Aktivity TOMMY66

Zdravím, tak já jsem projel oba dva díly bez problémů, až na dva pády NSTS. Jeden v první části, při sunutí vozu Eas-u do šturcu, ale po load v pohodě a ve druhé části uplně na konci, když se ukončoval úkol. Jinak super aktivita, perfektně jsem si zašiboval s vozy. :D Dan

Tommy66 napsal:
Pro Jacka:

Skutečně mne mrzí že máš takové problémy.Aktivita je tvořená na MSTS BIN 1.7.051922. Jediný problém o kterém vím je pád po nahrávání loadu po 2x výměně loko a rozchod času F10 s reálem.Ale na tyto problémy jsem poukazoval na příslušném vláknu.Fakt nevím proč tma a nic.
To nic, save a load u reverzů to jistí. Tyto dvě aktivity za to opravdu stojí. Před chvílí jsem dojel i první díl a dojem opět vynikající. Takhle jsem si v MSTS snad ještě nezašiboval, jak dlouho trvalo nadefinovat path? Takovou trpělivost bych neměl...

Práce na aktivitě trvala asi 3 týdny.Dát do kupy path se dá klidně za hodinu pokud už máš připravený scénář,ale pak začíná neustálé projíždění a posouvání RB+událostí tak aby se navzájem kryly a hráč si příliš nezajížděl,a hlavně ladění trafficu.Většinou když se několikrát kříží trasa hráče přes trasy trafficu bývají dost velké problémy aby to jezdilo tak jak má.A tohle ladění zabere hodně času,hlavně když se vyskytnou problémy a musí se několikrát předělávat maličkost kterou hráč projede za minutu,ale aby to udělalo ten správný dojem tak ladění trvá dva dny.
A pokud se ti líbilo šibování tak se těš jestli se mi povede dodělat manipulák na Luhačovicích tak jak jsem si to vymyslel.Zatím se mi to celkem daří,první hodina už je funkční a otestovaná.
K závěrečnému testu jsem poslal znovu po několikáté opravovanou aktivitu Břeclav-Boří Les-Břeclav-Brno.Doufám že tentokrát už bude vše fungovat a aktivita půjde ven

Dobrá zpráva pro příznivce manipuláků.
Konečně se zdařila oprava opravy aktivity Břeclav-Boří Les-Břeclav-Brno.
Tester mi ji vrátil s tím že teď už na žádnou chybu nenarazil a v pohodě dojel do Brna.Takže její vydání u Kanka bude v nejbližší době.

Dobrý den, tak jsem chtěl dneska projet manipulák Břeclav-Boří Les-Břeclav-Brno a skončil jsem hned na vlečce za Bořím lesem. Připojím vozy res se dřeven vytáhnu je za výhybku, počkám až mě posunovač pustí sunout, připojím vozy na vedlejší koleji a čekám na hlášku povolující odjezd zpět do stanice, tu dostanu, ale nepřehodí se mi výhybka přede mnou, takže bych najel na prázdné vozy stojící ve šturcu. :?: Tak se chci zeptat co dělám špatně, všechny pokyny dodržuji přesně. Jiné vaše aktivity s manipuláky jsem projel bez větších problémů. S pozdravem Dan :D

Dan J. napsal:
Dobrý den, tak jsem chtěl dneska projet manipulák Břeclav-Boří Les-Břeclav-Brno a skončil jsem hned na vlečce za Bořím lesem. Připojím vozy res se dřeven vytáhnu je za výhybku, počkám až mě posunovač pustí sunout, připojím vozy na vedlejší koleji a čekám na hlášku povolující odjezd zpět do stanice, tu dostanu, ale nepřehodí se mi výhybka přede mnou, takže bych najel na prázdné vozy stojící ve šturcu. :?: Tak se chci zeptat co dělám špatně, všechny pokyny dodržuji přesně. Jiné vaše aktivity s manipuláky jsem projel bez větších problémů. S pozdravem Dan :D
Zde bych problém nečekal... to se nepřehodí ani když se proti ní rozjedeš (někdy jí to trvá delší dobu :)) ? Mně se výhybka přehodila hned po přechodu na druhé stanoviště. Všichni by tam měli mít stejné podmínky - jak časové (přehození výhybky a povolení k posunu na stojící vozy - minimální časové rozptyly mezi různými herními časy hráčů) tak poziční (hráč najede na stojící vozy, tj. všichni zastaví na stejném místě).

Reverzní bod je tam nastaven před zapojením vozů.Tam by neměl být vůbec žádný problém.Jak psal Kank,rozjeď se,výhybka se určitě přehodí.Tato část byla tolikrát testována že tam prostě nemůže být chyba.

Naposled editoval moderátor:
Našel jsem chybu když beru z vlečky plné vzy myslím ty první resky nnypíše mi brzo hlášky že mám zastavit. A ještě když přijedu Bořic tak mi to napíše zastavte před Sajbou co to znamená.

Teď nevím že by to někde psalo že zastavit a je to brzo.Znovu opakuji že tato část aktivity je tolikrát projetá že tam na 100% není jediná chyba.
Zastavit před šajbou je žargon a znamená zastavit před návěstidlem.

Mě to píše myslím ještě o dva vozi a sergej teprve jede na výhybku a zastavit dáwá když mám myslím dva vozi na za výhybkou.

Skutečně nechápu jak je to možné.Jak jsem již napsal,tento úsek jsme během ladění a testování projeli tolikrát že na takovou chybu bychom přišli.Uvidíme jestli se s podobným problémem ozve ještě někdo nebo to udělalo jenom u tebe.

Zdravím, proti výhybce jsem se samozřejmě rozjet zkoušel a najel jsem právě na ty prázdná vozy ve šturcu. Taky to nechápu. Reverz. bod mi na TM normálně zmizel, právě, že tam není kde přejet. Je to dané napojením vozů, přejitím na druhé stanoviště a jízdou do stanice. Zkoušel jsem to několikrát a pokaždé se stejným výsledkem. Vyhybka se prostě nepřehodí. S pozdravem. Dan :D

Tak to totalně nechápu.Poslední pokus.Všechno smazat ze všech dotčených složek a zkusit nainstalovat znovu.Jinak už skutečně nevím co poradit.Mrzí mne to.

Ja som zatiaľ s Mn vlakom došiel naspäť do Břeclavy a žiaden problém nebol. Ako sa vybavujú reverzné body neviem, pretože TM nepoužívam a hlášky od posunovačov sedia. Akurát som raz nestihol kontrolný bod na píle, ale na druhý pokus to už bolo OK.

Tak som úspešne došiel až do Brna. V Břeclavy môj vlak blokoval cestu osobáku, ktorý stál a odišiel z nákladnej skupiny až po mne. Ešte malá pripomienka ku consistom: Blonski gorila a polomáčaná bielo-modrá sa v reále stretnúť nemohli, predsa je to len trochu iná epocha. K realite by ešte prispelo keby predná z dvojice 230 na príprahu išla na predný zberač, takisto sa jazdí na predný keď sa vezie súprava naložená automobilmy. Tiež sa mi nepozdávalo že som stretol obidve české 263 na nákladných vlakoch, ale nie som celkom istý či takéto nenastáva aj v skutočnosti.

To BOB57_cz: a nešlo by to obyčejným flipnutím loko v consistu?

Jinak právě jsem dojel aktivitu Břeclav - Brno a velice se mi líbila. Sice v Břeclavi jsem jednou nestihl připojit vozy, ale napodruhý to vyšlo. Třikrát jsem brzdil k návěstidlu i vočima (zhýčkán kotoučovou brzdou a vyššími brzdícími procenty viz EC/IC), ale dopadlo to dobře. Pochvala, jen bych uvítal nějaký manipuláček se 742 nebo bardotkou

Pro Jacka:
S tím osobákem se to stalo i Kankovi,mně a testerovi projel normálně.Tak jsme se shodly že ho tam necháme a uvidíme.A jak to vypadá tak zase dvěma projel,jednomu ne. Dál musím přiznat že s řazením trafficu si moc hlavu nelámu.Prostě vezmu loko která se na této trati může objevit,něco za ní pověsím,nadefinuju trasu tak ať ji hráč potká v relativně prázdných úsecích a dál to neřeším,hlavně že se hráč nenudí.

Pro Čoudu:
Momentálně dokončuji aktivitu na Luhačovické trati kde posunuješ s 742-134,aktivita bude mít něco přes tři hodiny a posunu si užiješ až až.Dále ve stadiu příprav je aktivita na trati 183 kterou budu dělat se Šnekem,kde jsme jako loko místo obvykle nasazované 742 daly stroj 750-346.Hádej z čí dílny?

Back
Nahoře