Právě naopak, OR a ORMG jsou daleko víc náročné na PC sestavy, než ORCZ
Haha dnes jsem si to ověřil
Právě jsem doma konečně asi na 125. pokus

dojel aktivitu do cíle.
Za veškerými anomáliemi, co jsem popisoval je slabší počítač. To 4 jádro i5, AMD Radeon 9800 a 16gB RAM.

Dříve to bylo dělo, ale jaksi doba pokročila.
ORCZSK jsem zkoušel nedávno na domácím počítači a fungovalo, ale jak to chodilo dnes na tom v práci, to by nikdo nedal a počítač by prohodil zavřeným oknem
Na tom domácím:
Processor = Intel(R) Core(TM) i7-9700F CPU @ 3.00GHz (8 threads, 8 cores, 3,0 GHz) (L1 Cache 512 KB) (L2 Cache 2048 KB) (L3 Cache 12288 KB)
Memory = 31,9 GB
Video = NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER (4,0 GB RAM) (nvlddmkm 31.0.15.2647)
Display = \\.\DISPLAY2 (3840 x 2160, 32-bit, -3840 x 0)
Display = \\.\DISPLAY3 (1920 x 1080, 32-bit, 2560 x 0)
Display = \\.\DISPLAY1 (2560 x 1440, 32-bit, primary, 0 x 0)
Sound = Realtek High Definition Audio (rtkvhd64 6.0.8975.1)
To jede normálně a nic se neškube. Nemám nijak zafixované FPS. Žádná náhlá rychlobrzda ani poletující vagony s auty.
Jediný problém je, že když si hráč nedá pozor při přecházení na druhé stanoviště, tak asi o 40 až 50 minut poskočí čas a tím veškerý traffic, který se po tomto čase má načítat, tak už bude dávno pryč a hráč žádný vlak nepotká. Problém asi bude na mírném sklonu jak ve Všetatech, tak v Lysé, kdy se mašina během přecházení hne. V MSTS nešlo přejít. pokud nebyla zavřená vlaková brzda, ale tady přecházení funguje i s otevřenou vlakovou brzdou a člověk se naučí tento nešvar.
Ale jinak je to logické, že na klasický Openrails nebudou takové HW nároky jako na ORCZSK. Vždyť jenom to vykreslení oblohy, celkový kontrast prostředí. Tady je potřeba počítač o level výš.
Já ještě musím dokončit konec v Záboří, tam jsem si potřeboval vyzkoušet jestli se ten 35 vozový náklad vejde mezi námezníky a je to tak tak. Takže tam ještě musím udělat úlohu odpojit vozy a pak připojit vozy.
A pak si to může každý vyzkoušet i v ORCZSK.
Nejtěžší je první část na Bardotce a hlavně to šíbování.
Až se přejde na 163, tam to není tak nebezpečné, jenom dva posuny mezi náklady, ale rozjet se s tou klouzavou potvorou dá tak zabrat, že nepotřebujete žádné divadlo kolem. Zábava je až do Záboří. Sice v reálu, jak už jsem psal by ta mašina neklouzala, ale je to jenom hra a celkem dobrá zápletka. Písek nepomáhá tak jedině sjet z výkonu nebo přitáhnout přídavnou brzdu. Tak se to také v reálu dělá.