Trať 238

Tak vzhledem k tomu že kvůli havarijní GPK na přejezdech je do 14.12.2013 zavedena dlouhodobá nepřerušovaná výluka tak se musí konat velmi rychle, neboť hrozí brzké zrušení a zlikvidování..s tímhle se asi nikdo sr*t nebude..bohužel.. :( :( už plánuju procházku tratě s kamarádem co tu trat staví do konkurenčního TRS tak chci domečky oměřit a nafotit a uvidíme..bohužel modelování sice ovládám ale do msts jsem nikdy nic neexportoval, tak uvidíme ;) :) a mimochodem, ty přejezdníky v Bylanech a Rozhovicích tak ty jsou už pryč jo?

brejlobára napsal:
... ty přejezdníky v Bylanech a Rozhovicích tak ty jsou už pryč jo?

Jestli jsou pryč přejezdníky to netuším, ale světelné návěštění v Chrudimi zmizelo (to byl fofr!) a zabezpečovačka před přejezdem s I/37 vypadá jako po nájezdu rudých bratří.

Vše má údajně souviset s přechodem Chrudimi města na D3, ale věřte tomu. V téhle republice jsem se naučil být tak paranoidní, že když někdo "vlivný" řekne "Dobrý den", tak už čekám co se za tím skrývá za podraz.....

Ale pardon, politika sem nepatří, je to hlavně můj zoufalý (a bezmocný) povzdech nad likvidací infrastruktury státu. Osobně totiž nevidím situaci lokálek tak černobíle jako dezorganizátoři dopravy a (což je smutnější) dokonce i nemálo drážních zaměstnanců.......

Asi tak, s tímhle souhlasím, doufám, že aspon úsek do Prachovic, po svém vzkříšení přežije a také že se začne znovu jezdit do Borohrádku...škoda, že už se v téhle situaci asi do Heřmaňáku nikdy nepodíváme přímo..tahle spojka bude chybět..mimochodem, až bude 017ka hotová, hned se na ní vrhnu udělat aktivitu odklon Wapek z Prachovic přes Chrudim s bertama..jedna vepředu druhá na postrku..takto to jezdilo tuším v 95 když byla do Přelouče výluka :)

brejlobára napsal:
...tahle spojka bude chybět...

...mimochodem, až bude 017ka hotová, hned se na ní vrhnu udělat aktivitu odklon Wapek z Prachovic přes Chrudim s bertama...

Jj, chybět bude fatálně - tímhle (zlo)činem se přetrhne soustava chrudimských lokálek, která jinak tvoří velmi zajímavý dopravní spletenec. Kdyby aspoň dali šanci nějakému soukromníkovi dřív, než to pošlou do šrotu...

Jinak Prachovice budou docela oříšek - nemám totiž žádnou dokumentaci k vlečkám. Krom toho je otázka kterou verzi stavět (před a nebo po modernizaci). Nádraží a trať dokupy dám, ale vlečky budou nejspíš jen "od oka"... A pak ještě osadit cementárnu... Navíc podobný problém s vlečkami (ne-li o něco zapeklitější) bude v Kostelci u H.M. Tam je totiž málo vidět i na fotomapě, terén je velmi členitý a do areálu se dostat nedá...

Tu vlečku v Kostelci bych ti theoreticky mohl dát dokupy, kdysi jsem tam s taťkou byl na několika fotonávštěvách, bohužel nafoceného mám jen místního kocoura na vlečce na víc sem si tam netroufnul. Jina verze před nebo po modernizaci..co ono se tam dělalo? Krom posunutí zastávky Prachovice o cca. 100m ke konci tratě do "nádraží" ?

Zrovna ten Kostelec by se opravdu hodil. Vlečky vedou složitým terénem, bohužel ani na fotomapách toho není mnoho k vidění a areál je nepřístupný. Takže uvítám jakoukoli pomoc.

Prachovice - tam se toho událo víc. Na vlečkách postavili nové stavědlo místo starého, kdy přesně si ale z hlavy nepamatuju (snad 90. léta???), někde jsem to kdysi četl. Původní umístění starého stavědla dnes reprezentuje jen nivelační bod v databázi ČÚZK. Posléze ČD opustily nádražní budovu, která byla následně zbourána i s přilehlou ubytovnou, dle internetových zdrojů v roce 2010. Někde mezi tím vznikl vedle konce kolejiště zhruba 200m od původního nádraží "dopravní terminál" (alias vyasfaltovaný plac pro asi 6 autobusů).

No..pak je těžko vybratelné, co z toho postavit..na jednu stranu bylo by pěkné připomenout si ony poslední jízdy do Prachovic a HM-Chrudim (Hmm..ještě naskinovat tu Uherovu dvěstědvaašendu a Bix a máme aktivitku 12.12.2010 jak vyšitou...), ale na druhou stranu projet se s dvojcí zamračených z Prachovic odklonem do Chrudimi a do Moravan..to by také nebylo od věci ale to jsou zase 90.tá léta.. :(

brejlobára napsal:
No..pak je těžko vybratelné, co z toho postavit..

No, viděl bych to kompromisně na 90. léta, přeci jen tíhnu spíš ke světlým včerejškům než k temným zítřkům. To bych tam rovnou mohl postavit cyklostezku :D :| . Stejně (tak jak jsem psal někde výš) to nebude přesná kopie reality a sehnat všechny podklady dobově relevantní by asi nebylo v lidských silách. Už teď je třeba v násypka s dopravníkem z Chrudimského nádraží nenávratně v pekle a sehnat nějaké starší foto bude asi dost problém. Ještě o něco horší to bude s vodním jeřábem, protože jeho pozici si už opravdu pamatuju jenom matně...

Naposled editoval moderátor:
Pokud si matně pamatuju, stál někde na pardubickém zhlaví ještě v 90. letech (a kupodivu kompletní), ale u které koleje a jak daleko od perónů, to už vážně nevím... je zvláštní, jak si člověk zapamatuje takové záblesky bez souvislostí a detailů.....

Tak už jsem skoro chystal další report, ale... Poslední dobou mě MSTS RE pěkně s..e. Ač se snažím vyhýbat kritickým savům v kritických místech (hrany čtverců...) každou chvíli mi RE vyvádí obludné nepředloženosti. Na mizející DK (s hláškou "Navazující část trati není nahrána") už jsem si zvykl. Oprava je většinou celkem jednoduchá (dosazením objektů z poslední funkční zálohy). Ale to co mi ten prevít provedl teď je docela problém. Zmatlal mi do jednoho traťového úseku výhybku s přilehlou DK (resp. "ztratil" jeden TrackNode z databáze), takže jsem nucen stavbu dočasně zastavit do vyřešení tohohle zamotance. Zdá se totiž, že vznikla chyba s dominovým efektem, se kterou si ani Route Riter neumí poradit. "Ať děláme, co děláme" vždycky alespoň jeden EndNode v TDB chybí a končí to nekonzistentní databází. Vzhledem k postupu prací už nejsem ochoten akceptovat obnovu celé databáze, takže cestou menšího odporu mi zbývá nejdříve rozebrat strukturu TDB na prvočinitele, naprogramovat si analyzátor těchto závad a nakonec opravné funkce, které budou schopné opravit vadné či přímo rovnou doplnit chybějící elementy do TDB. Do té doby stavba stojí (...no na horším místě už mi to snad ten neřád pomrvit nemoh'... )

Naposled editoval moderátor:
A nebylo by potom možno ty prvočinitele a jejich závislosti zveřejnit, aby se i ostatní stavitelé tratí mohli poučit na co si dávat pozor?

Miran: když bude na konci co, klidně to zveřejním. Nehodlám si hrát na autorská práva.

regedit77: jóóó, to mi něco připomíná, kde já už tohle viděl... :D:D:D . Podobný uzel mi RE udělal v H. Městci (4 veksle a křižování). Zjistil jsem, že se to dá rozebrat až na úroveň 1 vyhybka + kus DK. A tam nastane problém. Ne ani na úrovni ručního smazání z TDB, ale rozhodí se počty "tras" v TDB a je zle. Druhý a horší problém tkví v tom, že RE díky poškozené TDB nedoplní po odmazání odmazatelného jeden či dva EndNody (konce traťových cest - čili modré / červené čárky v RE na konci koleje /vyhybky) a to je definitivní konec. Řešením by mohl být program, který by zanalyzoval traťové cesty a "navrhl" co doplnit či upravit. Editace by pak klidně mohla být ruční. Zatím z toho mám ten dojem, že TDB opravdu nemá nijak složitý formát, problematický je spíš způsob jakým se data zpracovávají a ukládají a k tomu se přidává několik fatálních programátorských chyb, které nebyly při tvorbě RE brány v potaz a nebyly opraveny. Viz například nemožnost vytvořit kruhovou dráhu (TDB nezná něco jako začátek traťové cesty, jen konec), chyby v ukládání při překročení hranice modrého čtverce apod. Takže se hodlám do toho programu pustit, nebo aspoň do analýzy, která mi strukturu TDB a práci s ní objasní a (nebo) zpřehlední... Výsledek záleží na tom, co všechno zjistím...

Někde na mejlu jsem měl co které číslo znamená, ale dá se to vydedukovat.
Ale podle mě by ten program měl spíš umět poskládat tu databázi znovu než ji analyzovat. Problém je, že pokud ti chybí EndNode tak jej nemáš kde vzít, tak musíš to složitě obcházet a přepisovat. A někdy to není prča.

regedit77 napsal:
Ale podle mě by ten program měl spíš umět poskládat tu databázi znovu než ji analyzovat. Problém je, že pokud ti chybí EndNode tak jej nemáš kde vzít, tak musíš to složitě obcházet a přepisovat. A někdy to není prča.

Přida

regedit77 napsal:

Když parafrázují jistý výrok: "Přidat EndNode je velice jednoduché, sám jsem to mnohokrát zkoušel" :-D

Problémy začnou s dopočty indexů a počítadel TrackSections, popřípadě se souřadnicemi, které RE dopočítává před každým uložením TDB, nicméně numerické hodnoty se mohou lišit o tisíciny. Otázkou jest zda je to záměr a nebo programátorova bota. A to právě bude předmětem zkoumání.

Program samozřejmě bude umět doplnit a opravit TDB do stavu konzistentního, nebo aspoň navrhnout použitelnou úpravu. Tedy pokud to půjde...

Na tom nic není položíš vedle kolej a data z jedné přepíšeš na vadnou tím s špatné linky zbavíš ověřeno a funkční. Jen logika věci :D o kolik přidáš zvýšíš index no problém. Proto pokud nemám souřadnice Ednu tak je není odkud vzít. :)

regedit77 napsal:
Proto pokud nemám souřadnice Ednu tak je není odkud vzít. :)

V tom zase nevidím problém, záleží jen na otočení dané koleje, buďto je to její začátek a pak jen stačí odečíst souřadnice z World souboru, a nebo je to její konec a to se dá dopočítat přes qvaterniony. EndNode je vlastně samostatná traťová cesta s nulovou délkou a pouze s jedním TrPinem (směrem k druhému konci koleje).

Back
Nahoře