CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Děkuju za info, takže závory neexistovaly jen v mých snech, ale už jsem je zažil jako zrušené, protože drátovody k nim vidět už nebyly. Nebo byly už zarostlé. Pokud jsem správně pochopil výkres TTP, tak tam k nim podle všeho bylo samostatné stanoviště Zv...?
Drátovody k nim ani nevedly - už Dodatek z roku 1962 uvádí závory jako "zavřené, otevírá strážní domek č. 105".

Drátovody k nim ani nevedly - už Dodatek z roku 1962 uvádí závory jako "zavřené, otevírá strážní domek č. 105".
A sakra. To mě teda nenapadlo. Takže to byl asi odjakživa jen přejezd pro zemědělskou a lesní techniku. Tak že bych si tam ten zvonek postupem let domyslel...? Děkuju za informaci. :cool:

Mám v natavení ORCZ vše podle návodu, přesto na "lochnesce" při výhledu z kabiny nejsou vyhlazené krajní okenní sloupky a stěrače, je to chyba u mě v nastavení, anebo je to starším modelem kabiny?

Open Rails 2022-12-13 08-38-15.jpg

Kabina je stará, tak, jak píše Zbyněk. Její vzhled je dělaný na tu dobu, kdy ta kabina vznikla a byla primárně určena pro MSTS.

Stejně kloubouk dolů před stavitelem BP tratě a vývojářům ORCZ, před dvěma měsíci jsem si pořídil nový pc, starý už to nezvládal, (trhavá jízda a sekání ve velkých železničních uzlech) a když oprašuju astaré aktivity ještě z MSTS, tak ta jízda a trať je úplně jiný level, než v mých začátcích MSTS po zakoupení tratě BP v roce 2005.

Já jsem s vlakem nejezdil, takže pro mé dostatečné pochopení bych potřeboval někde vidět schéma, jak vzduch v soupravě pracuje a putuje v jednotlivých polohách. Ale jako řidiče nákladních vozidel a autobusu mi při poloze odbržděno přijde 5.atmosfér ve vzduchové soustavě málo, proto, když při poloze švih vidím 9,8. atmosfér jsem si nějak jistější. Profesionální deformace, anebo špatně nataven eng. soubor lochnesky? Ale po pokárání od zdejších profesionálů jsem zjistil, že to brzí úplně stejně jak při 5. tak při 9.atm. Nemám představu jak je to v reálu, ale tohle nastavení mě přijde, že z velké rychlosti ten žabák brzdí až moc, ale při úplném brždění do zastavení jako by brzdný účinek povadal a na úplné zastavení je potřebná docela velká brzdná dráha. Ale to už asi patří do nového, nedávno otevřeného vlákna.

Díky. Ono každé ladění je jiné a asi i v reále se každý vlak identické řady nemusí chovat stejně i když pomimu momentální povětrnostní podmínky a jiné okolnosti. Pokud to alespoň nějak brzdí, tak si na to člověk tady v simulátoru po pár přejetí, nebo předčasném zabrzdění zvykne. Když je volný jízdní řád tak dojedu pomalu na nádraží a jen zlehka dobržďuji, ale zajímalo by mě jak je to ve skutečnosti, když má fíra ostré jízdní doby, nebo dohání zpoždění, jestli už to má v oku aby přesně věděl, kdy má začít a když musí i razantněji brzdit aby zastavil třeba i na metr přesně. Je jasný, že tu trať jezdí častěji a má nějaké poznání, narozdíl tady od simulátoru, kde je nemám a když projedu jen celý projekt BP a to nemluvím o dalších projektech Českých i Slovenských. I kdyby člověk u toho simulátoru sedět neustále, myslím si, že to je nad schopnosti většiny jedinců si pamatovat vešteré sklony a rychlostníky. Proto se snad i profíci nezlobí, že se využívá oproti realitě monitor tratě. O střídání vozidel různých řad a různého ladění ani nemluvě.

Čau, tak diesely, jak jsi opravoval ten zvuk motoru, když jsou vě hře chcíplé, je ok. Ale Ešusy, těm zvuk jede, i když mají smetáky dole a jsou zhaslé:
ešusy.jpg

Chlapi, pozerám na Vaše fotky a vidím, že tam máte na oblohe krásne mraky. Ja mám nebo bez jediného mráčiku. Bol by niekto tak dobrý poradiť ako toto dosiahnuť? Ďakujem

Back
Nahoře