Tak už jsem skoro chystal další report, ale... Poslední dobou mě MSTS RE pěkně s..e. Ač se snažím vyhýbat kritickým savům v kritických místech (hrany čtverců...) každou chvíli mi RE vyvádí obludné nepředloženosti. Na mizející DK (s hláškou "Navazující část trati není nahrána") už jsem si zvykl. Oprava je většinou celkem jednoduchá (dosazením objektů z poslední funkční zálohy). Ale to co mi ten prevít provedl teď je docela problém. Zmatlal mi do jednoho traťového úseku výhybku s přilehlou DK (resp. "ztratil" jeden TrackNode z databáze), takže jsem nucen stavbu dočasně zastavit do vyřešení tohohle zamotance. Zdá se totiž, že vznikla chyba s dominovým efektem, se kterou si ani Route Riter neumí poradit. "Ať děláme, co děláme" vždycky alespoň jeden EndNode v TDB chybí a končí to nekonzistentní databází. Vzhledem k postupu prací už nejsem ochoten akceptovat obnovu celé databáze, takže cestou menšího odporu mi zbývá nejdříve rozebrat strukturu TDB na prvočinitele, naprogramovat si analyzátor těchto závad a nakonec opravné funkce, které budou schopné opravit vadné či přímo rovnou doplnit chybějící elementy do TDB. Do té doby stavba stojí (...no na horším místě už mi to snad ten neřád pomrvit nemoh'... )