Lakovna Acatus

Tak jsem se právě svezl s 350003 z Břeclavi do Brna, za sebou 15 kočárů Pannonie a výborný. Z Břeclavi, když jsem se rozjížděl z osmdesátky za vypínačkou, asi jsem tomu moc dal a ve stovce mi to sklouzlo a měl jsem plno práce lokomotivu udržet na adhezi. :) Ale to bylo známé, že tato lokomotiva sklouzne ještě ve stovce. To nás učili ve škole. 160 jsem tedy měl až v Podivíně. A držel jsem to celou dobu na 3 shuntech paralelu. tedy plus minus podle sklonů. V MSTS to určitě bylo výkonnější. Ale měl jsem za sebou 15 kočárů. V žádném případě bych si nemyslel, že tato lokomotiva táhne víc než by měla. Ale jsou to jen první dojmy. Vtipný byl odjezd. Jen mašina pípala a nechtělo to jet. Napadlo mne hrábnout myší na hlavní vypínač, prasátko naskočilo a už to jelo.

Však uvidíme. Pokud jsou malé odchylky nevadí. Ale pokud v mašině, která je nastavená podle dokumentace a z místa dáš za vlakem plný knedlík a mašina to unese, tak je něco naprosto špatně. To už je pak pikovláček.
Přesně tak Zbyňku. Na screenu je toto naprosté Josefovo nepochopení toho, jak ta mašina funguje, v herní praxi s podpisem VŽD.
Crazy.jpg

Můžeš mi Josefe vysvětlit, jak je možné, v rychlosti 27 km/h nakrokovat na gorilách 56. stupeň? a mašina ti nesklouzne ani do mikroskluzu?????? To je fakt úlet!!! Nejen, že je to technicky a fyzikálně nesmysl, ale hlavně je to naprosté nepochopení toho, jak ta mašina funguje, navíc i poté, co ti toto téma Bob57_cz 100x vysvětlil u řady 181/182. S tebou a tou tvojí teorií v prostředí animace praxe ve hře je to furt dokola a už se to asi nikdy nezmění. Smůla pro české OR je, že ti ty řeči o tabulkách většina zdejších uživatelů tady žere.
Taková technická: Lokomotiva má udávanou maximální tažnou sílu 210 kN. Maximální značí, že na více prostě fyzicky nemá, resp. nepřenese koly na kolej.
Přesně tak. A moje nastavení toto dodrží v celém rozsahu provozní rychlosti 0 - 140 km/h ČSD. Mě nezajímá, co vidíš v engu. Dokaž mi to na videu ze hry, že nedodží! Mě, narozdíl od tebe, a tobě podobným, jde o výsledek v simulaci hry a ne na blbém "papíře" s kontrolními součty a Fok s desetinnými čísly.:D Dovolím si tě jen upozornit, že jestli se tady přede všemi hodláš OPĚT ztrapnit s rozjezdovými proudy přes 1000 A, tak to se ani nezdržuj, protože ti to opět omlátím o hlavu, stejně jako každý, kdo řízení řady 350 alespoň trochu rozumí.
Lze uvést podle čeho byly hodnoty v parametru ORTSTractionCharacteristics stanoveny?
Čéče máš recht. Našel jsem si dvě hodnoty z celkových kolem půltisíce, které jsou šiblé o 10 kN. Je to v 56. stupni kolem rychlosti 120 km/h. Ale to tomu neuškodí, protože znalí odbuzení vědí, že shunty nelze do OR přepisovat dle TCh, ale musí se nadhodnotit, že! Jinak jestli se podíváš na svoji a moji ORTSTractionCharacteristics, tak v aktivních pozicích jsou takřka shodné, ale to ty víš. Nemluvím o prodlužování křivek, což je u tebe mimochodem problém výše vyobrazený. To jsou ty neaktivní, např. za křivkou meze adheze, kterými my lépe chápající SIMULUJEME právě ony skluzy, aby hráč neměl v ruce tvůj pikovláček ze screenu!!! Mmch víš co fíra s tvým 350pikovláčkem musí? Pouze nasypat 56. stupeň a klidně může jít vařit čaj. Ono se mu to rozjede samo.:D:D:D:D
Nebo ti mám zase předvést trakční výkonnost tvoji vize řady 350 s vlakem na normu do Vlkova, jako tomu bylo v případě plecháčů ZDE???? či rozebrat ti Fok k proudům??? Stejně tak se zde na foru již probírala problematika zobrazení výkonu v HUD a shuntů.
Ladění 350.003 a 015 je testováno ve hře se shodnou zátěží, ve stejné trase s esem od Igora Hnízdo a časové výsledky jsou téměř identické (gorila ztrácí na eso v oblasti kolem přechodu S-SP, ale v paralelu to dožene), takže si populistické (navíc obecné) řeči o dvojnásobku, tedy 8.400 kW, strč laskavě někam.
Stejně jako poslední plecháč S 499.02 u Pikka, cos vyladil. Ty vado! Dát do série vše mimo rozjezdovou zónu na 30 kN!!! Tož to je tedy úlet!!! Viděls jak to vypadá ve hře? Asi viděl, ale víš o tom prd, tak sis toho ani nevšiml, co!?

Proto vám furt dokola píšu, jezděte si na čem chcete. Je mi to fakt jedno. Já vám nic nenutím. Jen nabízím svoji vizi trakce odporovek a odbočkovek, kdyžuž jsem si je předělal dle svých zkušeností a vidění praxe, při použití origo TCharek.
Ale doporučuji, vyvezte si nejdříve Vlkov na normu třeba 374 Pannonii s lemrou z VŽD nebo 350.015 ČSD na maximálně 950 A či esem od Igora Hnízdo, a pak něco lajkujte.

..... asi jsem tomu moc dal a ve stovce mi to sklouzlo a měl jsem plno práce lokomotivu udržet na adhezi. :)
A tak to má být. V mojí gorile budeš fíra a ne pikofíra. Je třeba to projet, nejlépe v aktivitách a ne hned řešit papírovou stránku věci. Já netvrdím, že nastavení 003 a 015 ACT nebude potřeba ještě poladit, ale řešit furt dokola se opakující, již několikrát popřené argumenty, už dále nehodlám.
Navíc jsem vám tam nastavil ten skluz mírně, tedy že chvíli upozorňuje žlutě na mikroskluz, abyste měli čas shodit stupeň, než se roztočí přes skluzovku do červené.

Jenom složitě okecáváš, že jsi to celé značně předimenzoval aby se lokomotiva chovala podle tvých představ.
Když přepočtu tažnou sílu a okamžitou rychlost v tvé tabulce na celkový výkon (v kW), dostanu se s výkonem lokomotivy do říše snů. Třeba na hospodárném stupni ve 100 km/h 5MW. Ale to je podle tebe v pořádku, hlavně když to jede podle osobních pocitů.
V tvém podání trakční charakteristiky: čím vyšší stupeň a rychlost, tím vyšší výkon lokomotivy. Na 5. šuntu dokonce vidím ve stovce 8,3MW

obrázek_2021-03-03_202818.jpeg

Samozřejmě, že psát nastavení může každý koho to napadne a zapsat si tam cokoliv, co ho napadne. S tím nic nenadělám a ani nechci. Moje poznámka byla pouze technická.
Co nechci je, aby se moje jméno u takových nastaveních objevovalo, tak jej laskavě odstraň a víckrát nepoužívej. Nechci s tím být nijak spojován.

"Proto vám furt dokola píšu, jezděte si na čem chcete. Je mi to fakt jedno. Já vám nic nenutím. Jen nabízím svoji vizi trakce odporovek a odbočkovek, kdyžuž jsem si je předělal dle svých zkušeností a vidění praxe, při použití origo TCharek.
Ale doporučuji, vyvezte si nejdříve Vlkov na normu třeba 374 Pannonii s lemrou z VŽD nebo 350.015 ČSD na maximálně 950 A či esem od Igora Hnízdo, a pak něco lajkujte
"

Sorry, ale zatím se tady ztrapňuješ jen ty. A takových vizí jsem už viděl :D, stačí se denně podívat na televizi a naši vládu.

Josefe,
ty rozjezdové proudy na tebou laděném šestikolu jsou taky z "říše snů". Lokomotiva 181, 24 ložených vozů Falls o hmotnosti 1770 tun. Na prvních pár stupních se ani nepohla, a když jsem ji pořádně "nakrmil" stupni a už se konečně pohla, ručička ampérmetru vyletěla do červených výšin. A to podotýkám, že například zde u nás jezdívají šestikola bez jakýchkoliv problémů s daleko vyšší zátěží (místo 24 vozů přes 30 a hmotnost přes 2000 tun úplně běžně). A to jsem se rozjížděl na rovině. Třeba z Ostravy-Kunčic směr Vítkovice bych se do toho kopce (jedna trať nadjíždí druhou) nerozjel asi vůbec, a přitom každodenní realitou v těchto končinách je několik úspěšně rozjetých vlaků s podobně starými plečkami v kdejakém technickém stavu.

Pro mě za mě, ať si je v těch nastaveních co chce. Ale ne, že budu mít silnou mašinu a na háku zátěž, která se vozívá běžně, a nepohnu se ani o centimetr. Jako třeba teď, když jsem zkoušel 740 a na háku 6 ložených sypáků. Není možné, abych jel 25 a už tam sypal vysoké stupně (a podobně jinak modelicky a kabinově skvělá bardotka, kde musím se 4 osobními vozy dát na rozjezdu 6. stupeň, abych aspoň nějak-tak jel). Zase ať ta lokomotiva není příliš zbytečně silná. To pak kazí veškerou zábavu, když je to až moc jednoduché.

Josefe,
ty rozjezdové proudy na tebou laděném šestikolu jsou taky z "říše snů". Lokomotiva 181, 24 ložených vozů Falls o hmotnosti 1770 tun. Na prvních pár stupních se ani nepohla, a když jsem ji pořádně "nakrmil" stupni a už se konečně pohla, ručička ampérmetru vyletěla do červených výšin. A to podotýkám, že například zde u nás jezdívají šestikola bez jakýchkoliv problémů s daleko vyšší zátěží (místo 24 vozů přes 30 a hmotnost přes 2000 tun úplně běžně). A to jsem se rozjížděl na rovině. Třeba z Ostravy-Kunčic směr Vítkovice bych se do toho kopce (jedna trať nadjíždí druhou) nerozjel asi vůbec, a přitom každodenní realitou v těchto končinách je několik úspěšně rozjetých vlaků s podobně starými plečkami v kdejakém technickém stavu.

Pro mě za mě, ať si je v těch nastaveních co chce. Ale ne, že budu mít silnou mašinu a na háku zátěž, která se vozívá běžně, a nepohnu se ani o centimetr. Jako třeba teď, když jsem zkoušel 740 a na háku 6 ložených sypáků. Není možné, abych jel 25 a už tam sypal vysoké stupně (a podobně jinak modelicky a kabinově skvělá bardotka, kde musím se 4 osobními vozy dát na rozjezdu 6. stupeň, abych aspoň nějak-tak jel). Zase ať ta lokomotiva není příliš zbytečně silná. To pak kazí veškerou zábavu, když je to až moc jednoduché.
Netuším za jakých podmínek a jak jsi se rozjížděl. Ale neváhal jsem promptně sestavit soupravu z 181.069 a 24x Falls s uhlím o celkové hmotnosti 1800t. Na rozjez (v zimě a oblouku) mě stačilo několik stupňů. Video jsem zastavil u sedmého:

Edit: A rafička ampérmetru (nad věncem kontroléru) se drží v normálních hodnotách.

Video je soukromé, nedá se zhlédnout. Nicméně podmínky rozjezdu: žádný sklon, léto, taky oblouk. Pohnulo se to až po zařazení 4. stupně, ale to jsme na rychlosti cca 0,2 - 0,3 km/h, takže pro nějaký slušný rozjezd bylo třeba ještě krokovat. A na ampérmetru něco těsně pod 600 A, což je prasárna.

Netuším za jakých podmínek a jak jsi se rozjížděl. Ale neváhal jsem promptně sestavit soupravu z 181.069 a 24x Falls s uhlím o celkové hmotnosti 1800t. Na rozjez (v zimě a oblouku) mě stačilo několik stupňů. Video jsem zastavil u sedmého:

Edit: A rafička ampérmetru (nad věncem kontroléru) se drží v normálních hodnotách.

A to, že tě do tohoto výsledku dokopal loni v březnu bob57_cz už nepřiznáš, co? Jezděte raději na 181.008. Ta je od Boba.

A to, že tě do tohoto výsledku dokopal loni v březnu bob57_cz už nepřiznáš, co? Jezděte raději na 181.008. Ta je od Boba.
Hochu omyl. Video je s lokomotivou a aktualizovaným nastavením pro nové vydání s 3D kabinou. A co víc, tohle nové aktualizované vydání mají obě lokomotivy stejné. Autor se mě sám připomněl na soukromý e-mail, že jsem jej obešel. Protože sem už nesmí. To jsme si však vyříkali sami.

...A co víc, tohle nové aktualizované vydání mají obě lokomotivy stejné. Autor se mě sám připomněl na soukromý e-mail, že jsem jej obešel. Protože sem už nesmí. To jsme si však vyříkali sami.
No dokonce! A co bylo důvodem druhé změny tvého původního nastavení? Že by se mašince nechtělo tahat?:D
Čéče, ty máš ale vostrý lokty!
Na hrubý pytel, hrubá záplata. Taky jsem se mu do ladění goril nesral, když vyšly někdy v prosinci, ikdyž jsem viděl, že je má totálně mimo. 56. stupeň ve 27 km/h:oops: Ale von ne. Měl můj eng před dvěma měsíci na kontrolu, odsouhlasil ho, ale až jsem gorily vydal, tak měl najednou nekonfliktní technické?
Navíc vám tu maže med kolem .... s tabulkami, které jeho gorilám vychází stejně, protože aktivní sílu na obvodu kol máme na jednotky procent úplně stejnou. Ono ten graf ani nejde opsat jinak. Hlavně že on může používat výhovorky typu: "Rozumím, ale ukazování budíku je dáno parametrem MaxCurrent." Furt dokola.
Nehodlám se tu už s ničím mazat. Člověk se tu hodiny a dny dupe s aktivitami, skiny a engy, klonuje vám wagy do aktivit, abyste si mohli bez práce hrát a výsledkem jsou pindy. Zapomeňte!

Back
Nahoře