce. Netuším, jestli mám nějaké tunelové v Track_B, když tak vyrobím. Dále jsem si neuvědomil, že pivot koleje není na nule, ale trochu výš a když jsem přizpůsobil model nadzvednutím, tak pevná trolej už není 5,7m, ale výš. :) Zatím mám jenom rovné díly. Oblouky jsou naštěstí jen 4 varianty.
1404BlnTunel1.JPG
1404BlnTunel2.JPG

Všechny tyhle podzemní koleje by měly být s příznakem jako tunelové. Kromě kolejí, které jsou na samotných nástupištích.

Nakonec jsem usoudil, že stejně je tam tma jako v tunelu, tak jsem jen posunul pivot tunelového dílu nad pražce. A je to. A oblouky jsem také nemodeloval, ale poskládal jsem jej z 30,40 a 50m dílů.
1404BlnTunel3.JPG
1404BlnTunel4.JPG
1404BlnTunel5.JPG
ale v Německu je trolej o nějakých 30 cm výš z 5,7 na 6,1 myslím
To je novina :) Však o tom se ví, ale co s tím? Upravit zdvih pantografu jejich lokomotiv a upravit výšku jejich sloupů, stožárů a bran TV. Ona ta naše 5.7 je na místě, i když to byla chyba. protože se to hodí pod nadjezdy. Kolikrát to s naší i jen 5,7 je o prsa. I když v reálu je to ještě méně, protože tam bývá snížená výška troleje. A to naše hra zatím neumí.

To je novina :) Však o tom se ví, ale co s tím? Upravit zdvih pantografu jejich lokomotiv a upravit výšku jejich sloupů, stožárů a bran TV. Ona ta naše 5.7 je na místě, i když to byla chyba. protože se to hodí pod nadjezdy. Kolikrát to s naší i jen 5,7 je o prsa. I když v reálu je to ještě méně, protože tam bývá snížená výška troleje. A to naše hra zatím neumí.
jo bohužel zatím :(

Bylo nutné položit koleje i na vlečku kontejnerového překladiště v Teltow. Je to tam pěkně rozsáhlé.
1604Teltow1.JPG
1604Teltow2.JPG

A také křížení ve stanici Doberlug - Kirchhain. Sice na tu trať určitě nikdo nebude najíždět, ale kdo to chce zkusit, tak to půjde z obou stran.
DoberlugKirchhain.JPG
DoberlugKirchhain2.JPG

vím že je teď priorita prodloužit trasu Berlín. Ale i tak se chci zeptat jestli potom třeba nedodělat trasu Leipizg až do Zurich, Sice kolejiště Leipizg má natažené kolejiště až do Dresden ale to je to škoda kolem neosadit budovami a nádražím ? díky

potom třeba nedodělat trasu Leipizg až do Zurich
Jo, jo, tam jezdí vlaky z Prahy každé dvě hodiny. :) :) :)
Až mne tam někdo pozve, protože v těch městech jsem nikdy nebyl (v Lipsku vlastně jednou a sehnal jsem tam komplet kolejové křížení HO železnice :) víc si z cesty nepamatuji ), nějak motivuje, třeba za 10 let, až dokončím Berlín....... :) Ale do Berlína jsem dvakrát ročně jezdíval a jezdí tam stále přímé vlaky nejen z Prahy, ale i z Bratislavy. Proto Dresden a Berlín. Však je to na polepu u Vectrona. Jen ten Hamburk určitě ne. Tam jsem také nikdy nebyl a trať mi tedy nic neříká. Asi tak nějak.
Buďte rádi, jestli dokončím krajinově trať do Berlína. Bude tam ještě hodně modelování.

Jo, jo, tam jezdí vlaky z Prahy každé dvě hodiny. :) :) :)
Teď nevím jestli je to myšleno laicky či vážně.
Z Prahy do Leipzigu a dále Zürich (ne Leipizg (viz.martinh22)) jezdí přímé vozy jen na EC 458/NJ 408 a zpět NJ 409/EC 459 a spodem do Zürichu přes Linz jezdí přímé vozy jen na vlaku EC 337/EN 462 a zpět EN 463/EC 330
Z Prahy jedou po sobě s rozdílem 8 minut a ráno do Prahy s příjezdem s rozdílem 1h 12min.

Jinak do Leipzigu jedině z Drážďan. To jezdí přímé vlaky 1x až místy 3x za hodinu.

Hm, ono je málo co dodělávat na současných tratích, tak proč rovnou nechtít BP až do Paříže. Vždyť tam přece chtěl jet ve Větru v kapse Sagvan Tofi za tetou... :rolleyes:
Já budu kvičet blahem, kdybych se mohl podívat v BP z Prahy do Budějouc, nebo přes Chrast do Plzně. Ale k čemu ty stovky a stovky kilometrů do Rajchu.:( Sorry za názor do diskuze.

Ale k čemu ty stovky a stovky kilometrů do Rajchu.:( Sorry za názor do diskuze.
No, vem si to takhle.
V 321čcce je úsek Praha-UnL-B.Schandau.
Trať 072 je zase v BP a tak autor rozhodl to dostavět celé, jakože i s 090tkou.
Jenomže Schandau u Martinovo 321 skončila a celý projekt je pozastaven.

BP nikoli a samotný Schandau tak moc nedával smysl.
Tak to autor natáhl do Drážďan. Tam jezdí z Prahy EC-čka každou chvíli. Někteří končí v Berlíně a Berlín od Drážďan není zrovna tak moc daleko.
Hádám, že Berlínem to tam ukončí a vrátí se zpět do ČR.
Vem si nádraží v Německu, něco takového kromě Prahy v ČR a snad Budapešti neuvidíš.
To je tak k Říši všechno.

Samozřejmě se mohl orientovat třeba na východ a postavit štreku do Varšavy.
O to se ale postarali poláci a máte projekty CMK nebo PSK, který se neustále vyvíjí a lze spatřit stále nové aktualiazce.
Kromě malé mezery v Silesii (PL) a mezery u severovýchodní částí Katowické aglomerace, se z Česka do Varšavy dostanete krásně.
Stejně tak jako do Košic, Blavy, Budapešti a brzy i Berlína.
Vídeň samozřejmě také. Südbahnhof mě moc neláká, osobně bych uvítal Hbf, kde je k vidění mnohem více, ale toto se nachází v 321, ne BP.
Je to jen pouhá věc názoru.

Takže kde co bude rozhodne autor.

Já budu kvičet blahem, kdybych se mohl podívat v BP z Prahy do Budějouc, nebo přes Chrast do Plzně.
Na přání ti nikdo nic nepostaví. Musíš začít sám. Já kdybych nestavěl do Reichu, tak bych asi nestavěl nikam. A kdybych nestavěl, nikdy bych se nenaučil modelovat. Ale nebudeš věřit, já si to stavění do Berlína celkem užívám. Kdybych měl stavět do Budějic, tam mi to nic neříká, nikdy jsem tam vlakem nejel a proto by mne to určitě nebavilo. A když stavění v nějakém úseku nebaví, tak to tam necháš navždy rozestavěném protože není síla ani vůle to tam dokončit.

Odbočka ve stanici Priestewitz z trati do Lipska do stanice Grossenhain na berlínské trati. A mohou se pak jezdit odklony. Jen ty perony všude do oblouku. To bude zase modelování.
Existuje z této trati nějaké video? Abych věděl jak návěstidla a rychlostníky. I když se něco dá odečíst z www.openrailwaymap.org.
Také by mne zajímalo nějaké video po té nové propojce do Lipska. Vše, co jsem našel jezdí přes Priestewitz.
Priestewitz.JPG
krizeni.JPG
Grossenhain.JPG

Ještě další trať odnikud nikam. Křížení dvou tratí za Elsterwerdou. Ale našel jsem nějaké video, jak si to tudy mašíruje Mikulda nějakou "zkratkou" do Berlína. Tedy jsem opsal i nějaká návěstidla. Už je to snad s odbočujícími tratěmi vše. Tohle je u Němců zajímavé. U nás jsou velké železniční uzly a různé tratě se všelijakými obloučky do této stanice napojují. V Německu žádné zdržování s obloučky. Křižující tratě se jednoduše přes nadjezd překříží. bez kolejového větvení. A nadělají se jen propojky mezi tratěmi, jako je i na obrázku.
2004Elsterwerda.JPG

Návěstidlově bych to měl mít konečně hotové. Obě tratě z Drážďan směr Lipsko jsou také spojené. Dál samozřejmě už nic nebude. Ale je to tam
připravené.
Trochu jsem upravil model podjezdu, abych si zopakoval gmax, protože teď to bude hodně o modelování hlavně mostů. Terén ještě srovnaný není. Až vše dopracuji do určité fáze, vydám aktualizaci. Pro nadšence, aby vše projezdili a odhalily se chyby. Protože finál bude ještě na hodně dlouho.
2104OdbLipsko.JPG
2104OdbLipsko1.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře