Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Přesně tak Zbyňku. Na screenu je toto naprosté Josefovo nepochopení toho, jak ta mašina funguje, v herní praxi s podpisem VŽD.Však uvidíme. Pokud jsou malé odchylky nevadí. Ale pokud v mašině, která je nastavená podle dokumentace a z místa dáš za vlakem plný knedlík a mašina to unese, tak je něco naprosto špatně. To už je pak pikovláček.

Přesně tak. A moje nastavení toto dodrží v celém rozsahu provozní rychlosti 0 - 140 km/h ČSD. Mě nezajímá, co vidíš v engu. Dokaž mi to na videu ze hry, že nedodží! Mě, narozdíl od tebe, a tobě podobným, jde o výsledek v simulaci hry a ne na blbém "papíře" s kontrolními součty a Fok s desetinnými čísly.Taková technická: Lokomotiva má udávanou maximální tažnou sílu 210 kN. Maximální značí, že na více prostě fyzicky nemá, resp. nepřenese koly na kolej.
Čéče máš recht. Našel jsem si dvě hodnoty z celkových kolem půltisíce, které jsou šiblé o 10 kN. Je to v 56. stupni kolem rychlosti 120 km/h. Ale to tomu neuškodí, protože znalí odbuzení vědí, že shunty nelze do OR přepisovat dle TCh, ale musí se nadhodnotit, že! Jinak jestli se podíváš na svoji a moji ORTSTractionCharacteristics, tak v aktivních pozicích jsou takřka shodné, ale to ty víš. Nemluvím o prodlužování křivek, což je u tebe mimochodem problém výše vyobrazený. To jsou ty neaktivní, např. za křivkou meze adheze, kterými my lépe chápající SIMULUJEME právě ony skluzy, aby hráč neměl v ruce tvůj pikovláček ze screenu!!! Mmch víš co fíra s tvým 350pikovláčkem musí? Pouze nasypat 56. stupeň a klidně může jít vařit čaj. Ono se mu to rozjede samo.Lze uvést podle čeho byly hodnoty v parametru ORTSTractionCharacteristics stanoveny?
A tak to má být. V mojí gorile budeš fíra a ne pikofíra. Je třeba to projet, nejlépe v aktivitách a ne hned řešit papírovou stránku věci. Já netvrdím, že nastavení 003 a 015 ACT nebude potřeba ještě poladit, ale řešit furt dokola se opakující, již několikrát popřené argumenty, už dále nehodlám...... asi jsem tomu moc dal a ve stovce mi to sklouzlo a měl jsem plno práce lokomotivu udržet na adhezi.![]()

A tak to má být. V mojí gorile budeš fíra a ne pikofíra. ...
Tak radši bych tu viděl zápasy holek v blátě tedy.... Co nechci je, aby se moje jméno u takových nastaveních objevovalo, tak jej laskavě odstraň a víckrát nepoužívej. Nechci s tím být nijak spojován.
Netuším za jakých podmínek a jak jsi se rozjížděl. Ale neváhal jsem promptně sestavit soupravu z 181.069 a 24x Falls s uhlím o celkové hmotnosti 1800t. Na rozjez (v zimě a oblouku) mě stačilo několik stupňů. Video jsem zastavil u sedmého:Josefe,
ty rozjezdové proudy na tebou laděném šestikolu jsou taky z "říše snů". Lokomotiva 181, 24 ložených vozů Falls o hmotnosti 1770 tun. Na prvních pár stupních se ani nepohla, a když jsem ji pořádně "nakrmil" stupni a už se konečně pohla, ručička ampérmetru vyletěla do červených výšin. A to podotýkám, že například zde u nás jezdívají šestikola bez jakýchkoliv problémů s daleko vyšší zátěží (místo 24 vozů přes 30 a hmotnost přes 2000 tun úplně běžně). A to jsem se rozjížděl na rovině. Třeba z Ostravy-Kunčic směr Vítkovice bych se do toho kopce (jedna trať nadjíždí druhou) nerozjel asi vůbec, a přitom každodenní realitou v těchto končinách je několik úspěšně rozjetých vlaků s podobně starými plečkami v kdejakém technickém stavu.
Pro mě za mě, ať si je v těch nastaveních co chce. Ale ne, že budu mít silnou mašinu a na háku zátěž, která se vozívá běžně, a nepohnu se ani o centimetr. Jako třeba teď, když jsem zkoušel 740 a na háku 6 ložených sypáků. Není možné, abych jel 25 a už tam sypal vysoké stupně (a podobně jinak modelicky a kabinově skvělá bardotka, kde musím se 4 osobními vozy dát na rozjezdu 6. stupeň, abych aspoň nějak-tak jel). Zase ať ta lokomotiva není příliš zbytečně silná. To pak kazí veškerou zábavu, když je to až moc jednoduché.
Rozumím, ale ukazování budíku je dáno parametrem MaxCurrent. Hodnotu má jen jednu. A bohužel ORTS řazení motorových skupin do série a sérioparalelu stále nic neříká.A na ampérmetru něco těsně pod 600 A, což je prasárna.
Netuším za jakých podmínek a jak jsi se rozjížděl. Ale neváhal jsem promptně sestavit soupravu z 181.069 a 24x Falls s uhlím o celkové hmotnosti 1800t. Na rozjez (v zimě a oblouku) mě stačilo několik stupňů. Video jsem zastavil u sedmého:
Edit: A rafička ampérmetru (nad věncem kontroléru) se drží v normálních hodnotách.
Čéče, ty máš ale vostrý lokty!A to, že tě do tohoto výsledku dokopal loni v březnu bob57_cz už nepřiznáš, co? Jezděte raději na 181.008. Ta je od Boba.
Hochu omyl. Video je s lokomotivou a aktualizovaným nastavením pro nové vydání s 3D kabinou. A co víc, tohle nové aktualizované vydání mají obě lokomotivy stejné. Autor se mě sám připomněl na soukromý e-mail, že jsem jej obešel. Protože sem už nesmí. To jsme si však vyříkali sami.A to, že tě do tohoto výsledku dokopal loni v březnu bob57_cz už nepřiznáš, co? Jezděte raději na 181.008. Ta je od Boba.
No dokonce! A co bylo důvodem druhé změny tvého původního nastavení? Že by se mašince nechtělo tahat?...A co víc, tohle nové aktualizované vydání mají obě lokomotivy stejné. Autor se mě sám připomněl na soukromý e-mail, že jsem jej obešel. Protože sem už nesmí. To jsme si však vyříkali sami.
Na hrubý pytel, hrubá záplata. Taky jsem se mu do ladění goril nesral, když vyšly někdy v prosinci, ikdyž jsem viděl, že je má totálně mimo. 56. stupeň ve 27 km/hČéče, ty máš ale vostrý lokty!
Tak že ho zdravím a že poté, co byl odejit, české a slovenské prostředí/ladění OR o hodně přišlo.Autor se mě sám připomněl na soukromý e-mail, že jsem jej obešel.
Omyl hochu. Jen ho tu z toho natahovalo, tak se nevrátil.Protože sem už nesmí.