CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
OR CZ/SK představuje svou verzi nefunkčního návěstidla pro aktivity. ;)

Je možné naklikat až 10 ks nefunkčních návěstidel, ale mohu to zvýšit dle potřeby. Takové návěstidlo je pro AI zcela průjezdné. Hráč vidí zcela zhaslé návěstidlo. Je to v update.

Ještě doplním, že aktivitář si musí ošetřit "stop signál" pomocí WP. Pokud to neudělá, na monitoru je vidět jako funkční návěstidlo. Je to jak jsem psal hlavně kvůli AI, které například ve verzi pro MSTS bylo úplně blokované.

Ahoj, tak tohle je velmi dobrá zpráva pro nás, aktivitáře. Tohle mi hodně chybělo při tvorbě aktivity. V MSTS jsem totiž tyhle zhaslá návěstidla používal.

Hoši, ony se ty vypnutá návěstidla v aktivitách použivaly třeba u výluky, kde probíhají práce na TK a vy jedete vedle, tam se dělalo to, aby třeba na kooleji, kde je servis štěrk, nesvítilo návěstidlo uprostřed vytrhaných kolejí.

Tak jak jsem psal do SZ:
Nahrál jsem z 1. zastávky jsem dojel a ve 2. mi to udělalo znova:

Vidět na konci videa, nahrál jsem, dojel do další stanice, přiškráblou vlakovou, povolil jsem ji, ani jsem nezadal výkon, prásk, uhlí a voda v hajz...

Nenene, jsou dva typy vozů, se sací a klasika, vozy jsou taky dva typy a dával jsem bacha, ani jeden vůz se sací brzdou nemám v soupravě. Ještě schválně zreviduji v AE MSTS.

Takže jak jsem psal, v editoru všechny vozy na modré virtuální koleji, kdyby měly sací brzdu, kolej bude červeně:
Loose con co připojuji:
Vozy1.jpg

Vozy2.jpg

Lokomotiva hráče, obrácený consist:
Vozy3.jpg

Všechny vozy stařenz u Josefa. Update na trainset Zlatohorka pro OR. Tam něco blbně s brzdou, nebo nevím. Po Load vždy popejedu do další stanice. Dělá to stejný bordel, jako kdysi ty mizející kola. Takže nepravidelně.

Tak vozy na trati Zlatohorka, buguje to jak blázen:
Příjezd Bekov:
422+2xCi+D+Ke+Z+Lp
Po zastavení odvěsím 422 a zezadu na soupravu najede pivovarský posun a odjede s vozem Lp na vedlejší kolej. Vše funguje i já odjedu od vozů a u perénu zůstane 2xCi+D+Ke+Z, ale jakmile najedu na vozy, tak mi normálně poslední vůz Z zmizel.
Po příjezdu:
os1938_001.jpg
Traffic AI oděibuje mrazák hodí jej vedle na kolej a přejede do šturcu a protože je pivovar v Bekově jen do kusých, hráš mu pošoupne Lp za veksle a vrátí se na soupravu svého vlaku. AI si pak najede opět na Lp a odjede s ním do pivovaru:
os1938_004.jpg
os1938_005.jpg
A jakmile jsem naje na vozy, zmiznul mi poslední vůz Z?!
Vozy4.jpg

A nahrál jsem schválně z uložené pozice, kdy jsem dělal ten obrázek s otazníky a zetko je na vozech, takže to absolutně nechápu, co ORCZ vyvádí za alotrie:
Vozy5.jpg

Hmm, ale po nahrání vypadá inicializace brzd takto, i když je povoleno:
Vozy6.jpg
Takže se vlastně nedá jezdit, ani posunovat se starými vozy. :(

Tady je video z části posunu a mejlem posílám miniaktivitu i s instrokcema, všechny vozy, trainset Zlatohorka a update od Josefa. Mašinu pivovarského posunu jsem hodil k aktivitě.

Takže pánové, velká omluva, ale chyba je ve wag souboru v brzdách u verze ČSD Z1-30505 ližený koncový s tlakovou brzdou. Kde je chyba netuším, nejsem ladič, ale zjistil jsem to, když jsem na něj najel coby Loose Consist. Vyměnil jsem jej za stejný, jen jiného čísla, taky z balíku od Josefa a ten jede bez problémů. Takže celý posun v Bekově proběhl úspěšně. Teď ještě, proč mi u Býčka mizí uhlí...

Back
Nahoře