Blíží se léto a prázdniny a asi bude čas práce "zaletnit" a věnovat se aktivitám v přírodě. Protože editoru tratí věnuji mnohem víc času než je zdrávo (ale bez toho by nebyly žádné výsledky).
Trochu jsem přepracoval "aktivitu" Test návěstidel, jízda na blok za vlakem. Zjistil jsem, že je zajímavější než veškeré mé předchozí. Protože jet zelenou ulicí velkou dálku je nuda. Změnil jsem výchozí bod na Pirnu a šupajdá až do Berlína. A pěkně na blok. Tedy je nutné zvolit vlak, za kterým pojedu, aby ani neujel a ani moc nebrzdil provoz. A samozřejmě doplním i provoz vlaku kolem.
Díky aktivitě jsem pochopil, jak ta německá návěstidla fungují. Z Pirny jsem měl několik nehodových událostí, protože návěst volno a následovala stůj, bez výstrahy. A už jsem na to přišel. Rušička omezení rychlosti návěstidel se může umístit jenom tam, kdy následuje samostatná předvěst. Pokud se jede na způsob autobloku, tak se tohle osazovat nesmí, jinak za zelenou následuje červená. Jinak byla chyba ve stanici Heidenau. Namísto opakovacích návěstidel jsem měl osazená hlavní a také jsem samozřejmě k odjezdu na výstrahu nedobrzdil.
Tedy o čem bude letní aktualizace BP 99.9.
Trať do Berlína kompletní, vegetace na 90%. Zástavba budov tak na 40%, perony zatím bez podrobností a cedulek názvů stanic.
Ale pokud pojedete aktivitu Test návěstidel, tak budete mít oči až metr vpředu mimo obličej, aby jste dokázali z dvoustovky či sto šedesátky včas zastavit ku červené. A že chybí nějaké podrobnosti nikdo nebude vnímat. Monitor F4 je podmínka pro rychlost nad 120. Něco jako jak ukazoval Mikulda na své lokomotivě. TM F4 umožní vidět na 5km dopředu a tím se to dá ukočírovat. Bez TM je člověk při vysokých rychlostech mrtvej.
A do vánoc, kdy oslavíme BP100 bych měl dosázet baráčky, podrobnosti na peronech a hlavně modelovat a modelovat.
Asi tak nějak to vidím. Ještě něco doladím a aktualizace brzy půjde ven.