Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Promiň Zbyňku, ale dívám se jenom na nejnovější zprávy, nelistuju zprávama rok dozadu. Já jenom sleduju tvojí úžasnou práci, jak děláš reálné ulice a nestačím se divit, jak to všechno prokouklo. Klobouk dolů před tebou.

Ulice Křižíkova je už autentická a autobusové nádraží Florenc už pomalu jako Florenc vypadá. Ještě musím opravit textury u toho rohového baráku. Ten posun jsem přehlédl. Ty baráky bych mohl všelijak nakombinovat do různých bloků a použít i jinde. Těch textur mám nachystaných víc.
2603Karlin2.JPG
2603Karlin3.JPG
2603Karlin4.JPG2603Karlin5.JPG
2603Karlin6.JPG

ML636 mi nafotil většinu baráků Prvního pluku a druhou stranu Křižíkovy ulice. A mnoho dalšího u tohoto viaduktu. Děkujeme.
Dva domy jsem už měl hotové z fotek ze Streetview, tak jsem je vyměnil za jeho ostřejší. Ten rohový barák ze strany souběžně s viaduktem je taková montáž, originál je přízemí a první patro. Druhé a třetí je vystřižené z Křižíkovy ulice. Ale už to vidím, že to půjde opravit, aby roh lícoval v celé délce.
Mohu začít stavět další baráky kasárnami počínaje.
2703Krizikova.JPG

Jsem rád, že ty fotky jdou většinově použít, spadl mi kámen ze srdce. Hlavně Karlínská kasárna bude super, že se do toho Zbyněk pustí, to já děkuji! I když fotky kasáren byly nad rámec, spíše jako takový bonus, co by, kdyby.... :) Projekt BP dokumentuje a oživuje historii! S těmi kasárnami je to dost nahnuté, směřují do stavu nádraží Vyšehrad, takže za pár let už taky nemusí být nikde jinde, než neživé na fotkách a živé s Prahou v trati BP.;)

Hlavně Karlínská kasárna bude super, že se do toho Zbyněk pustí,
Pustil. :)
Ještě musím přemapovat střechy. Jinak všechny rohy budovy dole jsem musel "domalovat" Nějak ti nevešly do záběru, ale já si poradil. :) Ale já měl také problém vyfotit ten první obrázek v modelu, aby tam vešel. :) Děkuji za fotky, protože ze Streetview by byly nepoužitelné kvůli sluníčku.
Málem mi to do trati nevešlo, tak jsem musel silnici Křižíkovy ulice ohnout do pravého uhlu se silnicí Prvního pluku. Dodělám i chodníky, bez nich je to takové nedotažené. Centrum Prahy se nám pomalu rýsuje. O víkendu budu pokračovat.
2803Kasarna1.JPG
2803Kasarna2.JPG
2803Kasarna3.JPG

Tak to je gól, nádhera, reál! :eek: Ano, s těmi růžky jsem bojoval v rámci co nejvyššího místa objektivu a aby pokud možno nebyly "zp..r..clé" vyšší podlaží staveb. Ale do případného budoucna se to pokusím vylepšit. Ještěže šlo vlézt do většiny oblouků viaduktu. Proti uzavřeným obloukům jsem ani domy právě nedodal, protože z té blízkosti byly fakt hodně rozhozené.:rolleyes:

Mě by jen zajímalo, jestli je v komunitě někdo, kdo byl v těchto kasárnách na vojně. Tam mohla být dobrá vojna. Žádná zádel světa, jako například Michalovce nikdy více, radši kulku do palice. A to samé se říkalo o Janovicích nad Úhlavou, to byl postrach vojáků. Kdo o Janovicích vyprávěl, tak kam se hrabou současné hororové filmy. A v srpnu 1978, kdy bylo výročí ruské okupace nám v Karlových Varech, kde jsem sloužil pískli poplach, nasedli jsme na vetřasky a rozvezli nás neznámo kde. A já se svou partou skončil právě v těch Janovicích nad Úhlavou. To byla studená sprcha. Ale dopadlo to dobře, tedy pro nás. My jsme tam byli jako nějaká záloha v zařazení jako obsluha děla. (dělo nám přitom nikdy ani neukázali) Jen sem tam nějaký úklid kolem ubikací, aby se neřeklo. Tedy jsme tam měli na moderních ubikacích Havaj. Teplá voda, sprchy, normální záchody, (to v Karlových Varech nebylo. Tam jsme byli ubytovní v takových dlouhých boudách, jak známe z filmů z trestaneckých kolonií. Záchody tam byly turecké.) Ani nástupy pluku se nás netýkaly. A jen z okna jsme pozorovali buzeraci místních vojáků po budíčku při nástupu pluku. Velitel útvaru tam řval jako Hitler a srandovní byla na buzeráku bílá plenta a za ní místní holič. Jak někdo nebyl předpisově ostříhaný, tak šel. Sarkasticky jsme říkali, že vojna je krásná, ale krátká.

Nebylo v nich koncem 80. let krátkodobě VGJŽ? Pokud se tedy nepletu, nemám znalost centra Prahy v této lokalitě...

Nebylo VGJŽ bylo v Ruzyni v kasárnách 17. listopadu ulice Pilotů na Dědině, mimo jiné si třeba zahrálo ve filmu Můj brácha má prima bráchu jako klasický vojenský útvar.

Další blok domů ulice Prvního pluku (ostatní ulice bloku jsou jen klon). Jelikož tady nemám komplet fotky od ML636 a ty co jsou nemají dolní rohy budov, tak jsem to přelepoval obrázky ze Streetview. A chybějící domy jsou komplet ze Streetviev. Obrázky jsem udělal ze hry, protože v editoru nejsou tak ostré. Jinak ten blok v ulici Prvního pluku jsem musel o 10 zkrátit, jinak by mi nevešel mezi ulice Křižíkova a Sokolovská. To se nedá nic dělat. Takový je už život. Ještě mi zbývá vedlejší blok domů a bloky na druhé straně viaduktu. Snad to dám. Už je toho až až. Také by to chtělo vyretušovat ta auta ze zdí, anebo tam zaparkovat auta fyzicky.
2903PrvnihoPluku1.jpg
2903PrvnihoPluku2.jpg
2903PrvnihoPluku3.jpg
2903PrvnihoPluku4.jpg
2903PrvnihoPluku5.jpg
Já si to pročetl a sloužil tam, dej mu panbůh věčnou slávu, Tax.
Tax by měl určitě radost, škoda, že tak brzy odešel.

Počkat, tak to se spraví. Můžu tam sklouznout znovu, cca nejbližší pondělí a dofotit do míst, kam jsou plánované originální modely. A předělám i ty fotky, kterým chybí spodní rohy, tam kde předělávka by vyšla lépe, než dolepování a tam kde není hotovo. :rolleyes: Napraví se! A dost možná trefím i volnější prostor před hostelem Florenc, kde přes ty patráky fotit nemělo smysl. Ve všední den tam nebývá tolik odstavů.
Zabral bych i sokolovnu a domy v ulici Malého, která navazuje na 1. pluku do ulice Pernerova, ať je to komplet.

A předělám i ty fotky
To je zbytečné. Nikdy se barák nepovede vyfotit tak, aby se něco nemuselo retušovat, respektive všelijak slepovat z několika fotek. Zavazí buď dopravní značka, sloupy, stromy a často se použije jen půlka domu a ta se pak překlopí do zrcadla. Jinak to nejde. To by se ty stromy musely vykácet.

Můžu tam sklouznout znovu
Jestli se ti chce, tak by se hodil použitelně nafotit ten šedý hotel naproti. na ulici Pobřežní/Prvního pluku. Z obou stran. Udělej fotky co nejrovněji do druhého patra a výš si to naklonuji. Respektive tak vysoko, aby deformace byla minimální.
Asi tak. A jak je vidět, tyto fotky z google jsou nepoužitelné. A pokud se ti podaří nafotit i ten hotel vedlo, opět stačí spodek, jak to půjde a z obou stran. A pak je ten pavlačový barák na konci Chybí mi čelo z ulice Pobřežní. Skládal jsem jej po oknech vedle sebe. :)
hotel2.jpg
hotel1.jpg

Nyní dělám další blok. Tady to bude složitější, protože budou třeba udělat ty oválné výstupky, protože deformovaná textura by nevypadala pěkně. Zatím jen test, jak to sedne. Ale rohový dům z ulice Sokolovská jsem opět musel ofotit ze Streetview. Tedy bych poprosil také o fotku bez sluníčka a stínů. Pak vyměním.
Pobrezni.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře