RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha
Dobrý podvečer, Zbyňku
jel jsem aktualizovanou aktivitu Pendolino od alcaponeho, užil jsem si ji až do Pardubic a tam jsem zavinil těžkou nehodu. Ještě se mi to nikdy nestalo, abych se srazil s jiným vlakem. Do Pardubic jsem přijel odklonem z Hradce ke třetímu nástupišti a u čtvrtého stál rychlík do Hradce Králové. Přešel jsem na opačné stanoviště soupravy a nevěřícně valím bulvy na obě odjezdová návěstidla, postavená na volno. Podle návěstidel jsem měl na volno a rychlík na Hradec postavených 40 km/ a volno. Pochopitelně jsem se "experimentálně" vykašlal na hlášku výpravčího k odjezdu a rozjel jsem se současně s rychlíkem. Ještě tu byla teoretická možnost, že jeden z vlaků po projetí návěstidla zablokuje jízdu druhému. Nikoli, ke střetu došlo při křižování. Protože bylo pro mne neobvyklé obě vlakové cesty postavené na volno, sejvnul jsem před odjezdem a pak zkoušel různé varianty, resp. pořadí odjezdů obou vlaků, ale návěstidla se chovala vždy naprosto stejně. Je to chyba linků návěstidel nebo servisů nebo Binu? Nejsem odborník, ale případy, kdy se v MSTS stane těžká nehoda, je jak šafránu a povětšinou se jedná o případy, kdy hráč jede pozdě nebo brzo, ale z Hradce jsem odjížděl na volno od výpravčího a do Pardubic jsem držel rychlost trati. Je to docela zajímavý problém. PNo takové "zakončení" aktivity je asi velmi vzácné, protože jsem sice nečekal na výpravčího, ale odjížděl jsem na volno...
Hezký večer
Kazan