CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nebo se jí aspoň výkonově nějak pokusím vytunit
Mám podklady pro výpočet trakčních charakteristik, ale přes poslední dobou jsem se "opustil" u Timetable mode. Každopádně nemám ambice to celé poladit. Nové kabinové prvky taky určitě nebudou.

Mám podklady pro výpočet trakčních charakteristik, ale přes poslední dobou jsem se "opustil" u Timetable mode. Každopádně nemám ambice to celé poladit. Nové kabinové prvky taky určitě nebudou.
Kabina 350 teď co je aktuální, pokud můžu mluvit za sebe, tak je naprosto super, akorát by to chtělo podsvítit signální "prasátka". Animované stěrače by se myslím daly oželet. Za mě je kabina super, na MSTS to byl luxus.
Na 150/151 bohužel dobrá nová kabina není, no. :confused:

A k tomu ladění, dřív jsem si na msts se Zbyndovou pomocí ladil na 151/350 pohyb kontroléru a výkonové charakteristiky, ale on už se tu nevyskytuje a já zase neznám případná specifika OR. Ale říkal jsem si, že bych jen zkušebně zkusil upravit charakteristiku sérioparalelu směrem k vyššímu nárůstu výkonu.
Ty šunty a série jsou na tenhle typ ladění docela fajn, šunty na SP zapojení jsou taky dobré v tom, že se dá na stupních 51-56 regulovat a udržovat rychlost. Ale v reálu je to nedostačující a rozjíždět více, jak 6ti vozový vlak na koridoru je za trest. A to nepřecházím na SP když se má (tj. pod 600A), ale hned, jak to adheze dovolí. Ale o tom už jsme myslím před časem psali.

Já si také myslím, že by na pořadu dne měly být základní hnací vozidla. Tedy pokud na to budou lidi. Ohledně 350, v OR1.5 nemám problém, ale když vlak načtu v 1.7, tak stále dokola poslouchám bicí jak pravidelně práská HV a při ex pohledu vzduchový stykač. Tedy jsem strojmistrovi odevzdal klíče a ať mi dá jinou mašinu. :)
S lokomotivou 150 v 1.7 naopak problém nemám. Rozjel jsem se a jel normálně. (samozřejmě doplněny parametry o napětí)

No žiaľ, taký je život na železnici v dnešnej dobe. Pokiaľ nedodáte niekto fotky kabín 150/ 151 /350 dovtedy budú poruchové alebo depo nikdy neopustia :)

Dá sa s nimi jazdiť. Na modely-msts stiahnem eng, dopíšem tam tie parametre čo si aj Zbynek doplnil do 150 a je to :) Nikto nehovorí že treba používať ladenie z môjho webu. :)

No žiaľ, taký je život na železnici v dnešnej dobe. Pokiaľ nedodáte niekto fotky kabín 150/ 151 /350 dovtedy budú poruchové alebo depo nikdy neopustia :)
Na 350ky bych se pokusil. Ale nevím jak to půjde, na krysy také možná budou fotky, ale nebude to hned. Ale zatím bych alespoň upravil ty trakční charakteristiky, když už máme nějaké podklady. Ale na to my jsme malí páni, to autoři musí říct, jo uděláme to a to. Když x5x nebudou a nejsou materiály, nic s tím nenaděláme.

Na 350ky bych se pokusil. Ale nevím jak to půjde, na krysy také možná budou fotky, ale nebude to hned. Ale zatím bych alespoň upravil ty trakční charakteristiky,
Uprav a klidně střídavou i ss. A rovnou se můžeš pustit i do přepisu TCh řady 151. Na tu se tady taky čeká.

Já si také myslím, že by na pořadu dne měly být základní hnací vozidla. Tedy pokud na to budou lidi. Ohledně 350, v OR1.5 nemám problém, ale když vlak načtu v 1.7, tak stále dokola poslouchám bicí jak pravidelně práská HV a při ex pohledu vzduchový stykač. Tedy jsem strojmistrovi odevzdal klíče a ať mi dá jinou mašinu. :)
S lokomotivou 150 v 1.7 naopak problém nemám. Rozjel jsem se a jel normálně. (samozřejmě doplněny parametry o napětí)

Mně jezdily 150/151 po instalaci CZSK verze dobře, z trainsetu tratě BP, i když se mi na nich objevily staré kabiny na 350, tuším 350.006 se ta kabina tehdy jmenovala, ve verzi bez ETCS. Ale to se dalo.
Problém nastal, když jsem prohodil engy za přiložené pro Openrails. Přehazoval jsem je formou Ctrl+C / Ctrl+V a přepis, což jsem se později dočetl, že je asi průser a že se staré engy mají prvně smazat a na jejich místo hodit ty nové. Tak to byla první chyba. Od té chvíle mi ani jedna 151 z trainsetu BP nejede. :( Pak jsem se pokusil nahodit 151 s několika radami odsud, z různých webů, dva různé stroje, ale jeden se rozjel na 51. stupeň nějakých 45 km/h a druhý nepřijal ani jednu z kabin, takže ...nic...

Chystám se jezdit úsek Žilina-Ostrava se "zálohou" ZSSK 162, nebo s nějakým Vectronem. Ještě jsem tam na rekonstruovaném úseku projektu 321 nebyl, pokus dotáhnout tam košický expres "zálohou" 350 jsem vzdal u Tater, protože byla netahavá a pro mě neutuchajícího nostalgika je prostě přejezd česko-slovenské hranice s něčím jiným, než krysími deriváty, nějaký nepatřičný.:D Asi si to budu muset projet u konkurence, s peršingem RegioJetu.:D

... No a teď trochu matematiky:
Při 70 km/h má 754 na obvodu kol při plném výkonu 58kN bez topení (charakteristika od výrobce). Kdyby neexistovalo tření (valivé, suché, aerodynamické), tak podle vztahu M=Ft/(g*s) mi vychází, že lokomotiva do stoupání 25 promile uveze 236,5t včetně sebe (těch 58t bylo na obvodu kol). Na vozy teda zůstává 163,5t, což jsou nejvýše 4 vozy. A to nepočítám to tření - to bych pak odhadoval na 3 vozy max. ...
Jen tak pro zajímavost co uvádí D2/1: 25promile = třída sklonu XIII-XIV, jízdní odpor R, 754 s vypnutým topením 100t=76km/h, 150t=60km/h, 200t=50km/h, 754 se zapnutým topením 100t=76km/h, 150t=60km/h, 200t=50km/h. Větší rozdíly mezi topí/netopí se projevují až od zátěže 350t.

Ahoj, funguje vám zapínaní světel u packu 742? Konkrétně 742.159-7. Ať zapnu dle návodu u ORCZ jakékoliv světlo, model nereaguje, i když to ORCZ vypíše.

Dnes som vo verzii 215 zaznamenal takúto anomáliu: Nabehol som so 742 na súpravu vozňov, síce prebehlo spriahnutie, ale prvých niekoľko vozňov sa zneviditelnilo , pritom pod F9 ich normálne vidno.

Přílohy

• Open Rails 215.jpg
    Open Rails 215.jpg
    445.2 KB · Zobrazeno: 0
Dnes som vo verzii 215 zaznamenal takúto anomáliu: Nabehol som so 742 na súpravu vozňov, síce prebehlo spriahnutie, ale prvých niekoľko vozňov sa zneviditelnilo , pritom pod F9 ich normálne vidno.
Fíha, tak to vůbec netuším, co se stalo.

Netuším či sa to tu už riešilo, ale za zníženej viditeľnosti sú vzdialené objekty biele, logicky by ale mali byť skôr šedé a tmavé. Ale u mňa to vyzerá ako keby nasnežilo :)

Přílohy

• sneh.jpg
    sneh.jpg
    86.5 KB · Zobrazeno: 0
Neřešilo a chtěl jsem to napsat, dělá to změna bílé mlhy, pkkud bude jen malinko polojasno, zaĉne se to projevovat. Chci Icikovi poslat aktivitu, kde ten jev je, ale nestíhám. I deště jsou hůř viditelné, to zas po změně mraků a zesvětlení.

Ahoj, nevím, zda jde o chybu ORCZ, ale:
Souprava hráče s vozy 810.493-7 od Ricar CZ + 914+814, nebo start aktivity 814+914 u 810.493-7 otevřu u preónu dveře u celé soupravy v pohodě. Ale v Lethradu na mně najede 810.233-7 od Ricar CZ, jako AI zezadu, takže 810.493-7+914+814+810.233-7, a 233.7 jediná po stisknutí klávesy "Q" dveře neotevře.
810+814+914+810.jpg
Už jsem se chystal aktivitu vydat. :( Předtím u Josefova nového engu to fungovalo. Takže netuším, kde může být problém.

Tak chyba bude asi v skinu, udělal jsem soupravu:
810.493-7+814.117+914.117+810.233-7 a poslední vůz nechce dveře otevřít.

Zdravím. Včera večer jsem projel 750.706, eng kopírovaný pro původního z TBP - lepší fa hadic, zásuvek el. topení a bez strojvedoucího.
ALE:
Když jsem spustil hru s nastavením pro vypnutou loko, tak hned na začátku hry, myslím že i při pozastavení, začaly dost rychle padat procenta kontroléru do mínusu... Pro rozjezd bylo potřeba držet kontrolér v "souhlasu" tak dlouho, než těch cca -800% (záleží na tom, jak dlouho to tam naskakuje) postupně sleze do 0 a pak až se něco děje... Mohl by se na to, prosím, někdo mrknout? Nebo jsem od vydání přehlédl aktualizaci balíku Katrů? Z toho důvodu se s ním pak sice dá brzdit, ale při brzdění vlakovou leze kontrolér do mínusu tak jak jsem popsal výše. Odbrzďuje normálně. Předem díky. ;)

Neřešilo a chtěl jsem to napsat, dělá to změna bílé mlhy, pkkud bude jen malinko polojasno, zaĉne se to projevovat. Chci Icikovi poslat aktivitu, kde ten jev je, ale nestíhám. I deště jsou hůř viditelné, to zas po změně mraků a zesvětlení.
Co se jedná o počasí, když si nastavím sněžení, dá se říct, že jedu naslepo. Sněhové vločky jsou tak velké a je jich tolik, že nedohlédnu tak daleko. To bývá na tratích, kde není kódování, dost ošemetné. V minulosti jsem párkrát málem kvůli tomu projel návěstidlo na stůj. Dneska to dělám při sněžení (i jiné počasí) tak, že když minu návěstidlo s výstrahou, zpomalím na 40 km/h (u MIRELu to musím udělat, pokud má kód na návěst stůj, jinak natruc bouchne, i když taky můžu zapnout režim MAN a to pak MIREL nebouchá, jen dává živáka častěji) a mám oči na stopkách, protože se blížím k návěstidlu s návěstí stůj. Když zahlédnu návěstidlo s návěstí stůj, začnu postupně zpomalovat až zastavím na přiměřeném místě. Když jedu s Katr Brejlovcem v režimu AVV, jenom nastavím 40 km/h a nechám AVV, ať samo zastaví před návěstidlem s návěstí stůj.
Zdravím. Včera večer jsem projel 750.706, eng kopírovaný pro původního z TBP - lepší fa hadic, zásuvek el. topení a bez strojvedoucího.
ALE:
Když jsem spustil hru s nastavením pro vypnutou loko, tak hned na začátku hry, myslím že i při pozastavení, začaly dost rychle padat procenta kontroléru do mínusu... Pro rozjezd bylo potřeba držet kontrolér v "souhlasu" tak dlouho, než těch cca -800% (záleží na tom, jak dlouho to tam naskakuje) postupně sleze do 0 a pak až se něco děje... Mohl by se na to, prosím, někdo mrknout? Nebo jsem od vydání přehlédl aktualizaci balíku Katrů? Z toho důvodu se s ním pak sice dá brzdit, ale při brzdění vlakovou leze kontrolér do mínusu tak jak jsem popsal výše. Odbrzďuje normálně. Předem díky. ;)
Hmmm... Zvláštní. Tohle mi Katr Brejlovec nedělá. Nevrtal ses v .eng nebo .inc souborech? Něco mi říká, že ses v nich vrtal a celé to rozházel.

Back
Nahoře