CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nicnénĕ už to tu psal nĕmde i nĕjaký fíra. A já jsem od strojvůdce slyšel taky. Jihlava - Brno se jezdilo, myslím, že jezdí dodnes na ruku.

Ahoj chlapi, ještě k počasí, nevím, zda se něco změnilo, ale:
Zataženo OK:
Kód:
                Name ( "1421-1500 zatazeno" )
                Time ( 60 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.9 2340 )
Hostora srážek:
Kód:
                Name ( "1459-1505 zacne prset jemne" )
                Time ( 2340 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSPrecipitationIntensity ( 0.350 360 )
Což by měl být jemný jakrní deětík, na oknech kapky mám, dokonce i zvukově prší, ale nejsou vidět kapky, jen když hodně poletuji po okolí, tak sem tam na nějakou narazí,, tahle intensita kdysi fungovala v pohodě v cézetku jsem ji měl na 310 v aktivitě z Malé Morávky.
kapky.jpg

Venku není vidět nic:
DEST NENI KAPKY.jpg

A další postřeh, nechápu, že si toho nikdo nevšimnul, po zmĕnĕ stanovištĕ u 742 packu, se nepřehodí šipky pihledů vvpravo, vlevo. U posunu mnĕ to celkem hodnĕ mátlo a místo pohled vzad jsem furt čumĕl z okna vlevo. :-)

Což by měl být jemný jakrní deětík, na oknech kapky mám, dokonce i zvukově prší, ale nejsou vidět kapky, jen když hodně poletuji po okolí, tak sem tam na nějakou narazí,, tahle intensita kdysi fungovala v pohodě v cézetku jsem ji měl na 310 v aktivitě z Malé Morávky.
S počasím se nic nedělalo. Možná jak se zesvětlila obloha, tak kapky nejsou tolik zřetelné. Ale padají.

A další postřeh, nechápu, že si toho nikdo nevšimnul, po zmĕnĕ stanovištĕ u 742 packu, se nepřehodí šipky pihledů vvpravo, vlevo. U posunu mnĕ to celkem hodnĕ mátlo a místo pohled vzad jsem furt čumĕl z okna vlevo. :)
To som si všimol, aj som to skúšal v cvf prehodiť, ale treba to ešte inde opraviť, lebo som mal potom 2x okná rôzne za sebou. Potom som už nemal čas to skúmať. Vonkajšie zvuky sú dosť potichu a všimol som si že keď sa spustí kompresor, tak sa v kabíne nevypne, treba pozrieť von a potom je to po návrate do kabíny ok.

Např. přepnout do manuálu, nechat rychlost spadnout / vyrůst na x5km/h a přepnout zpět do ARR/AVV. Žádaná rychlost se převezme z aktuální. Ale samozřejmě je to provizorní řešení.
Ano, toto řešení s úspěchem používám, ale bral jsem to taky jako spíše nouzové řešení a hledal nějakou funkci, která mi třeba zůstala skryta. :D ...Koneckonců, je to jedna z oficiálně uznávaných možností obsluhy AVV. Časem se tedy budu těšit na možný upgrade.

Hoši je chválihodně, že nemusím počítat nápravy, že je OR vidí, ale ještě by to chtělo opravit pomalou jízdu, po její aktivaci se souprava hned rozjíždí na max. rychlost., zkoušeno s Peršanem i Vectronem, navíc, pokud jedu s řídícím vozem, měl bych plně ovládat mašinu, což se neděje. Styl aktivace postrku je špatně.

Teraz odskúšané najskôr na ZSSK 163. Idem 40km/h pri rýchlostniku 120 si stlačím tlačidlo Pomalej Jazdy zasvieti sa a namačknem si požadovanú rýchlosť. Po odpočítaní náprav skončí PJ a začne sa rozbiehať na 120km/h. Takže PJ funguje ako má na 163.
Tu video presne ako som opísal. Peršing začne zrýchlovať po skončení Pomalej Jazdy.

U vectrona to funguje zas inak POZOR!.
Idem 40 pri rýchlostniku 120 si namačknem Pomalu jazdu, AFB páku si navolím na 120 a keď mi zaznie signál skončenia Pomalej jazdy potvrdím AFB pákou navolenú rýchlosť. A vtedy začne zrýchlovať. Takže aj u Vectrona Pomalá jazda funguje ako má.

Jel jsem s 163 WTB a hned po zmačknutí pomalé a navolení vyšší rychlosti začala mašina zrychlovat. U Vectrona to bylo jinak, po zmáčknutí pomalé, navolení vyšší rychlosti a po odečetu metrů začala zrychlovat a to teď není.
Jenže pokud nepotvrdím rychlost hned tak se mě vrátí původní rychlost.

Jel jsem s 163 WTB a hned po zmačknutí pomalé a navolení vyšší rychlosti začala mašina zrychlovat. U Vectrona to bylo jinak, po zmáčknutí pomalé, navolení vyšší rychlosti a po odečetu metrů začala zrychlovat a to teď není.
Jenže pokud nepotvrdím rychlost hned tak se mě vrátí původní rychlost.
A co takto si zkontrolovat počet náprav (u 163)?

Však píšem že na Vectrone namačkneš PJ, začne sa odratavanie, navoliš si rýchlosť na 120 to ukazuje 5s a potom sa vráti na pôvodnú rýchlosť. Po odpočítaní dĺžky vlaku potvrdiš novú rýchlosť CTRL+W a začne zrychlovat a to je správne viď moje video

A co takto si zkontrolovat počet náprav (u 163)?
Jako vážně.
Dodo, ale to platí, když to navolíš pákou ne klv. zkratkou. Nikdy za těch 250tisí let jsem si nezvykl na ovládání myší a nehodlám to měnit.
Co se mě hergot nelíbí, je to skřípání, jako fakt v mírném oblouku to musí skřípat. Po 3 hodinách mě z toho bolí hlava.

Po 3 hodinách mě z toho bolí hlava
Pokud máš mnoho hodin za volantem kamionu a pak o přestávce si navolíš simulátor železnice, tak se ti nedivím. :) V oblouku je mazání nákolků, ne? To pak dělá přirozené ruchy. Já s tím problém nemám. Ale zase jezdím v 1.5. Tam to může být jinak.

Jo tak i klavesama, ale prostě to předešlé bylo pro mě lepší. Já se bavil o 163wtb ne o klasické, tam není kabina pro vaše OR hotová, včetně kabiny na 380, kterou používá Sisel.
V mírném oblouku by snad nic nemělo dělat kravál, hlavně ne osobní vagony.

Jako vážně.
Dodo, ale to platí, když to navolíš pákou ne klv. zkratkou. Nikdy za těch 250tisí let jsem si nezvykl na ovládání myší a nehodlám to měnit.
Hele, teď jsem to zkoušel i s pomocí klávesových zkratek a fungovalo to bez problémů. Možná sis v Open Rail zpřeházel key bindy (přidělení kláves k určité funkci). Koukni se do nastavení, jak to tam máš, a kdybys to měl rozházené, tak to dej do defaultu.
Co se mě hergot nelíbí, je to skřípání, jako fakt v mírném oblouku to musí skřípat. Po 3 hodinách mě z toho bolí hlava.
No... tak to teda, kdyby si slyšel, jak tramvaj Tatra T3 vrže IRL, když projíždí ostrým obloukem (odbočuje na křižovatce, projíždí obracečem na konečné, projíždí ostrou zatáčkou), tak by tě asi hlava dost třeštila. To je fakt neuvěřitelný kravál.

Pomalá na x6x mně funguje, jak má. Vectron je na mě moc novota, ten nejezdím, ale se 750.7 na AVV mám s tímhle problém - vyšší rychlostník by se neměl nechat namáčknout, dokud ho celý vlak s nastaveným správným počtem náprav nemine celý a zdejší AVV po namáčknutí ihned zrychluje.
Pokud na 750.7 aktivuju pomalou jízdu a předvolím, tak se odpočet a předvolená rychlost chová, jak má. Jen AVV moc nekámoší.

Back
Nahoře