Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Michal napsal:
Něco málo z dalšího testování. Zajel jsem si aktivitu EC Hašek z Bratislavy do Prahy. Před Českou Třebovou záplava hlášek Failed to create SMS file. Nakonec jsem do ČT přijížděl takto. Podobná situace se opakovala v Praze na hlavním. Pomohl Save - Load. Obě nádraží byla hodně zaplněna traffic vlaky.

Potvrzuji. Po 11 hodinách hry to samé chybové hlášení. Ale stalo se to v obvodu, mezi Krčí a Vršovicemi, jel jsem solo se Sergejem. Nejblišší traffic loko v depu Vrš. a rychlík na Vyšehradě. Takže moc vlaky to asi nebude.
Dělá to úplně poslední verze Bin. Předposlední tohle nedělala.
Mě se stala jiná věc.Přijedu na hlavák,odpojím se od soupravy a vyjedu na Vítkovské zhlaví,otočím se a eso chci připojit ke 151-čce.Připojím se,ale dvakrát jsem po připojení skončil na ONJ a jednou před tunelem na hlavním.
Bin jak 1.7.051922 tak i 1.7.072421.
Tohle Binem asi nebude, ale zasukovanou trasou. Asi jedeš smyčkou na tu samou kolej a to takové jevy provází. Kdysi Michal zkusil jet z CHocně do Hradce a smyčkou se vrátil na to samé místo. Také mu tam celá souprava skákala z koleje na kolej. Na to je třeba dávat při tvorbě trasy bacha.

U Binu 1.7.081214 dojde k pádu po stiscích kláves C (odvodňováky pro páry), zatím jsem to pozoroval u 475.0, 498.0, zřejmě to nebude engem ale Binem, protože v jiných verzích Binu - NO PROBLEMO

Poslední verze Binu (1.7.081920) se mi chová hůř ve velkých stanicích. Dokonce mi totálně zamrzl PC. Jel jsem nějakou aktivitu EC z Prahy na Hohenau. Už přes Prahu jsem měl řádnou slideshow, ale v Kolíně konec. Taky jsem si všiml, že zlobí náběh Vmetru po obsluze sběrače. Někdy je tam správně prodleva, jindy tam napětí skočí ihned. Problém s vykreslováním objektů, jak tu popisoval Zbyněk, jsem také zaregistroval. Zatím se tedy vracím k předchozí verzi.

Vrbam napsal:
U Binu 1.7.081214 dojde k pádu po stiscích kláves C (odvodňováky pro páry), zatím jsem to pozoroval u 475.0, 498.0, zřejmě to nebude engem ale Binem, protože v jiných verzích Binu - NO
PROBLEMO
Na řešení problému se pracuje,pak půjde k testerům a jest-li Pikku úpravu schválí,pak bude možné vydat opravený eng.

Petr Novák napsal:
Vrbam napsal:
U Binu 1.7.081214 dojde k pádu po stiscích kláves C (odvodňováky pro páry), zatím jsem to pozoroval u 475.0, 498.0, zřejmě to nebude engem ale Binem, protože v jiných verzích Binu - NO
PROBLEMO
Na řešení problému se pracuje,pak půjde k testerům a jest-li Pikku úpravu schválí,pak bude možné vydat opravený eng.

Mám tomu rozumět tak, že do určité varianty binu je vše vpořádku a od určité varianty binu nefunguje parní .eng ? To jsou mi věci :roll:

Pikku,je to asi takle: engy byly původně nastaveny na Bin 1.4 - 1.6 tam vše fungovalo korektně.Jenže Bin řady 1.7.xx má aktivováno spoustu věcí,které se pak tlučou v tom engu a musí se to přepočítat a opravené hodnoty otestovat.Něco už tady naznačil bob57_cz.Je třeba chvíli vydržet,opravil by se celý eng se vším všudy.

Petr Novák napsal:
Pikku,je to asi takle: engy byly původně nastaveny na Bin 1.4 - 1.6 tam vše fungovalo korektně.Jenže Bin řady 1.7.xx má aktivováno spoustu věcí,které se pak tlučou v tom engu a musí se to přepočítat a opravené hodnoty otestovat.Něco už tady naznačil bob57_cz.Je třeba chvíli vydržet,opravil by se celý eng se vším všudy.

Pod binem 1.7.0224 vše funguje korektně. Pod binem 1.7.051922 funguje vše, ale nesmí se použít u parní lokomotivy klávesa "C". Protože je tomu tak u všech parních lokomotiv a je to klávesa důležitá, je možné, že s novým binem nepoběží ani jedna parní lokomotiva, která byla doposud exportována do MSTS. To pro mě znamená, že končím s instalacemi nových variant binu popř. s dalšími release, dokud se to nevyřeší. Naštěstí se snad brzy budeme prohánět po kolejích Railsimu 8)

ad Pikku: používám verzi 1.7.081214 a klávesa "C" mi funguje bez problémů,ale vím o několika uživatelích,kterým nefunguje pod různými verzemi Binu,tedy 1.7.xxx.Takže těžko říci,co by mohlo být příčinou,snažíme se toho dopátrat a zřejmě to bude nějaká aktivace něčeho ve vyšších verzích Binu,proto se ten eng testuje na různých počítačích.Je možnost používat poslední známou stabilní verzi Bin.Až to bude jasné,pošlu SZ.

Petr Novák napsal:
ad Pikku: používám verzi 1.7.081214 a klávesa "C" mi funguje bez problémů,ale vím o několika uživatelích,kterým nefunguje pod různými verzemi Binu,tedy 1.7.xxx.Takže těžko říci,co by mohlo být příčinou,snažíme se toho dopátrat a zřejmě to bude nějaká aktivace něčeho ve vyšších verzích Binu,proto se ten eng testuje na různých počítačích.Je možnost používat poslední známou stabilní verzi Bin.Až to bude jasné,pošlu SZ.
Zkusili jste se odpojit od sítě a vypnout antivir ??? ( Nejlépe použít pro msts samostatný odlehčený systém win. )
Já testuji msts na systémech bez antiviru a některé porůznu avizované chyby prostě nemohu nasimulovat.

U připravované aktivity, mě po stisknutí C u 498 spadnul simulátor zatím jednou, ale pokažde po přelezení z albatrosa do kyklopa následoval po pár sekundách pád. Skusil jsem po přelezení, hru uložit a znovu načíst a zatím bez pádu. To vše na posledním Patch 1.7.00812.

bob57_cz napsal:
Hlavní je zprovoznit zase ten monitor s nadproudem ( a podpětí, ale tak aby se to vyplo až při ztrátě napětí na stupních a ne při každém stažení zadní ploutve ). Reset si pak v monitorech můžeme nastavit třeba na nulový kontroler ( pokud je funkční, ve volbách resetů vyjmenovaný je ).
Džordž napsal:
Máš pravdu, ale jak s toho ven.
Reset monitoru nulovým kontrolerem funguje uspokojivě, tak právě rozdělané laděné mašinky ( Tomiho E499005, 140001, Jirkovy 150015, 151018, 151001, ?? 350001, ... ) přehazuji z resetu reverzem na prosté sjetí kontroleru.
Snad se tím odbourají dotazy typu: "mašina přestala jet, co mám dělat".
Bude to tak vyhovovat všem ?

Zkusili jste se odpojit od sítě a vypnout antivir ??? ( Nejlépe použít pro msts samostatný odlehčený systém win. )
Já testuji msts na systémech bez antiviru a některé porůznu avizované chyby prostě nemohu nasimulovat.

Při testování mám síť vypnutou a antivir běží na pozadí (legální verze NOD32).S tímto antivirem jsem zatím neměl žádné problémy na rozdíl od jiných,např. avast.Jinak win mám standartní verzi XP profi s SP2 a semtam nějaké kritické opravy systému,ale ne všechno,jen něco.Ty pády msts jsou hodně závislé na konfiguraci PC a jelikož máme každý jinou konfiguraci,tak ty problémy jsou dost různé.

Nezaznamenal jsem zadne chyby pri jakemkoliv pouziti klavesy C u pranich lokomotiv, pouzivam vzdy posledni pracovni verzi. Param se venuji ted zase velmi casto.
ZSR

zsr napsal:
Nezaznamenal jsem zadne chyby pri jakemkoliv pouziti klavesy C u pranich lokomotiv, pouzivam vzdy posledni pracovni verzi. Param se venuji ted zase velmi casto.
ZSR
Zato já jsem při ladění nových zvuků pro 475.1 přímo klel. Klávesa C i V mě vyhodila velmi často u min. posledních tří verzí binu.
Pozn. jedna z kláves (teď nevím která :( ) nemá u pár žádnou funkci, ale je vedle, takže jsem ji párkrát stiskl místo ventilů.

Porad se mi nedari nasimulovat chybu, funguje mi klavesa C jak ma. Mozna mimo, ale zkouseli jste zvysit pocet bufferu v soundcfg.dat podle Dzordze?
Na jakych tratich se to deje?
ZSR

Zdravim,
Prosim vás, řekněte mě někdo alespoň jeden příklad vagonu u kterého jdou otevřít dveře pomocí Ctrl+7 nebo 9. Už jsem jich vyzkoušel...(A,B,AB,Ampz,Bmz,Bmee)

PS: Jdou ty dveře otevřít kdekoli, nebo je určené místo (např. nástupiště)?

Jen doplním fíííííru: ještě 451, 452 a nové Bmto.
Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.

Kank napsal:
Jen doplním fíííííru: ještě 451, 452 a nové Bmto.
Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.

ÁÁÁÁ, tak moc děkuju.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře