Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Jinak to asi bude chtít sjednotit i objekty v Ostravě, pár vozů, povětšinou LowPoly (aktivita z MSTS update pro mód ORCZ a FPS z Mariánksých hor, až na hlavní 19, na hlavním 25, a to díky tomu, že to bylo dělané pro MSTS, tak je tam těch vozů docela málo. Nevím, co tomu ostravsku dává tak na prdel, neboť Břeclav, Přerov, Olomouc, Třebová jsou úplně v klidu.

Jinak to asi bude chtít sjednotit i objekty v Ostravě
Dane, tam mi to za svých časů sjednotil ještě Mates. A bylo toho opravdu hodně. Tedy už tam není co slučovat. Jedině tam začít modelovat, ale na to jaksi nejsou lidi.
Sranda ale je, že si vyžádáš pracovní aktualizaci a připomínky máš vždy úplně jinde než se aktuálně staví. :) Takových zabetonovaných bývalých kolejí najdeš na mnoha starších nádražích hodně. :)

Neboooj, připomínky k pracovce budou, znáš mě. :-) Ne, vážně, ono je to tak, že testuji přímo u tvorby nějaké aktivity, tak se odhalí nejvíce chyb, v návěstidlech a tak podobně. A když už mi po 50. jízdě stejným úsekem hrabe, vlítnu na nějakou opravu starší aktivity. No a přišlo na řadu vyzkoušet MSTS mód v ORCZ a poopravit aktivitu, co vlastně nikdy nevyšla, neboť MSTS ve Studénce v aktivitě vytuhnul na 0 FPS, kvůli jednotce AČ2. Zato teď je aktivita plně funkční. Takže toť k vysvětlení situace.

Neboooj, připomínky k pracovce budou, znáš mě.
Už opravdu moc času nemáš. Uplyne měsíc a nějaký ten týden a vyjde veřejná aktualizace BP99. Ano znám tě. Po vydání aktualizace se protrhne pytel s hlášením chyb. Ale ne ty, co se týkají aktuální verze, ale tam kde se pracovalo i více než před 10 lety. :) Ale to už je život.

Ahoj Zbyňku, udělal jsem poslední aktualizaci tratě pracovku 98.20 a nespustím ji v ORCZ. Hláška je ve vlákně, myslel jsem, že to dělá pack lokomotiv, ale nee, nahodil jsem trať 310 a spustím vše. Nahodil jsem o pracovku zpět a spustím taky.

Dane. Proto máš reagovat hned a ne to nechat uležet měsíc, protože si nepamatuji, v jakém stavu jsem ti to posílal. Ale i tak, já až po tvé aktualizaci testoval noční a zimní a jezdil jsem to jak v MSTS, tak OR. Vše šlape jak hodiny. Ale nezkoušel jsem v ORCZ. Tedy vyzkoušej ještě v klasickém OR. Netuším, co jsi mohl zapomenout. Anebo bych něco nepřidal já? Ale od poslední veřejné se nic zásadního neměnilo. Vše je o nových modelech z gmax a dokončování 090.

Zbyňku, chodím do práce, mezi tím jsem měl neschopenku a potřeboval jsem vydat zapráskaný comp aktivitama, co jsem měl na disku. Nevím, byla to aktualizace bp_9820ac, co to padalo, vrátil jsem verzi bp_9810ac a trať jede. Nehraju klasický OR, už to ani nejde, vadí mu nové zvuky pro ORCZ a MSTS nejsezdím vůbec.

Ahoh Zbyňku, takže trať BP po pracovní aktalizaci bp_9820ac, v ORCZ nefunguje, znovu jsem vyzkoušel a následuje okamžitý pád:
bp_9820ac_padORCZ.jpg

Pod pracovkou bp_9810ac, jsme teď dojel aktivitu a trať jede. Schvulně jsem zkusil dát poslední pracovní update a musí o krok zpět. Tohle by bylo fajn poslat asi Icikovi, co to shazuje v "cézatku", ale věř mi, a pokud se tohle nevyřeší, je zaděláno na pořádný problém. Něco se prostě ORCZ nelíbí.

Dane, "zlobíš". Děláš i Icikovi planý poplach. Sice teď také nemám vůbec čas, ale pro klid duše jsem udělal kontrolu funkčnosti v ORCZSK, poslední verze. Žádné chyby. Tedy kromě toho, že mi drobně prší i v hale. :) Ale to dělal i MSTS. Ne? Musel jsem ihned stáhnout tu jasnou přeexponovanou oblohu a přešlo mi to v poprchání. Proto když ti něco pošlu, musíš to mít jako prioritu, protože se jednalo, jestli se vyřešily ty tvé připomínky. Jako že ty máš nějaké závazné termíny, kdy musíš vydat aktivity pro 310? :) :) :)
Já mám pocit, že v té době jsem řešil Roudnici - koleje u výpravní budovy a když jsem chtěl udělat dokončovací úpravu zhlaví v MSTS editoru, tak editor padal a poškodil se databázový soubor. Tedy jsem musel jít do TSRE5, smazat výhybky, které jsem v tomto editoru editoval (jednu), pak provést kontrolu chyb s opravou a pak už šlo pracovat a ukládat v editoru MSTS. Jestli tohle má souvislost netuším, protože jsi neměl čas. :) Ale je důležité, že je vše funkční, ne?
ORCZSK.JPG
Já mám

Dane, to ne. Databáze se porušila až po editaci v MSTS editoru. Jinak bych žádný editor nespustil a finito. :) Já jsi jen nejsem jistý, jestli jsem ti ještě neposlal verzi bez opravené Roudnice. Vím jen jedno, že až po tvé verzi jsem teprve dokončoval náspy pod koleje mezi Vraňany a Roudnicí, kde doposud chyběly.
Zkrátka je tam už hodně udělané práce, ale stále ještě hodně chybí. Do vánoc co stihnu, to stihnu. Žádný stres si dělat nebudu.

Ahoj, před zastávkou Horní Počeply, směr Hněvice, potrubí do elektrárny, sloup zasahuje do traťového profilu.
pred horni poceply.jpg

Dane, to projedeš. :) Zatím jiný model nemám. Ale už mne to i napadlo, vymodelovat si své roury. Ale ono je toho už tolik, co je třeba přemodelovat, že to jen tak hned nebude. Nesedí mi mnohé nadjezdy, tedy budu muset vlastní.

Projedu, pravda... Ale vzpoměl jsem při průjezdu na jeden starý fór:

Průvodčí na cestujícího:
"Pane nevyklánějte se z toho okna".
Cestující:
"Ale já vím pane průvodčí, tu trať dobře znám, za chvíli přijdou 4 beto...beto...beto...betonové sloupy". :-)

Chtěl bych před vydáním aktualizace připomenout tu vypínačku/stahovačku od Popic na Brno - jedna z cedulí se schovává za sloupem hned za tou první.
Úplně stejná situace se schovanou cedulí je mezi Blavou-Lamač a vjezdem do beztrolejového tunelu - připravte se ke stažení... za sloupem.
Snad jsem to chytl včas. :rolleyes:

Hlásím chybu za stanicí Brno-Královo Pole ve směru na Brno-Židenice. Těsně za stanicí mi to hodí do traťového monitoru jakýsi fiktivní rychlostní limit 129 km/h, který setrvává až do dalšího rychlostníku.

Hlásím chybu za stanicí Brno-Královo Pole ve směru na Brno-Židenice. Těsně za stanicí mi to hodí do traťového monitoru jakýsi fiktivní rychlostní limit 129 km/h, který setrvává až do dalšího rychlostníku.
Nemá náhodou některý z vozů v soupravě nastavený limit rychlosti? např. 80 mph?

Back
Nahoře