Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Málem bych zapomněl na kolejiště železničního muzea v bývalém depu. Mezi HBF a Sudkreuz. Jenom mi chybí model Lídlu. Ten italský se nikam nehodí a v Berlíně je mají snad v každé ulici. Na Streetview by něco nafotit šlo. Všechny Lídly jsou podobné jako náš model Penny, který jsem tam dočasně osadil.
0605Muzeum.JPG

Zbyňku, až budeš trolejovat, znovu připomínám velice výhodnou klávesovou zkratku Ctrl + Alt + Shift + F1, která umí v OR CZ/SK do pár sekund ukázat aktuální stav trati po uložení v editoru. Stačí ji stisknout a držet, dokud se dole neobjeví informace o nahrání objektů světa. Tohle ti dokáže ušetřit čas s přesným umístěním sloupů tak, aby drát seděl a nelítal ti mimo.

Tohle ti dokáže ušetřit čas s přesným umístěním sloupů tak, aby drát seděl a nelítal ti mimo
To by byl stále pokus a omyl. Vzhledem ke stovkám sloupů, které by bylo třeba posunout do lomení troleje by tohle bylo možné jen kdybych ten drát viděl v editoru, stačily by body, kde se to lomí. Určitě bych alespoň ostřejší oblouky opravil.

Penny je už z obrázku pryč, protože jsem praštil pěstí do stolu a postavil jsem si Lidl. I s tím barákem vedle. Jen ty textury ze Streetview byl masakr. Ten barák Haus Der Paritat, zkuste si ve streetview udělat boční fotku. Bez šance. Ten černý rámeček tam nepatří, nějak jsem zapomněl na dvě plochy a koukám až teď, že jsem zapomněl i na jiné plochy :)
A pak že to nejde. :) Nyní si mohu naklonovat i české verze. Jinak v editoru nejsou obrázky tak ostré.
0705Lidl1.JPG
0705Lidl2.JPG
0705Lidl3.JPG

Vy s tím asi nepřestanete, viďte?
Prosím vás, přestaňte tu psát takové ho**diny o českém prostředí.
Není to mapa ČR. Je to soubor tratí, které staví autor a ten si může stavět co chce.

Ohledně množství tratí na území v OR, víceméně vedeme oproti našim sousedům.
Já osobně jsem neskutečně rád, že se mohu projet konečně dálkovým vlakem po celé jeho trase a ne jezdit jen jeho malou část úseku.
Ze západu (Vindobona, Berliner, Hungaria, Nightjet, a kdo ví, třeba může padnout i Leipzig ( Canopus ) ).

Tuto expanzi dálkových linek rád uvítám.
Když máte Warszawu (CMK), starou Vídeň (321,Westbahn), Budapest (Alföld), není na škodu to natáhnout na západ (např. Berlin).
Moc lidí nezná nějakou zapadlou lokálku v ČR do (vymyslím) Horní Dolní, ale např. Metropol, Berliner nebo Silesii zná téměř každý.

Já osobně myslím, že v Česku je toho až až a na sousedy se zapomíná. A když je u sousedů málo stavitelů, pomoc neuškodí.

přejeme šťastnou cestu do dalších kilometrů
Děkuji, ale mě nejde o kilometry. :) Tyto nové kilometry dají ještě hodně práce a hlavně času. Ani to nemám ještě spočítané, kolik kilometrů to mezi Dresden - Berlin vlastně je. Donedávna jsem ani netušil, kudy se tam jede. :) Pak jsem našel video a konstatoval, "tohle by šlo". :)
Nejhorší je, že Streetview na "venkovských" nádražích neexistuje, Z čeho ty baráčky postavím? Jeden člen fóra mi poslal složky modelů z Protrainů Dresden - Berlin a namátkově jsem našel staniční budovu právě Doberlug-Kirchhain, která vlastně je mezi dvěma mimoúrovňově křižujícími tratěmi. Když jsem jej otevřel, absolutně nepoužitelné. Na doraz zjednodušený model s rozmazanými texturami. Tohle nádraží mi nikdo asi nenafotí. Nebo Elsterwerda. Tam ta jejich už asi zrušená stavědla. A podobné stavby. Jedině udělat model a pak otexturovat něčím podobným. Dodnes ještě nemám svůj model vlaštovek na peronech. :)

Včera jsem si vyrobil další tři haly na míru. A další mosty. Textury mám originál ze Streetview a vyretušované, samozřejmě.
650m dlouhá hala v Teltow. Nafotit šla jen z té silnice od mostu (ostatní haly kolem jsou Nebulusovy, které celkem lícovaly). Pak asi bývalá dílna vedle nádraží Sudbanhof. I s grafity, jak je to počmárané. Ale určitě jsem si u nich šplhnul, že to posprejované mám kompletní až na konec. :)
A pak je tam ještě velká hala Deutsche Post. Také mne tam pustili jenom z jedné strany, proto je zbytek improvizace. Ještě to bude chtít nápady na texturu parkoviště.

0905Teltow.JPG
0905dilnaSudkreuz.JPG
0905DeuPostSudkreuz.JPG

Vy s tím asi nepřestanete, viďte?
Prosím vás, přestaňte tu psát takové ho**diny o českém prostředí.
Není to mapa ČR. Je to soubor tratí, které staví autor a ten si může stavět co chce.

Ohledně množství tratí na území v OR, víceméně vedeme oproti našim sousedům.
Já osobně jsem neskutečně rád, že se mohu projet konečně dálkovým vlakem po celé jeho trase a ne jezdit jen jeho malou část úseku.
Ze západu (Vindobona, Berliner, Hungaria, Nightjet, a kdo ví, třeba může padnout i Leipzig ( Canopus ) ).

Tuto expanzi dálkových linek rád uvítám.
Když máte Warszawu (CMK), starou Vídeň (321,Westbahn), Budapest (Alföld), není na škodu to natáhnout na západ (např. Berlin).
Moc lidí nezná nějakou zapadlou lokálku v ČR do (vymyslím) Horní Dolní, ale např. Metropol, Berliner nebo Silesii zná téměř každý.

Já osobně myslím, že v Česku je toho až až a na sousedy se zapomíná. A když je u sousedů málo stavitelů, pomoc neuškodí.
Proboha co se tak rozčiluješ? Ty fakt nechápeš, že Česko je Česko? Kam jezdíš, nebo chodíš na výlety? K moři někam do slaného prdélákova, nebo co? Co Ti pro krista vadí? .. Je to dobře, že se občas šlápne na kuří oko někomu, kdo po našem Česku nikdy moc nejezdil a české trati mu nijak nechybí...

Je mnohem lepší, když máme propracované, ryze České trati, než nějaké rychlokvašky, honěné kilometrama někde z Google map podkladů v cizině. Tam obrovská GM placka (fakt nádhera) se nedá ksrovnávat s kvalitkou a pohodou perfektně editovaných domácích tratí, i když rozměrově mnohem menších... Ta radost, když člověk v MSTS mohl projíždět naše krásné trati...

Ali: Víš, co zoufale chybí a vždycky chybělo? Mnohem více než kilometry domácích tratí, po jejichž rozšiřování voláš? Aktivity. Obyčejné, jednoduché aktivity - z bodu A do bodu B, nezáludné, nevyužívající všemožná exotická a problematická vozidla, simulující běžnou a rutinní práci strojvedoucího. Aktivity, jejichž deficit vždy sváděl k degradování simulátoru (včetně v něm krásně postavených tratí) tzv. volnou jízdou... Když tedy Zbyňkovi radíš, jak a kam má stavět, dovol, abych ti sám navrhl zvážit, zda svou pozornost a energii nezaměřit raději směrem tvoření jednoduchých aktivit (to není příliš složité se naučit), než prosazováním něčeho, co stejně prosadit nemůžeš. Určitě nejsi sám, kdo má celé Německo na háku, nebo komu se nelíbí fototextury. Ale v ČR je toho za ty léta snad postaveno dost (a to v rámci jiných projektů). Nebo ne?

Proboha co se tak rozčiluješ? Ty fakt nechápeš, že Česko je Česko?
Já se nerozčiluji. Spíš mě hlava (ne)bere.
Jenom toto téma bylo vysvětleno X-krát a stále jsou tyto dotazy předkládány stále dokola.
Česko je Česko a Německo je Reich.. (pardon, Německo). :D
Nikde není psáno, že trať BP se má orientovat pouze v ČR. Název trati je „BP“ a ten je od samého počátku vzniku tohoto projektu.
Tehdy sám autor by ani nepomyslel, že projekt dotáhne od Bratislavy po Prahu, natož po Berlín a ještě (v ČR) se všemi tratěmi okolo (Jihlava, Bohumín, Tábor či Mělník,...).
A měnit název projektu podle toho kam až to dotáhne je pošetilé.

Pro upřesnění: V Čobolsku (191-193) se dostanete na Ukrajinu a do Maďarska.
U Maďarů (KDu11) se dostanete do Chorvatské Koprivnice.
V Polském (trať Grodno (BY)) se dostanete do Běloruska.
CZ (321) se dostanete k Slovákům, ale i do „Východní říše“ a to přesně do (staré) Vídně + (D) B.Schandau.
Trať 183, zase kousek za hranice do Říše (Žel.Ruda nebo Furth i.W.).
Polský projekt E30 uvažuje o protáhnutí z Přemyšle na Ukrajinu.
No a trasa Północna Polska si poslední dobou vyšperkovává Szczecin. Nedivil bych se, kdyby to střelili též za hranice ku Berlínu.

Máte X českých tras, ale zapomíná se, že hranice jsou otevřené, jezdí čím dál více moderní vlaky napříč Evropou, i přes Česko jich jezdí požehnaně.
Nač mít ale v trainsetu modely vozů pro osobní dálkovou přepravu, když s tím pojedete z Břeclavy do Prahy a zpět? :D

Jasně, že by bylo super projet, když je možnost, celý úsek.
Proto Berlin, neboť tam vlaky od nás jezdí každou chvíli.

Mě osobně trasa přijde hodně zajímavá, stejně tak jako každá jiná.
Kam jezdíš, nebo chodíš na výlety? K moři někam do slaného prdélákova, nebo co? Co Ti pro krista vadí? .. Je to dobře, že se občas šlápne na kuří oko někomu, kdo po našem Česku nikdy moc nejezdil a české trati mu nijak nechybí...
Samozřejmě k moři jezdím. Itálie, Polsko, Německo a znovu Polsko, Rumunsko,...
(však za 50,-/stát se cestuje dobře;):D)

Po Česku toho mám najeto docela hodně, víc než dost, taky nejsme velká země, že.
Ale to s tím nemá co dělat.

Ali: Víš, co zoufale chybí a vždycky chybělo? Mnohem více než kilometry domácích tratí, po jejichž rozšiřování voláš? Aktivity. Obyčejné, jednoduché aktivity - z bodu A do bodu B, nezáludné, nevyužívající všemožná exotická a problematická vozidla, simulující běžnou a rutinní práci strojvedoucího. Aktivity, jejichž deficit vždy sváděl k degradování simulátoru (včetně v něm krásně postavených tratí) tzv. volnou jízdou... Když tedy Zbyňkovi radíš, jak a kam má stavět, dovol, abych ti sám navrhl zvážit, zda svou pozornost a energii nezaměřit raději směrem tvoření jednoduchých aktivit (to není příliš složité se naučit), než prosazováním něčeho, co stejně prosadit nemůžeš. Určitě nejsi sám, kdo má celé Německo na háku, nebo komu se nelíbí fototextury. Ale v ČR je toho za ty léta snad postaveno dost (a to v rámci jiných projektů). Nebo ne?
Dala by se položit otázka a možná i anketa. Kolik lidí v dnešní době ještě jezdí aktivity? Není lepší používat Timetable mod ?

Není lepší používat Timetable mod ?
A kolik lidí jezdí TT? A kolik vůbec ví, co to je ? :) Asi bude víc, co jezdí aktivity nebo volnou jízdu.

Kdepak. Když jsem jezdil na dráze, jeden cvičnej, co nám přišel na lokomotivu na kontrolu, se pak nějak rozpovídal o lidech kolem a nadhodil otázku. "Víte co je největší problém našeho národa? Každý přesně ví, co by měl dělat ten druhý"
A to se přesně hodí i na toto fórum.
"Postav tohle, vymodeluj tohle...." A když namítneš, aby se do těchto prací zkusil pustit sám........ "Já? proč já? Já tohle neumím a ani na to nemám čas."

"Nyní si mohu naklonovat i české verze."
Chtěl bych napsat skvělé a radovat se, ale napíšu zbytečné, protože když už někdo (třeba já) dá podnět na přeLidlování některých již osazených míst, bude nám odpovězeno, že se to dělat nebude, že je toho moc, že všechno víme co má dělat ten druhý a že je to jen hra. :confused: Takže já už radost ani nemám a klidně tam mohl zůstat ten Penny.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře