Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě je zřejmě mimo trasu událost 98.
Ta je správně, to byla pro vlak jedoucí zpět, ale trasu tam ještě nemám, utnul jsem jí v Bubnech, protože dál to bylo neopravitelné (otočné body v místech, kde tyto stanice už jsou mimo původní trasy). a pokud se rozhodnu, tak natrasuji znovu.

Když jsem dělal na MSTS kompatibility módu, tak to snímání událostí z kolejí bylo dost krutý. Oproti MSTS je to v OR fakt jiné. Hrany vlaku, které se různě otáčejí a jinak než v MSTS mám v módu vyřešeny, ale dodnes nemám například to, že v MSTS aktivační bod vozu je uprostřed a ne na začátku nebo na konci vozu.

Projel jsem aktivitu až do Kutné Hory. Jen jsem zíral, jak trať přes Lysou prokoukla. To je pastva na oči. :) Nastává stmívání a to bude určitě lepší v ORCZSK. Ale napřed to projedu na klasice. Zpoždění hrabáním do Počernic jsem do Nymburka dohonil a po výměně soupravy jsem odjížděl do Hory na čas. Musel jsem zrušit z Počernic omezení na 60 a tedy se dá jet až 100. Tím jsem to zpoždění dohonil. Opravdu si myslím, že tohle byla dobrá aktivita a je dobré ji obnovit. Všechny pastičky i oznámení jsou funkční i aktivní.
Jenom jsem zapomněl, že v Hoře je stahovačka až za cestovým návěstidlem a se staženým sběračem na TAB jsem jej projel a vyhodilo mne to. V této aktivitě to mám všude, jakmile je červená, vždy se musí zastavit a potom TAB. Když se to udělá za jízdy, konec.

Ale dost bych se přimlouval u ladění, aby ladění pro ORCZSK nemělo stejné společné adresáře, pokud jsou s klasickým OR nekompatibilní, jako sndX6X. Vždyť by stačil index sndX6X_orczsk nebo něco podobného. Anebo zpětně přepisovat ladění na klasické OR. Abych nemusel mít oddělené dva trainsety.
Protože já vydám pak dvě verze Topírna noc. Jedna bude pro klasický OR a druhá pro ORCZSK. Lišit se budou jenom v tom, že tam budou zakomponované lokomotivy z balíku pro ORCZSK. Například jsem si všiml, že tam máte také CDC130. Tady bych jí mohl vyzkoušet. Na ní se leze na hlavním nádraží, v Bubnech najede na náklad a ten se odveze do Kralup. Tam se najede na jinou soupravu a ta se pak poveze přes Hrabovku a Poříčany do Nymburka a tam se pak po odpojení najede na tu soupravu, co jsem v podvečer vezl z Libně. Tedy podle staré aktivity. Ale změna, nebude konec v Dřísech, ale ve Všetatech. Tam by se mohlo vlézt na nějaký traktor a odvozit ten manipulák. Tedy abych znovu dostavěl tu vlečku ze Staré Boleslavi. Vagony v aktivitě tam jsou, jen se k nim zatím nedá dostat. :) Pak by se to odvezlo podle toho, kolik bude času. Myslím, že to do šesti rána vyjde akorát někam do Libně nebo Malešic.
Ale ještě se musím zeptat Dana, jak dělá traffic přes půlnoc. :) Myslel jsem, že aktivitu rozdělím o půlnoc a tím by se to vyřešilo. Ještě uvidím.

Jinak ta jízda na blok z Kolína do Hory, jak v reálu. Pomalu zastavuji k červené a až jemně zastavím, tak naskočí žlutá.
A ty přepřahy v Kutné Hoře, to bude brzy také jen historie.
3006TN1.JPG
3006TN2.JPG
3006TN3.JPG
3006TN4.JPG
3006TN5.JPG
Zbytek dojedu zítra. Dnes už čas vypršel. :)

Mně se dnes (snad) povedlo odladit rychlosti v TM a už ukazuje i v té Praze a z 30 km/h změní rychlost. :)
Také jsem vytvořil novou šablonu chování pro jednokabinové lokomotivy s pouze jedním stanovištěm a přepínání s ovládáním pro jízdu je tedy už i na praseti funkční. ;)

Já budu rád, když se mi podaří v aktivitách využívat ORCZSK. A zdá se, že by to mohlo fungovat. Jen zbývá oživit lokomotivy, které zatím v ORCZSK naladěné nejsou. Ale prase i tak celkem funguje. Chtělo by to i oblíbenou 680, ale tu jsem ještě nezkoušel. Ale hlavně, jaké doplnit zápisy, aby byla alespoň funkční. Ta má snad všechny soustavy.

Mně se dnes (snad) povedlo odladit rychlosti v TM a už ukazuje i v té Praze a z 30 km/h změní rychlost. :)
Také jsem vytvořil novou šablonu chování pro jednokabinové lokomotivy s pouze jedním stanovištěm a přepínání s ovládáním pro jízdu je tedy už i na praseti funkční. ;)
Takže když budu měnit stanovištěvu páry, už nemusím zamykat a odemykat pult a zavírat tlačítko závěru shift+insert?

k nastavení ladění pro ORCZ (např. u Traxxe, 242, 380, 1216, railjetu a interjetu ) a adheze lokomotivy je také potřeba souhlas autorů modelů
Vždyť jsem psal, že tohle není můj obor. Já cokoli jsem v ladění v minulosti upravoval, vždy to bylo dle nějakých šablon od lidí, kteří se laděním zabývají a mají vše propočítané. Autor modelů může být jenom rád, když mu k modelu někdo znalý dodá ladění i pro ORCZSK. Asi tak nějak. Například peršingy v TBP, které byly původně pro MSTS, tak ty jsem naladil pro Openrails podle dodaných vzorů. A nyní když porovnávám s verzí naladěnou pro ORZCSK, tak jede naprosto podobně. Má jenom malé rozdíly v chování, ale hlavně ORCZSK se lépe ovládá a skluzy si hlídá sama.
Já mám největší problém s tím elektrickým brzdičem. To je ve hře kopyto. A u traktůrka v Kutné Hoře jsem byl úplně vedle. Vlastně s tímto jezdím i v aktivitě Dresden - Praha, ale to je ve dne. To u ORCZSK je aretace brzdiče, jak to má být.
Ale co mne těší, traffic v aktivitě Topírna noc jezdí jak má, přesně podle scénáře. Toho jsem se nejvíc bál, že se to všude rozhodí. Mám tam i blokovací servis2. Dan říkal, že v OR se už nepoužívají, ale zdá se, že blokace jsou aktivní.

Zbyňku, samozřejmě používají, jen ve výjmečných případech, kdy nelze blokovat kódem WP 3XXxx. Jinak, traffic AI si hlídám a pkkud by došlo k problémům, hned bych bombardoval Icika...
:-) :-) :-) . Ne, vážně, všimni si někdy, jak AI vlaky brzdí, rozjíždějí se a na stahovačkách shazyjí smeták, při rozjezdu jedou na 2 smetáky, pak jeden shodí, nebo dojede diesel do depa s chcípne, naopak umí i startovat. Je to nebe a dydy. U hráče ti manuální dveře otvírají cestující u každého vozu zvlášť. A tohle jsou věci, která mi v klasice chyběly. Fakt si zajeď nějakou moji aktivitu, jak opravím Os Praha - Bohumín, dám ti vědět a uvidíš sám, jaké vychytávky cztko umí.

Fakt si zajeď nějakou moji aktivitu
Dane, já nemohu dojet ani tu svou. Jak jsem skončil včera v Kutné Hoře, na vlak u peronu jsem se už nedostal. Hodilo mne to ze šturcu zpět na traktor. :)
Asi byl problém reverzního bodu moc blízko u výhybky. Tedy jsem musel posunout a ještě raději zkontroloval dál, protože Kutná Hora jsou už dvě hodiny hraní a musím to celé znovu a to už se mi vůbec nechce.

S dovolením bych se přidal, možná už je to teď opravené, s tím traťovým monitorem. Při testování 843+Btn v projektu 042 jsem celý úsek Paka-Pardubice odjel s TM na 50 km/h a úsek Broumov-Týniště 40 km/h. Naštěstí do maximálky 90 km/h vlak nevypadl. Nevěděl jsem, jestli je to modelem, tratí, nebo simulátorem.

Přece jen ta aktivita Topírna noc je k něčemu dobrá, když ten posun v depu jedu asi po 12. :) Iritoval mne ten krajní barák ne moc dobře vsazený do kompletu, tak jsem jej trochu zvedl a dal pod něj dlažbu. Je tam mírný schodek, ale kdyby nebyl, celé by to problikávalo se štěrkem. Pak jsem našel nějakou fotku z roku 2005, když jsem byl v Praze něco dokumentovat. A ejhle, za 4. peronem byla rampa. Tak jsem jí k modelu Masaryčky také ještě přilepil. Tak aby to lícovalo s tím zaoblením, jak model dříve končil. Ale málem mne u toho (v modelu) přejela souprava s 830. :)
0107TopNoc1.JPG
0107TopNoc2a.JPG
0107TopNoc3.JPG
0107TopNoc4.JPG

Ale jinak v ORCZSK další anomálie. Já tu aktivitu tady už asi nerozjedu. V 1.5 s doplněnou 380, ze které přejdu na prase, abych měl maximálku plnou traťovou jsem dojel v pohodě až do Hory.
Ale jinak to samé jsem zkopíroval jen přejmenováním na verzi pro OR s tím, že jsem vyměnil 163 za tu z balíku pro ORCZSK.
Načtu, ale nevidím prase. Přitom v editoru aktivit zřetelně je. Tak to už opravdu nevím. Také mi chybí mezi lokomotivami ta vyměněná 163. Vůbec nechápu, jak se mi to poprvé podařilo. A pak se všichni divíte, že většinou jezdím v klasickém OR 5.1. Nervy mám opravdu jenom jedny. Ale hlavně ten čas jak u toho utíká. Ostatní se někde týden válíte na dovolené a já za ten čas ani nevyjedu z depa v Topírna noc. :) :) :)
0107TopNoc_chyba.JPG

Aby jste si nemysleli, že jsem něco rozbil, tak naprosto stejné prostředí, jen jsem musel přepnout sndX6X na klasický OR5.1
Iciku, poraď, proč to prase v klasice je a ORCZSK není. A také je už OK ta zelená 163. Ale ta je originál. Netuším proč mi nejde vyměnit. Vyzkouším pro ORCZSK jinou s kratším názvem. Jestli tento nedělá problém. Za podmínky, že mi vrátíte zpět prase. :)
0107TopNoc_spravne.JPG

Ještě poslední věc. Když jedu z Vysočan na Počernice i když mám vše OK, tedy odjezdové návěstidlo správné zatržítko, za zhlavím rušička omezené rychlosti, tak na TM mám 60 až za návěstidlo odbočka Skály. Tedy jako by rušení omezené rychlosti nefungovalo. Dál je už vše OK. (v OR5.1)

Jak ti mám poradit, když pořád někde něco kopíruješ a nahrazuješ bůhví jakým systém, kde něco určitě zapomeneš přepsat. Základ je zkoušet aktivitu v aktuální verzi OR CZ SK, kde je už dost oprav i pro problémy této aktivity. Zkus stisknout F7, jestli se zobrazí název nad prasetem. Aspoň zjistíme, jestli je problém v nenačtení modelu nebo se s ním v aktivitě vůbec nepočítá a je problém v souborech aktivity nebo consistu.

Vybodni se na 380 a rovnou nech hráče na prase. Ta rychlost TM by měla už fungovat. Já nemám jak to zkoušet a těžko se pak radí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře