Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

bob57_cz napsal:
Banán napsal:
byl to R "VSACAN"
Košičan - jako KOŠIČAN, VSACAN, BEČVA ( Ex120, R528, R524 )... jeden turnus ( detailisto :D ).
Ne tam se to stalo nezávisle na obou dvou zhlaví,Košičan do Kolína a Vsacan do Prahy.Ale jinak to byl asi v tý době jeden turnus to nevím. :lol:

Banán napsal:
bob57_cz napsal:
Banán napsal:
byl to R "VSACAN"
Košičan - jako KOŠIČAN, VSACAN, BEČVA ( Ex120, R528, R524 )... jeden turnus ( detailisto :D ).
Ne tam se to stalo nezávisle na obou dvou zhlaví,Košičan do Kolína a Vsacan do Prahy.Ale jinak to byl asi v tý době jeden turnus to nevím. :lol:
Já původně myslel Jardu M. s Ex 120 na pražském zhlaví do Prahy s loko 150 a i to tak chtěl napsat, ale po tvém popisu jsem usoudil, že mne už asi klame paměť, což není nic neobvyklé vzhledem k tomu, že si pamatuji, co bylo před 30ti lety, ale nevím, co bylo předevčírem :shaking: . A ono je to nakonec ještě úplně jinak...(cementóza).

Pamět tě asi neklame to nevím já vím jen o té u které jsem byl o té druhé vím z vyprávění od kluků co tam jezdili Pavel Pokorný,Honza Černý,zrovna nedávno jsme se o těchto nehodách bavili.Ale tady budeme asi tuto debatu muset ukončit,sem to asi nepatří.

Projížděl u někdo po akt.80 aktivitu Topírna? Mám problém, že při šibování v depu se mi asi po 15.minutě hry najednou objeví "úkol ukončen-vlak vykolejil". Zrovna v okamžiku kdy stojím (!) na reverzním bodu a posunovač mi přikazuje vrátit se s prázným Es vozem za přesuvnu. Podotýkám že ten plný Es jsem před odstavením zabrzdil ruční brzdou (zarážku jsem doma nenašel)...Co s tím?

Re:

Kontra napsal:
Projížděl u někdo po akt.80 aktivitu Topírna? Mám problém, že při šibování v depu se mi asi po 15.minutě hry najednou objeví "úkol ukončen-vlak vykolejil". Zrovna v okamžiku kdy stojím (!) na reverzním bodu a posunovač mi přikazuje vrátit se s prázným Es vozem za přesuvnu. Podotýkám že ten plný Es jsem před odstavením zabrzdil ruční brzdou (zarážku jsem doma nenašel)...Co s tím?
Na tu zarážku najel opodál jedoucí trf :D .

V Hrabovce jsem měnil návěstidla za správné typy a došlo ke změně prostředí této aktivity. Bobe 57, pokud chceš odpovídat, tak alespoň napiš správnou příčinu.
Asi po 11 minutách hry se v Hrabovce srazí Ešus se Žabotlamou. Tyto vlaky vykolejily, proto to hlášení. Celé divadlo můžete pozorovat když klávesou 7/ý a šipkama se přesunete kamerou do oblasti cesťáku do Masaryčky a Hrabovky.
Jenom se divím, že alespoň Pražáci s problémem nepřišli na slezinu. Tam bychom vše na místě vyřešili. To platilo i o problémy s PC. Jeden uživatel sice s bednou PC přišel, ale nevzal si monitor a ostatní komponenty. Takže zase nic. Druhý den jsme byli přítomni ještě celé dopoledne.

Na aktivitu kouknu a vydám opravu. Doufám, že v trati chyba nebude. Vše mám stížené o to, že doma hlavní PC je kaput. Základní deska. Ale mám ještě notebook, tak to snad dám nějak dohromady.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe 57, pokud chceš odpovídat, tak alespoň napiš správnou příčinu.
A proč ? Já to nejezdím, mám toho okolo víc, než volného času na ježdění tvých aktivit. Najezdím se dost v práci.
Já to napsal jako fór.
Alespoň tě to donutilo se pořádně podívat, co jsi tam spáchal a vovovotom to je. Neminulo se účinkem.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe 57, pokud chceš odpovídat, tak alespoň napiš správnou příčinu.
A proč ? Já to nejezdím, mám toho okolo víc, než volného času na ježdění tvých aktivit. Najezdím se dost v práci.
Já to napsal jako fór.
Alespoň tě to donutilo se pořádně podívat, co jsi tam spáchal a vovovotom to je. Neminulo se účinkem.
Jenomže bez Tebe bych o tomto problému věděl a mám Tě za člověka znalého a když už si nosíš MSTS na notebooku do práce, jak si štěbetají vrabci na střeše , tak na to potřebuješ deset minut času, aby jsi se podíval, v čem je problém. Ale zajímavé je, že v editoru všechny traffic se vyjezdí a ve hře návěstidlo, respektive odvratná výměna vlak nepustí do prázdné stanice a na tuto kolej ani přes křížení žádný vlak už jet nemá.

Také by jsi mohl, pokud projedeš nehodu nebo v BP79 ve Vistách zkusit, jestli se svěsíš s konvojem lokomotiv bez pádu MSTS (po 15 minutách hry) a napsat sem do fóra jak máš nastaven PC. Je to problém téměř všech uživatelů s Vistama, kromě mě, já se svěsil a normálně pokračoval. Jenomže nyní to znovu po BP80 nevyzkouším, protože tento PC mám asi na týden (než se vyřídí reklamace) bez základní desky. To že mi deska odešla při flešování byla jen souhra náhod. Tohle byla načasovaná událost. Už třetí případ, za rok a půl, kdy mi PC kleknul při startu. Dvakrát pomohlo vyndat a vložit baterii, potřetí úplný konec.

Naposled editoval moderátor:

Tak jsem se propracoval k tomuto finálu, mělo by to už fungovat:
http://www.semora.cz/d/zs_05_topirna_noc_2_3_BP80.apk
Všechna práce stála a 24 hodin jsem bádal proč to nefunguje. Nakonec jsem jednomu traffic, který se nechtěl rozjet posunul vstup. Přistane u stavědla na Masaryčce. V tu dobu už hráč má práci s výměnou vozů na druhé straně budovy. Takže pokud někdo nehraje letecký simulátor. tak ostrý vstup (přistání) pantografové jednotky nepostřehne. Příčinu,proč to po aktualizaci nechce fungovat ,jsem neobjevil. Návěstidlo na stůj, které traffic blokovalo dál funguje normálně a následné vlaky bez problémů pouští. Cestě bránil vlak proti, po kterém se nepřestavila zpět vyhýbka. Asi je málo namazaná :lol: .
Ale když už vše konečně fungovalo, tak se mi musela stát tato kuriozita. Po přelezení z puklíka na 163 mi zůstala kabina s puklíka. Kupodivu vše fungovalo. Sběrače, brzdy,... Po save a load se už načetla kabina správná. Ale musel jsem MSTS úplně opustit.
Snad už bude vše vpořádku. MSTS teď chvíli nechci ani vidět :D .

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže bez Tebe bych o tomto problému věděl a mám Tě za člověka znalého a když už si nosíš MSTS na notebooku do práce, jak si štěbetají vrabci na střeše .
Asi ti budu připadat předpotopní a nejsem in, ale pořád ještě vlastní notas nemám. Soránč.
A jak bys o tom věděl, kdybych tě nevyprovokoval si to pořádně prohlídnout díky té mé hlášce ? !
Zbyněk Šemora napsal:
Také by jsi mohl, pokud projedeš nehodu nebo v BP79 ve Vistách zkusit, jestli se svěsíš s konvojem lokomotiv bez pádu MSTS (po 15 minutách hry) a napsat sem do fóra jak máš nastaven PC.
Už mne žádal o pomoc Jarda Brabec s posteskem, že mu msts padne po přestupu z traktoru na 15015 a zvednutí sběrače.
Poslal mi svoje.con i mašinu a mi se nepodařilo závadu navodit ani v XPP ani ve Vi64. Udělal jsem "moje" úpravy nastavení.eng, nové.con, přihodil testovací vozy a poslal zpět. Mi vše nadále fungovalo, Jardovi to padlo stejně jako před úpravami.
Pro msts používám separátní OS, kde není ani síť ani antivir, žádné grafické blbinky, co zabírají prostředky !!!
S konvojem se svěsím bez problémů. Možná to bude třeba i tím, že používám i malinko poupravený default.wag, vše se svěsí na dotek, zatímco při výchozím default.wag musím na svěšení drobátko do toho bouchnout.
Zkusil jsem do systému nacpat antivir NOD32 a opět se nekonalo žádné překvapení s pády, funkce normální, malinko je vidět pomalejší odezva díky antiviru a semotamo i nějaké cuknutí grafiky, fps je snížené.
NOD opět pryč a tentokrát testuji s AVG . Bác a je to tady ! AVG hlásí možné infiltrace u souborů, které jsou naprosto čisté včetně mnou osobně vytvořených souborů. Stejný výsledek se konal i s antivirem Avast!.
Bohužel tyto antiviry trpí velkým procentem falešných poplachů, takže u mne v PC se pro ně nenajde rozumné využití.
Vše pryč ! Pro msts jen čistý odlehčený systém. To už jsem psal nejednou.

Já se svěšuji se vším na dotek, nikdy nebyl problém. Nesvěsil jsem se jen jednou, kdy jsem šel pozdě na brzdu a prásknul jsem do toho při větší rychlosti, ale bez vykolejení. Pak jemné najetí a je svěšeno.
Jinak mám standartní PC s klasickou instalací a AVG, abych měl prostředí běžného uživatele.

Zbyněk Šemora napsal:
abych měl prostředí běžného uživatele.
Tak já AVG nemám, pročež nejsem běžný uživatel a tudíž jsem totálně odvařený. Už si neškrtnu :( .

Hele vy dva, nechcete toho tak trochu nechat? Já jen abych tady zase nemusel uklízet...... :P

Miran napsal:
Hele vy dva, nechcete toho tak trochu nechat? Já jen abych tady zase nemusel uklízet...... :P
Mirane, zatím řešíme konstruktivní věci. Napiš raději svůj názor, jestli se hladce spojuješ s vozidly v TBP nebo musíš dělat úpravy v engu jako bob57. Úplně typický příklad je Topírna noc, kdy sedíš v puklíku a posupně se svěšuješ se šesti lokomotivami. Zde nemáš šanci se na nějakou rychlost rozjet a vše se děje v rychlostech pod 1 km/h. Já u této procedury sedím v puklíkovi, koukám jen bočním okénkem a pomalinku vždy nepatrně rozedu, výběh a čekám až to buchne. Při svěšení s poslední lokomotivou dostanu zprávu a jedu zpět.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirane, zatím řešíme konstruktivní věci. Napiš raději svůj názor, jestli se hladce spojuješ s vozidly v TBP nebo musíš dělat úpravy v engu jako bob57.
Proč do toho mícháš úpravy eng.
Zbyněk Šemora napsal:
Já se svěšuji se vším na dotek, nikdy nebyl problém. Nesvěsil jsem se jen jednou, kdy jsem šel pozdě na brzdu a prásknul jsem do toho při větší rychlosti, ale bez vykolejení. Pak jemné najetí a je svěšeno.
Já najíždím "na hodinky" a je to jiné při
výchozím default.wag "0.2 # min coupling velocity"
a upraveném "0.01 # min coupling velocity"

Já tedy nevím, ale v TBP je výchozí 0.01 Myslím to takto přepisuje i Bin. 0.2 už dávno neznám.

Zbyněk Šemora napsal:
Já tedy nevím, ale v TBP je výchozí 0.01 Myslím to takto přepisuje i Bin. 0.2 už dávno neznám.
Žádný update trainsetu BP neobsahuje změněný soubor default.wag, takže majitelé DVD BP65 s nainstalovanými všemi aktualizacemi mají ve svém trainsetu výchozí soubor. Upravený je až v instalaci trainsetu z DVD BP783, kde je údajně updTBP4.3, ale samotný upd z vebu jej neobsahuje.
Majitelé "novějších" DVD již to mají, trarších s aktualizacemi ne.
Bin tuto opravu neobsahuje ( zasahuje jen do GUI,Global a root-msts ), alespoň ne obě verze momentálně stahnutelné.

Neviem čo s tým stále keď idem obehnuť supravu v pardubiciach tak mi napíše toto :
Activity ended -- passed a failed signal.

Kank napsal:
Mačkal jsi TAB?
V Pardubicích se od vlaku jezdí skutečně na TAB, protože je tam znefunkčněné návěstidlo, aby posun nejel na vlakové návěsti. Ale mělo by to být napsáno v hlášení.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře