Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
bob57_cz napsal:
A včera jsem to tu psal snad Čoudovi...
Těsně vedle. Mě určitě ne :wink:
Za to můžou ti dva teroristi...
Zbyněk Šemora napsal:
Ale jinak je to sranda tady pročítat, jak všichni za každou cenu chcete mačkat živáka. Asi by se nám všichni fírové vysmáli jací jsme blázni. Asi jste nezažili tu radost, kdy se slavnostně do knihy zapsalo VZ v poruše a jezdilo se bez.
Vymýšlely se i růžné elektronické zařízení na vybavení VZ až po mechanické. Nejednodušší byly jízdní řady položené na tlačítko a jak se mašina za jízdy mlela, tak to samo mačkalo.
Znovu jen zopakuji: zaplaťpánbůh, že jsem tě neměl za pingla.
Jak někdo takový mohl udělat psychotesty...? Těžkým omylem.
Mi to nikdy radostné nepřipadlo, když se to stalo. Někdo nepochopil, že to zařízení tam není pro buzeraci, ale na ochranu. Ochranu i toho samotného strojvedoucího. Nebyl to jediný případ, kdy VZ zásahem EPV zastavil vlak z důvodu neschopnosti strojvedoucího řídit vlak. Na masaryčce zemřel za jízdy kolega na panťáku a můj bývalý spolužák dokonce byl někde u Ostravy z pantografu "vytažen sloupem". Co by následovalo, kdyby jeli s vypnutým ? !

Bobe57, nic ve zlém, ale ty jsi musel být pěkný morous, tebe asi v depu kolegové neměli moc v lásce.
Uvědom si, že pokud jedeš Žilinu, tak tam máš autoblok a VZ má své opodstatnění, ale na Hradcích nebo Benešovech, tam mačkání VZ byla jen buzerace. Tady člověk tohle zařízení mačká bez významu jak stroj celou jízdu, protože kdyby měl koukat na světýlko a čekal až zhasne nebo čekat na klakson, tak z toho zákonitě zešílí.
A bylo případů hodně, kdy fíra v mikrospánku stále mačkal VZ a způsobil nehodu.
Jinak si mě laskavě neber do úst v souvislosti překrucování dávných událostí. Asi Ti nedochází, že nadřízený rozhoduje a podřízený jedná. Já byl ten podřízený. Jelikož za 19 let existence jsem neměl jediný černý puntík od cvičnejch, s fírama jsem vycházel spíš velmi dobře, tak to asi se mnou tak hrozné nebylo. Možná kdybych měl šichtu s Tebou, Tvé chování odpovídalo i několika jednotlivcům, s kterýma jsem také uměl vždy bez problému vyjít. Když si uděláš své povinnosti nemáš problém s nikým. Jestli jsi ale byl samonáser, tak to si musíš vyřešit sám. Také jsem několik takových zažil.

Jelikož se nemůžeme dohodnout co s rychlobrzdou, jednak zapnuté VZ není spolehlivé, muselo by se vše správně aktivovat ve všech existujících kabinách a za další, pokud jsou aktivovány nadproudové ochrany, tak to vylučuje zásah rychlobrzdy, proto v aktivitách udělám tohle opatření:
Překročení rychlosti o 5km/h oznamovací tabulka. Překročení rychlosti o 7 km/h konec aktivity. (z toho vyplývá, pokud bude aktivní rychlobrzda, tak se ukončení aktivity konat nebude)
Potom je ale škoda těch nadproudů při vypnutém VZ. Tyto ochrany opravdu se zapnutým VZ nesouvisí. O nic jiného mi nešlo.

Zbyněk Šemora napsal:
Potom je ale škoda těch nadproudů při vypnutém VZ. Tyto ochrany opravdu se zapnutým VZ nesouvisí. O nic jiného mi nešlo.
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Zbyněk Šemora napsal:
Včera jsem testoval jednu starší aktivitu a mám tento kosmetický postřeh vzhledem k novému BIN.
Nějak jsem se moc rozjel a za obloukem na mne vyjuklo 40 a výstraha a já věděl, že už to neubrzdím. Ale pud sebezáchovy rukám poručil ctrl - num4, tím se vypnul živák a monitory a já projel kolem návěstidla bez postihu.
Jelikož jsme opět u pikovláčku, kdy i těžkou aktivitu bude možné tímto švindlem jednoduše projet, tak se přimlouvám, aby monitory byly aktivní (ne ve volné jízdě) natvrdo, jako dříve.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

bob57_cz napsal:
Znovu jen zopakuji: zaplaťpánbůh, že jsem tě neměl za pingla.
Jak někdo takový mohl udělat psychotesty...? Těžkým omylem.
V zásadě se nikdy nemíchám do těchto přestřelek,ale dnes tak učiním.Bobe57_cz Tebe považuji za odborníka(chvílemi jako žijící a chodící encyklopedii o železnici všeobecně a předpisech),ale nic se nesmí přehánět.Každý umímě něco.Někdo to jako Ty dotáhnul na fíru,někdo jen na pomocníka.Mám tátu(jako ostatně asi každý z nás :-) ),který je téměř v předdůchodovém věku a celý život jezdí jako fíra.Když jsem se ho zeptal na různá jména a jejich přístup k některým věcem dostal jsem zajímavé odpovědi.Nemám v úmyslu lézt nikomu do zadku a už vůbec ne Zbyňkovi,ale on skutečně kromě pár vyjímek se snažil s každým vyjít dobře a své povinnosti mechanika a pomocníka si plnil do posledního detailu.
V msts má Zbyněk sem tam jako nyní teď s tím vypínáním řekněme trochu divoké nápady,ale jinak si myslím,že je to v normě.To co se mi nelíbí ani trochu je styl jakým je odpověď vedena.Jak jsem napsal vážím si Tvých odborných znalostí,ale nešlo by to bez těch narážek na psychotesty a těžké omyly??

Další postřehy z poslední verze MSTS BIN, některé kosmetické , některé moc závažné.
Nejprve kosmetické.
Stav VZ vypnut:
po load hry nebo stažení sběrače někdy mašinka nejde na výkon, je nutné reverzní páku dát do nuly a zpět.
Pokud jedu s lokomotivou nezávislé trakce (731) a tlačím elektriku(162), kde jsem dal před tím sběrače dolů, tak při pohledu z okna neslyším zvuk motoru, ale zpívají tyrystory na 162. (verze bin1.70224 tohle nedělala)
Jinak najíždění elektrika motor, žádný problém.

Ale teď ta špatná zpráva. Při přechodu den - noc za každého stavu bez ohledu na místo MSTS spadne. Tudíž všechny aktivity, které překračují kritickou minutu jsou nedohratelné.
Řešení je dočasně takové. V aktivitě upozornit hlášením o uložení hry, ukončení hry a odinstalování této verze BIN. Nainstalování verze 1.70224, load hry a po změně den na noc opět save, odinstalování verze BIN 1.70224 a nainstalování verze poslední. Pak load a dokončení aktivity.

Trochu složité, ale lepší řešení zatím neznám. Ale u některých kabin budete muset u nižší verze Bin odkliknout nějaká chybová hlášení.

Hold někdo testuje a někdo.....však je toho napsáno výše až až.

Zbyněk Šemora napsal:
Bez těch narážek z Tvé straby by to už asi Zbyňku nešlo, že?

Co ta 163 vs.350? To co jsi napsal se u mne třeba vůbec nepotvrdilo (viz. výše).

163 a 350, jednalo se o stav VZ vypnuto ne zapnuto. (je nutné číst pořádně) 350 mi reagovala jen na žluté světlo, když jsem jel víc než 124km/h. Nevím, jestli je to pravidlem nebo to byla náhoda.
Jinak jsem narážel na skutečnost, že se opravdu moc špatně testuje a pracuje, když místo odpovědi na problém dostanu dršťkovou.
Asi nic neřešit a na nic se neptat.

Zbyněk Šemora napsal:
Řešení je dočasně takové. V aktivitě upozornit hlášením o uložení hry, ukončení hry a odinstalování této verze BIN. Nainstalování verze 1.70224, load hry a po změně den na noc opět save, odinstalování verze BIN 1.70224 a nainstalování verze poslední. Pak load a dokončení aktivity.
Trochu složité, ale lepší řešení zatím neznám. Ale u některých kabin budete muset u nižší verze Bin odkliknout nějaká chybová hlášení.
Zbytečně komplikované. Stačí v případě nutnosti jen přehodit samotný train.exe ze zálohy.

Mohl by mi někdo mailem zaslat tu verzi Binu 1.7.0221??? Ke stažení už nikde není a z počítače jsem ji poměrně dávno smazal. Děkuji!

Vlado napsal:
Mohl by mi někdo mailem zaslat tu verzi Binu 1.7.0221??? Ke stažení už nikde není a z počítače jsem ji poměrně dávno smazal. Děkuji!
Pokud by ti stačila verze 1.7.051220,stačí napsat na mail pod příspěvkem. Je to poslední stabilní verze,která nikdy nepadá.:wink:

Petr Novák napsal:
Vlado napsal:
Pokud by ti stačila verze 1.7.051220,stačí napsat na mail pod příspěvkem. Je to poslední stabilní verze,která nikdy nepadá.:wink:
Mě padala a to hned v úvodu aktivity. Stabilní jsou 224 a pak až ta poslední.

Vybavuje se mě případ, kdy si fíra pomohl pružinou navlečenou na živák a kuličkou. Sundali ho.
Ale z jiného soudku, i když to patří nejspíš do jiného vlákna:
Problém lokomotiv které musí mít vyplé dynamické stíny je znám, ale asi ne jeho příčina! V rootu modelu nesmí být více jak 16 objektů!. To znamená nadbytečné části sloučit do subobjektů, nebo drobné části přilinkovat na jiný díl. Skůrův Kyklop má 6 částí a je v poho, ostatní výtvory mají 17, 18 i 19 částí přímo v rootu!
Já mám na modelu 815-ky 53 dílů, ale jen 3 přímo v rootu Podívejte se v SView na hierarchii (Ctrl+I).

Pro příznivce "měkčích" postihů za přestupky drážních předpisů chystám drobnou změnu. Pokud 2x nezakoukáte před nechráněným přejezdem, bude to tolerováno, při třetím ale opravdu končíte.
Problém je, jak jsem sám zjistil, pro hráče skutečnost, že je potřeba dávat zvukové znamení i před samotným přejezdem a ne jen na předzvěsti, protože "pískáčky" na přejezdu mohou sloužit zároveň jako předzvěst pro následující blízký přejezd, který již nemá samostatnou předzvěst. Takže pískejte před každým červeno-bílým "klackem" !

Mám problém s instalací nového binu. Jedná se verzi 1.7.081214. Mám nainstalovanou verzi 1.7.072421 a ta šla nainstalovat dobře. Při instalaci nové verze mi to nakonec napíše ,že "train.exe neodpovídá předchozí verzi a nelze jej aktualizovat". Neví někdo co by to mohlo dělat?

Matýsek napsal:
Mám problém s instalací nového binu. Jedná se verzi 1.7.081214. Mám nainstalovanou verzi 1.7.072421 a ta šla nainstalovat dobře. Při instalaci nové verze mi to nakonec napíše ,že "train.exe neodpovídá předchozí verzi a nelze jej aktualizovat". Neví někdo co by to mohlo dělat?
A odinstaloval sis ten předchozí bin? Pokud ne, tak to musíš.....

Martens napsal:
A odinstaloval sis ten předchozí bin? Pokud ne, tak to musíš.....
Jasně ,že jsem ho odinstaloval. Jenže kvůli tomu .že nešel ten novej bin ,tak jsem tam vrátil tu starší verzi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře