CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dovoluji si zde napsat info ohledně kuželů světelných pro vlaky i AI vlaky, Teď jsem zkusil upravit soupravu řada 451, vyhodil jsem motor s označením zadní a dal jsem tam normální motor otočený, v tomto případě světla na voze chodí, jen světelný kužel svítí dovnitř do soupravy tečka platí to pro oba směry pokud se přejde na druhé stanoviště, bílý kužel svítí normálně
Pro tohle jsem vytvořil jiný systém podmínkování vytvoření světelného kuželu pro reflektor. Ten stávající není už dostačující. Nový podporuje nezávislé zapnutí předního i zadního kuželu opravdu jen tam, kde si to hráč zapne. Můžou svítit klidně oba najednou. Vydá se pak vzorová loko, kde to bude vidět.

Tak jelikož už je odemčeno, tak dneska jsem jel aktivitu, ve kterém mám pomalou jízdu, nastavil jsem si u ní maximální rychlost na 50 km/h, podle traťového monitoru tam ta 50tka je, i vlak, co jede přede mnou jel 50, ale na předvěsti je 30. Je to chyba jenom u mě?

@Icik, Ahoj, potřebuji help nutně prosím. Začalo to dělat bez zjevné příčiny. Dělalo to i ve verzi .247 i v posledním update. Závislost na aktualizacích tem není. Je to problém v návěstním systému, ale úpravy jsem nedělal. A log soubor nenapíše, hra spadne až po úplném načtení těsně před spuštěním okna.
Chyba_090.jpg

verze 247 a loko 141.006
Chyba_090_1.jpg

verze 254 a loko 162.011 solo

Zkus poradit, úpravy návěstního systému jsem nedělal a dělá mi to jen na trati 090. TSRE5 žádnou chybu nenašel.

Po stažení aktualizace Vectronu a ladění ComfortJetu hra spadne po zvednutí sběrače.
Souprava 193.695 + ComfortJet

Přílohy

• 5888.jpg
    5888.jpg
    50.1 KB · Zobrazeno: 4
Tak něco na ukázku, co už umí CZSK verze OR :)

Velké poděkování má u mě Icik, neboť mě nechal vložit nový kód do jeho verze :)
Jedná se o upravené chování přejezdů, aby fungovalo i po animační stránce.
Inspiroval mě k tomu Jakub H., který zde ukázal nové přejezdy, ovšem bez možnosti použít je v OR.
Základem bylo zachovat i staré přejezdy, pokud by někdo nechtěl využívat a přenastavovat nové přejezdy.
Takže staré přejezdy fungují a lze nově přidat nové přejezdy, které mají animované světla.

Aktuálně fungují červená světla, bilá pozitivka a zvuk, je též vázán na přejezd.
Všechno potřebné se nastavuje v editoru TSRE (MSTS editoru)
Jestli budou nějaké nové funkce přejezdů? uvidíme časem, co vymyslím :)

Na ukázku zde mám AŽD od Jakub H.

a potom od Deteria model SSSR přejezdu :)

Po stažení aktualizace Vectronu a ladění ComfortJetu hra spadne po zvednutí sběrače.
Souprava 193.695 + ComfortJet
a samotný ComfortJet máš? alebo si si len stiahol ladenie a dal do trainsetu? Ten vectron je tiež ladený pre naše OpenRails?

Tak mi pošli consists pretože ja nech zapnem akokoľvek ComfortJet + Vectron tak mi OR načíta

Stiahol som ten tvoj Consists ale prepáč absolútne tam nie je ani taký ENG z ktorého si to ty Vytvoril.
Consist mi po otvorení v TSRE píše na Afmpz že je poškodený teda chýbajúci eng.
Snímka obrazovky 2026-08-24 200646.jpgSnímka obrazovky 2026-08-24 200656.jpg

Schválne som stiahol balík z webu a tam ani len taký eng s CJ_Afmpz_CZSK.eng nie je. Kde si ho vzal netuším treba riešiť s dodavateľom závadu nie písať že nefunguje. Všetky ostatné wag súbory pekne sedia.

Snímka obrazovky 2026-08-24 200740.jpg

nahradil som poškodený ( chýbajuci Eng ) za ten čo je na webe a všetko pekne funguje.

Snímka obrazovky 2026-08-24 201312.jpg

Stiahol som ten tvoj Consists ale prepáč absolútne tam nie je ani taký ENG z ktorého si to ty Vytvoril.
Consist mi po otvorení v TSRE píše na Afmpz že je poškodený teda chýbajúci eng.
Zobrazit přílohu 50272Zobrazit přílohu 50273

Schválne som stiahol balík z webu a tam ani len taký eng s CJ_Afmpz_CZSK.eng nie je. Kde si ho vzal netuším treba riešiť s dodavateľom závadu nie písať že nefunguje. Všetky ostatné wag súbory pekne sedia.

Zobrazit přílohu 50274

nahradil som poškodený ( chýbajuci Eng ) za ten čo je na webe a všetko pekne funguje.

Zobrazit přílohu 50275

Omlouvám se, consist jsem vytvářel hned, jak ComfortJet vyšel, a když dnes vyšlo ladění, nepodíval jsem se do složky, jaký má název eng Afmpz.

A tendr mi ťuká, jako obutý, po posunu a brždění přímočinnou. Obout tendr, by snad dokázal jediné velmistr průseru... :) Muzejní 555.0 pro OR.

Back
Nahoře