CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Snad to nikdo, takovou blbost, nevzal vážně.
No, takto žertovat je někdy o nervy... ;):D
Teď bez legrace - kdysi v dobách čistého MSTS, ještě před zrodem MSTS-Bin, zde působil jeden přičinlivý aktivitář ze Slovenska, který podobné "špeky" do svých aktivit (jinak slušných, se zápletkou a určitou dynamikou) vkládal. Namátkou uvedu - projetí určitého místa v časovém limitu, aniž by existovala nějaká vazba na okolní provoz a vlastní trasu. Zkrátka buzerace jen tak... Vrcholem byla jízda měřícím vlakem z Břeclavi do Brna, rozdělená na několik samostatných úseků (jinak to tehdy nešlo), kde šlo v podstatě o něco podobného. Aby byl jeden z úseků včas splněn, předpokládalo to použít jím poupravený ENG, který u aktivity samozřejmě nebyl a ani po několikerém upozornění do archívu dodán nebyl. I když ho těm, kdo si napsali, zaslal, o takové aktivity klesal zájem, to je jasné.
A ty přijdeš s takovými srandami... :oops::(;):D:D

Zdravím.Mám takú otázku.Nedalo by sa v OR CZSK nastaviť počet cestujúcich na zastávkach tak,aby v prípade absencie definíc počtu cestujúcich v AE MSTS čerpalo dáta z trate?Robím si jednoduché aktivity v TRSE5,kde som nenašiel túto položku upravujúcu ten počet cestujúcich v aktivite a OR CZSK mi tam hádže nezmyselné počty a jednu Magdalenu Troškovú ako bonus,ktorá nastupuje do vlaku ako posledná celú minutu po povolenom odchode :D no a hlavne kvôli nej,kedže ďalšie jej klony nedisciplinovaných cestujúcich na ďalších zastávkach zdržujú,má meškanie aj 15min,čo je na ZSSK síce vynikajúce,ale mne to nabúra časy v aktivite. :confused::D Ďakujem za odpoveď.

Hele Jawo50 prozatím zkusit ruční editaci act souboru. Dole je onen zápis a nezblbnout závorky.
zapis_v_act_souboru.jpg
První číslo je číslo nástupiště a druhé počet cestujících. Číslo nástupiště najdeš pomocí Track Vieweru. Dole v řádku platform.
Opava_platform_694.jpg

Prostě to píšu poněkolikáté, tenhle editor je na tvorbu aktivit z A do B bodu a editoru MSTS se nevyrovná ani smykem. A k tvorbě v OR editory potřeba ke všemu dva. Tohle fakt dělali asi lidi, co o aktivitách ví kulový. Já jsem kvůli chodu AE MSTS pořizoval novou (jonou) GK, abych rozchodil editor aktivit pro MSTS na Win10 a jede v pohodě. Pokud se nedà zadat v edotoru pro OR počet cestujících, tak je to hodně chabý editor.

V menu OR CZ/SK je nově možnost volby náhodného generování počtu cestujících v aktivitách od Jindřicha. Pokud to necháte nezaškrtnuté, počet cestujících bude stejný jako v OR nebo v MSTS.
Ono to generování počtu cestujících není úplně náhodné. Výpočet je daný maximální kapacitou soupravy a podle toho se náhodně vybere obsazenost mezi 25-100%. Pokud máte vlak o 10 vozech a každý vůz kapacitu 80 lidí a náhodně se vybere 100%, bude to chvilku trvat, než těch 800 lidí nastoupí... A cestující mají taky určitou hmotnost, také danou nějakým rozpětím od do. No a 800 lidí, kdy každý má 75kg, tak kolik to bude? 60 tun navíc.
Mě to baví a vypínat si to nebudu. ;)

@Jindřich
Měl by si, ale pochopit, že pokud neustále nastupují cestující, což nastupují, dříve či později naroste hmotnost na neúnosnou hodnotu. Tím i odpor sklonu a jízdní odpor.

Příklad: Jezdíš třeba s 810 od konečné ke konečné. Na každé konečné ve skutečnosti cestující vystoupí. Tudíž vždy začíná s hmotností prázdného vozu. V ORCZSK zůstane hmotnost ta po předchozí jízdě-sedí neustále cestující uvnitř. Po celodenním oběhu bude 810 vážit jak Eanos plný uhlí. Proto musí být způsob, jak je nechat vystoupit. Třeba pomocí klávesové zkratky. Nebo nepředbíhat událostem. Proč? Protože se v současnosti nedá pracovat s počty cestujících. Když se vrací po stejné koleji zpět je pořád stejný počet cestujících jako při jízdě tam. Mám na mysli počet co je zadaný v editoru. Existují i aktivity kde se nevyjede jen z bodu A přes bod B,C,D a v E konečná. Nemluvě o režimu TimeTable ( kde to nefunguje, ale jednou třeba ano ), kde může mít jedna a ta samá souprava oběh od 0:00 do 23:59.

Je fakt, že to v TT dost chybí, abych tam měl i "cestující". Ono když vezete rychlík o devíti vozech prázdný, nebo natřískaný po střechu, rozhodně to jde znát. :D

@Jindřich
Měl by si, ale pochopit, že pokud neustále nastupují cestující, což nastupují, dříve či později naroste hmotnost na neúnosnou hodnotu. Tím i odpor sklonu a jízdní odpor.

Příklad: Jezdíš třeba s 810 od konečné ke konečné. Na každé konečné ve skutečnosti cestující vystoupí. Tudíž vždy začíná s hmotností prázdného vozu. V ORCZSK zůstane hmotnost ta po předchozí jízdě-sedí neustále cestující uvnitř. Po celodenním oběhu bude 810 vážit jak Eanos plný uhlí. Proto musí být způsob, jak je nechat vystoupit. Třeba pomocí klávesové zkratky. Nebo nepředbíhat událostem. Proč? Protože se v současnosti nedá pracovat s počty cestujících. Když se vrací po stejné koleji zpět je pořád stejný počet cestujících jako při jízdě tam. Mám na mysli počet co je zadaný v editoru. Existují i aktivity kde se nevyjede jen z bodu A přes bod B,C,D a v E konečná. Nemluvě o režimu TimeTable ( kde to nefunguje, ale jednou třeba ano ), kde může mít jedna a ta samá souprava oběh od 0:00 do 23:59.

Vypni si to v nastavení.

Vypni si to v nastavení.
Vypni co? Vůbec nechápeš co Ti vysvětluji. Já mám náhodnou volbu počtu cestujících vypnutou.menu.jpg
Počet cestujících mám zadán aktivitou.
pocet_cestujicich.jpg
Opava.jpg
jizdni_rad.jpg

Vlak v Olomouci končí. Proč tam asi bude nádražní tlampač hlásit vlak zde jízdu končí prosím vystupte? Aby i méně chápající věděli, že mají vystoupit. To je to co ty nechápeš. Tak že logicky budou vozy prázdné a budou vážit jako prázdný vůz. A ne že zase vezu cestující co jsem přivezl z Opavy zpět a ještě ty co nově nastupují z Olomouce do Krnova.
Aktivita může být mnohem delší, než je tato. Tudíž souprava bude mít daleko větší oběh.

Pokud toto nejsi schopen pochopit, tak už vážně nevím jak Ti to vysvětlit.

Určitě jsi si i všiml, že cestující ne jen že nastupují, ale i vystupují. Otázka je, která stanice je ta konečná. Vždy ta poslední v seznamu?

Určitě jsi si i všiml, že cestující ne jen že nastupují, ale i vystupují.
Všiml, ale cca 90% jen nastupuje.
hmotnost_Olomouc.jpg

Teď nekolik dalších věcí. Ladění 742 je z balíku od @Dodo.
Kontroloval jsem hmotnost a má zadáno 64t. Kde se vzalo 200kg navíc? Jako, že jsem po cestě nabral 200kg bláta?

Další chyba je, že po reversu OR nevidí počet cestujících. V Olomouci je nula, protože už nastoupili, když jsem přijel. Bystrovany mají také nulu a to je špatně. Pomůže jen save/load.

Vozy: hmotnost prázdných mám zadánu 23t. V Olomouci 30.3t, 28t, 28.2t. Většina jen nastupuje.
Chápu, že v současnosti nelze řešit kolik lidí má kde nastoupit/vystoupit, protože neexistuje editor, kde by to šlo zadávat jako časy odjezdu/příjezdu pro příslušnou stanici /zastávku.
Uvedu příklad co mám na mysli tím zadáváním: Jedu brzy ráno po lokálce do velkého města a vezu lidi do práce. Většinou nastupují, takže budu těžší a těžší. Moc třeba 830 nepojede.
Pojedu odpoledne z velkého města do vesnic. Vezu lidi z práce. Nechám nastoupit až po střechu. Moc 830 nejede. Lidé budou po cestě více nastupovat než vystupovat a pojede čím dál více. Opakuji je to jen příklad, jak by se s tím dalo pracovat když by byl editor, který to umí.

Problematika reversu u peronu je ti známa? Tady Olomouc dovolí MSTS AE zadat, protože cesta vede skrz peron. Kdyby si třeba přijel s 814/914 a měl jen revers u peronu MSTS AE nedovolí zadat onu stanici. TRSE5, ale ano.

Řešit by to šlo v současnosti pro TT režim, kde by si například pomocí parametru $passenger /load=10 /unload=5 zadal každé stanici/zastávce počty cestujících. Autor scénáře by si musel hlídat rozumné počty, které zadá.
Autor TT režimu je v současnosti aktivní, a nevím co vše má v úmyslu dělat.
Icik napsal:
Otázka je, která stanice je ta konečná. Vždy ta poslední v seznamu?
V žádném případě. Může to být kterákoliv. Proto jsem psal, jestli by to šlo v současnosti řešit třeba klávesou zkratkou, která když se stiskne vystoupí všichni cestující.
A také, aby se v HUDu zobrazoval počet cestujících, který může nastoupit, a počet který je nastoupen. Vidím jen hmotnost.

Cestujících nikdy nebude víc, než je maximální kapacita vlaku.
Mě se nelíbí ten tón, se kterým s náma jednáš. Cestující jsem "nějak" udělal, dřív to tam nebylo vůbec. Není to dokončené a k dokonalosti to má daleko. Ale "křičet" kvůli tomu tady na nás, to se mi nelíbí.

Back
Nahoře