Zdravím všechny a především mistry modeláře a stavitele. Dlouho jsem přemítal jestli sem něco psát, ale nakonec jsem se rozhodl, že za pokus to stojí.
Plichtím něco okolo trati 238, zatím spíš formou rozcvičky s RE. Po úvodním období zuřivosti a beznaděje už jsme se s RE docela zkamarádili, teď si zvykám na XTracks a peru se s databází statických objektů. Dře to, ale jde to
Hlavně bych měl prosbu (asi tušíte co příjde). Pokud byste, prosím, někdo měl technickou dokumentaci k trati 238 a k chrudimským lokálkám, nebo aspoň kontakt na někoho, kdo by mohl něco opatřit, budu vděčný za cokoliv. Zatím stavím kombinací SRTM-DEMEX + ortofoto + video + ZABAGED (výborná věc, jenom je těch nivelačních bodů málo), ale občas člověk staví spíš jen fikci než "polorealitu". TTP a plánky stanic mám, nějaká videa a fotky taky (ale nic moc kvalita). Bohužel můj jediný kontakt u dráhy dokonale zklamal, takže už nemám čeho se chytit.
Jinak hned předem odpovím na některé nevyřčené otázky:
1) Ne, rozhodně mi není 14 ani jiných -náct
2) trpělivosti by bylo dost, čeho stále není dost je čas
3) tenhle příspěvek rozhodně NENÍ chvástavým vyhlášením "že se bude stavět a vydávat trať". Vznik závisí na příliš mnoha faktorech, takže to ani nelze odhadnout. Jestli z toho něco vznikne, tak vznikne. Když ne, tak nevznikne.
4) Ne, MSTS není jedinou mojí "mimopracovní" činností a zálibou což koresponduje s výše zmiňovaným časovým deficitem
5) bylo by sice větší terno dát sem rovnou screeny něčeho hotového, ale shánět podklady až když bude postaveno a přestavovat je nesmysl a zatím není co ukazovat. Tahle kruhová reference se nějak nedá efektivně zrušit...
6) pokud vůbec někdy bude co, vystavím tu nějaký ten obrázek...
7) už mě nic nenapadá