CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Už ho jedu a odpojil jsem se, ku..a, tađ mi občas zůstává Regina v otáčkách, když jede jako postrk. Nic, dojedu a schválnĕ ti pak aktivitu pošlu. Bíc v mejlu, prozradil bych tafy co nechci. :)

Ta regína je jen podle poslechu v otáčkách nebo motor opravdu je v otáčkách a vyvíjí sílu?

Ta regína je jen podle poslechu v otáčkách nebo motor opravdu je v otáčkách a vyvíjí sílu?
Jenom motor. A co to skřípání v obloucích? Jsem ještě o jeden update zpět. 1.7.190. Teď jsem za králíkama směr Štíty a ty oblouky jsou hluché, předtím to tam tak nádherně skřípalo. Ty jsi něco dělal ze zvukama tratě? Jinak večer (v noci) snad pošlu.

Se zvukama jsem nic nedělal.
Tak to je divné, já tam vůbec nemám to skřípání v obloucích a ty valivé zvuky, ale jen se modlím, aby to nezačaly dělat doplňující wav v aktivitě. To pak zkusím schválně ve volné jízdě. Ono jsem totiž zjistil, že když naskakuje wav, tak ORCZ na setinu vteřiny vypne zvuk třeba motoru. Nic, valím to dojet a pak pošlu, testem se asi odhalí nejvíc.

A nemáš v nastavení vypnuté v záložce zvuku zatržítko "Generické zvuky pro lokomotivy a vozy"? To právě způsobuje pískání v obloucích, zvuky nárazníků, atd...

U mě 810-ky v oblouku normálně pískají. Proč máš Dane vyplé vibrace CTRL + V?

Nemám, nám 2 (pokud jsem je omylem nevypnul při přehazování fíry u Hektora :) ), ale eng je nový od Jisefa, ale normálnĕ zvuky jely, ještĕ předvčerem. Už je testuju 4 dny. Tohle mi začelo zlobit dnes. Zítra heštĕ vyzkouším bez doplňujících wav, ale to taky nikdy nezlobilo. Fakt nevím...

Vidím, že je rozhodně máš vyplé. Zvuky okolků jsou závislé na vytvořeném odporu při tření kol v oblouku. Možná, že ten eng má nějaký problém.

Rád bych se zeptal, jestli se časem plánuje přidat uživatelem definované počasí, tj. Stupně Celsia, síla a směr větru, intenzita srážek, sníh/déšť a nějak odstupňované mraky a mlha. Nebo je to zcela mimo mísu? Děkuji předem za odpověď. :)

Možná by pro začátek stačilo vymyslet něco jiného místo nesmyslné kombinace typu "Léto - Sněžení". Třeba univerzálnější označení počasí "Jasno - Snížená viditelnost - Srážky". Smysl je naprosto jasný. Do snížené viditelnosti lze napasovat např. mlhu s různou intenzitou či zataženou oblohu jako NOMINÁLNÍ stav, např. v závislosti na ročním období. I jasno může být různě odstupňováno - od ostré jadranské viditelnosti v zimě až po jemný opar v dálce jako bývá v létě. Intenzita srážek, oblačnost, viditelnost - s tím si pak může pohrát každý individuálně pomocí kláves. Většina uživatelů si asi přeje přednastavený standard v souladu se zvyklostmi BĚŽNÉHO počasí v našich zeměpisných šířkách. Toto by měl být první krok.
Děkuji za pozornost.

Nevím jak v TT, ale v aktivitách je počasí přesnĕ pomĕrné tomu u nás. Musíš si jej ale vytvořit a nepoužívat to ze hry, defultní. Vycházíš pouze ze stavu:
Jaro = jasno
Léto = jasno
Podzim = jasno
Zima = jasno
Od tohodle se odpichuješ, deštĕ, mlhy, snĕžení a oblačnost, intensity, to už si dĕláš sám.

Každý nynĕjší zásah do defult by rozbil celé hotové dynamické počasí v aktivitách.

Ve volné jízdĕ smolík, tam buđ defult, se stálým počasím, nebo si zaškrtnout "náhodná zmĕna počasí".

Tak to fakt nevím, kde mám problém. Stáhl jsem i starší verzi, kde to 100% jelo a výsledek je stejný. Zkoušel jsem i smazat wavy, aktivitu, furt stejné a oblouky bez skříání. Tady je moje nastavení ORCZ, jestli není problém někde tam.
001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg

Tak hoši, zkusil jsem snad všechno, mazal engy, měnil zvuky a nic a pak jsem zkusil úplnou debilitu, co mne v zoufalství napdala:
Vypnul jsem v nastavení ty Generické zvuky, spustil ORCZ bez nich a pak jsem je znova zapnul a začalo to fungovat se vším všudy.

Takže takový reset. Tak to me fakt pos.r... :)

Back
Nahoře