CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Mohlo, děkuji, mrknu na to. :)
Edit: Změnil jsem to a jediný co, tak se v TSRE con editoru enormě zvětšily. :D

Kvůli warningu by to ale spadnout nemělo. Jestli v tom nebude ta Zbyňkova úprava Havlíčkova Brodu. Taky mi padalo, tak jsem v TrackView dal automaticky opravit všechny trasy a už to zase fičí.

Jááj, no joo. Já na to zapomněl.. Snad alespoň nějak pomůže nepatrné zrychlení při odjezdu z H Brodu.. :D
Edit - Auto fix broken paths mi zatím nepomohlo. :D

Toto je hláška, která na mě vybafne.

Zobrazit přílohu 37742
Ja si myslím,že tu celú zložku si nenakopíroval správne,respektive ak to je z inštalačky,tak tá si sama vytvára zložky Train Simulator/trains/trainset,podľa tej hlášky CD_BDs_266 od Train Simulator máš v trati a nie v Trainsete,kde máš mať všetky vozy.Skús prehladat zložku s traTou,nájdi tam zložku Train simulator,otvor ju,či náhodov tam nie je ten wag,ak áno,presun ju do trainsetu

Smazáno AI jede, nechtě se mi tam dostalo nějaké numero a chyba byla na mém příjmačí, ale potíže s Manual Coupling trvají.

Ahoj, takže jak jsem psal, spojení (zaháknutí vozů) přes MC už funguje. Ale jiná věc:
Na předávací odstavím 3x ČSD Lp a jedu pro vozy ČSD Nsk + 2x Vte, na ně najedu sólo rosničkou, snad 1,5 km/h., a vozy se stejně odrazí a popojedou od moji mašiny a to jsou zabržděny všechny 3 vozy ručkou (Nsk+2xVte). Přitom by měly držet až do 3,00 km/h. Tohle je strašně předymenzované:
odskok vozy.jpg
To samé mi udělaly vozy, když jsem s ČSD Nsk + 2x Vte sunul a najel zpět na předávací kolej na vozy 3x Lp a taky dva vozy zabržděny ručkou. Ty vozy by se neměly odrazit a už vůbec ne, při tak nizké rychlosti pod 2 km/h.

A další věc, vozy ČSD Vte (Es) jsem vyladil dle balíku vozů pro ORCZ, tedy podle ČDC Es od Igora Hnízda a když stojím se soupravou ve vozech to skřípe a jakoby neustále dobržďovaly, zvuky dle balíku ORCZ.

Určitě si všimněte jedné novinky v OR CZ/SK a to té, že částice ať už kapky nebo vločky padají různými směry a rychlostmi. Vypadá to lépe a takové vločky sněhu jsou nyní uvěřitelnější. ;)

Ahoj, takže jak jsem psal, spojení (zaháknutí vozů) přes MC už funguje. Ale jiná věc:
Na předávací odstavím 3x ČSD Lp a jedu pro vozy ČSD Nsk + 2x Vte, na ně najedu sólo rosničkou, snad 1,5 km/h., a vozy se stejně odrazí a popojedou od moji mašiny a to jsou zabržděny všechny 3 vozy ručkou (Nsk+2xVte). Přitom by měly držet až do 3,00 km/h. Tohle je strašně předymenzované:
Zobrazit přílohu 37749
To samé mi udělaly vozy, když jsem s ČSD Nsk + 2x Vte sunul a najel zpět na předávací kolej na vozy 3x Lp a taky dva vozy zabržděny ručkou. Ty vozy by se neměly odrazit a už vůbec ne, při tak nizké rychlosti pod 2 km/h.

A další věc, vozy ČSD Vte (Es) jsem vyladil dle balíku vozů pro ORCZ, tedy podle ČDC Es od Igora Hnízda a když stojím se soupravou ve vozech to skřípe a jakoby neustále dobržďovaly, zvuky dle balíku ORCZ.
A jak silnou mají ruční brzdu? Tohle by mělo záležet na síle zabrždění. Když tam 40t mrchou do nich dloubneš, tak se něco musí dít. Ano, nemáme simulované pružiny v náraznících, ale holt se s tím musí počítat.

Jo, ale pod slovem mrchnu si nepflředstavuji jízdu kilometr a půl v hodině. A když jsou zabržděny skoro všechny vozy. To se fakr nedá šibovat na odhad. A upozorňuji, fakt jezdím a šibuji bez TM, kolikrát před vozy zastavím a doťuknu a ony stejně poodjedou.

U mě, po sestavení podobného vlaku, funguje najetí v pohodě. Vozy se trošičku odšoupnou (není simulace pružiny), ale lokomotiva je následuje setrvačností a nárazníky jsou stále při sobě.
Pokud to chceš vyřešit, musíš mi dát možnost celou věc replikovat. Ale podívej se nejdříve, jestli ty vozy vůbec brzdí a mají dostatečnou brzdící sílu v diagnostice.

Tak jo, bylo i v rukách, nesmím to hned zadupnout na přímočinku.

Nicméně, tohle dělají vozy Es pro ORCZ, vykopírováno z balíku a použito na ty stejné vozy, akorát ČSD Vte. Vozy se pohybují tam a zpět, souprava zabržděna jen na přímočinnou při posunu:

Dále, když svěsím, místo řinčení háku se ozvě jakési cvaknutí.

Tak a k fičuryně zadání pomalé jízdy, na pohled vše vypadá ok, ale pomalá rychlost není zaznamenaná na traťovém monitoru, jakoby tam vůběc nebyla zadaná a platí stále maximální na trati. Jde o aktivitu samozřejmě.
PM001.jpgPM002.jpgPM003.jpg

To je zvláštní. V právě vydané aktivitě R686 Větruše jsem to samozřejmě hned musel vyzkoušet - je tam pomalá jízda 50 km/h a traťový monitor mi to normálně ukázal, když jsem to ráno naposled projížděl...

Back
Nahoře