Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Diky dnes jsem dorazil domu. Zkusim a uvidim. Ale davam si bacha i na posledni vagon. Jestli byla nejaka aktualizace tehle aktivity tak mozna bude problem v tom. Mam ji ze zacatku roku nebo tak nejak a to makalo takhle. Zkusim a pisnu. DIK[/u]

Zkusil jsem a nemakalo. Stahnul jsem o5 Z www.semora.cz a maka OK DIK

Dobry podvecer, mam problem s aktivitou "Topírna noc" hned na zacatku, jakmile najedu na ten odstavnej vagon na posuvnu 3 pripojim ho tak s lokomotivou nejde hejbat, nejede dopredu, nejede dozadu, nejede nikam, kdyz vagon odpojim lokomotiva jezdi jak ma .... nevite pls nekdo co stim ??:(

Te vagon byl bez vzduchu a pár vteřin trvá, než se to nafouká. Stačí zapnout 3xF5 na podrobnou diagnostiku a sledovat hodnoty BS. Tam je názorně vidět, jak se vůz pomalu odbrzďuje. ŽSR to hold přiblížil zase další krok k reálu.

Zbyněk Šemora napsal:
Te vagon byl bez vzduchu a pár vteřin trvá, než se to nafouká. Stačí zapnout 3xF5 na podrobnou diagnostiku a sledovat hodnoty BS. Tam je názorně vidět, jak se vůz pomalu odbrzďuje. ŽSR to hold přiblížil zase další krok k reálu.

jo diky .. uz me to taky napadlo ;)

Dobrý podvečer, Zbyňku
jel jsem aktualizovanou aktivitu Pendolino od alcaponeho, užil jsem si ji až do Pardubic a tam jsem zavinil těžkou nehodu. Ještě se mi to nikdy nestalo, abych se srazil s jiným vlakem. Do Pardubic jsem přijel odklonem z Hradce ke třetímu nástupišti a u čtvrtého stál rychlík do Hradce Králové. Přešel jsem na opačné stanoviště soupravy a nevěřícně valím bulvy na obě odjezdová návěstidla, postavená na volno. Podle návěstidel jsem měl na volno a rychlík na Hradec postavených 40 km/ a volno. Pochopitelně jsem se "experimentálně" vykašlal na hlášku výpravčího k odjezdu a rozjel jsem se současně s rychlíkem. Ještě tu byla teoretická možnost, že jeden z vlaků po projetí návěstidla zablokuje jízdu druhému. Nikoli, ke střetu došlo při křižování. Protože bylo pro mne neobvyklé obě vlakové cesty postavené na volno, sejvnul jsem před odjezdem a pak zkoušel různé varianty, resp. pořadí odjezdů obou vlaků, ale návěstidla se chovala vždy naprosto stejně. Je to chyba linků návěstidel nebo servisů nebo Binu? Nejsem odborník, ale případy, kdy se v MSTS stane těžká nehoda, je jak šafránu a povětšinou se jedná o případy, kdy hráč jede pozdě nebo brzo, ale z Hradce jsem odjížděl na volno od výpravčího a do Pardubic jsem držel rychlost trati. Je to docela zajímavý problém. PNo takové "zakončení" aktivity je asi velmi vzácné, protože jsem sice nečekal na výpravčího, ale odjížděl jsem na volno...
Hezký večer
Kazan

To je vlastnost MSTS, že na angličanech je možné postavit dvě křižující kolizní cesty. Asi i proto, že MSTS angličany neznal. Ale dá se to ošetřit v aktivitě zablokováním návěstidla.

Ahoj. Hraji Den blbec a vždy, když dojedu do Hradce (na čas, kolem 8:57 - 8:58), tak se těsně před peroném sekne a vypne... Asi to nemůže načíst nějaké vozidlo z trainsetu, ale zkoušel jsem to hrát hned po úplně čistém instalu (vše pryč a vše nové; BP83 T8) a stále to dělá to samé... Stalo se to taky někomu nebo jen mě? Chyb hláška mi tam ani po 5min seku nenaskočila, tak jsem to vypl... Samozřejmě se to stává opakovaně...

Je nutné si prostředí MSTS nastavit dle desatera a konkrétně se jedná o zapsání parametru do zástupce na ploše pro spuštění MSTS: -mem:512 nebo 1024. Je důležité zápis udělat přesně i s mezerou, jinak příkaz není aktivní. Nejlepší je zkopírovat přes schránku v pokynech na DVD a dát za poslední lomítko ve vlastnostech ikony. Pokud spouštím přes Trainstore, píše se to jinam, viz desatero.
Tohle opatření je proto, že původní hra nepotřebovala pro chod MSTS tolik paměti ze systému. Ale pokud pojedu dlouhou aktivitu a ještě hustě zastavěným prostředím s mnoha vlaky, tak původní MSTS nemá šanci to unést.
Abych podobným problémům uživatelů předcházel, jsou součásti DVD i návody i s obrázky. :D

Jelikož jsem si pořídil novější PC, mohu si užít jízdu v act. Den blbec :).
Parádní aktivita, jsem v Kolíně do Práglu a zatím mám jen jedinou výtku - na autobloku za opočínkem jak je rychlostník 130 a za ním návěstidlo AB, tak je tam stůj a ihned poté (bez výstrahy) naskočí volno. Učitel nám kdysi vysvětloval, že je to v reálu nemožné. ;)

To 350.009
Pokud jsi jel na blok AI vlaku před tebou, tak to bývá způsobeno tím že za oním návěstidlem mu končí trasa. AI souprava zmizí a návěstidlo se přestaví okamžitě na volno. Případně to závisí na tom jak si simulátor staví vlakovou cestu v závislosti jak se mu uvolňují jím zabírané úseky trasy. Bohužel vlastnost MSTS.

Dnes se už jen kochám u nové aktivity. Jsem rád, že jsem to dal do aktualizace dohromady.
Jedná se o pár vlaků Sp1766/14911 s brejlovcem.
Je to pendl, který jsem absolvoval v reálu, když jsem pořizoval dokumentaci trati 251. Takže reál včetně traffic.

Ale co mne velmi příjemně překvapilo, to je snad sen každého aktivitáře.
Vezmete si reálný sešitový jízdní řád a jedete. Očekával jsem, že budu na každé zastávce přešlapovat čekáním na čas, ale opak byl pravdou. Už do Kuřimi jsem měl co dělat, abych dodržel jízdní dobu. A pak to vycházelo celou cestu do Žďáru a zpět do Tišnova, že jsem zastavil na zastávce a do odjezdu zbývalo kolem půl minuty. Opravdu se musí jet, aby se dodržela jízdní doba. Párkrát jsem se kochal a zasáhla mi rychlobrzda. Pak jsem měl minutu a dohonil jsem to zastavováním na vidle. Ale pro opozdilce jsou pobyty v Nedvědici, Bystřici a Novém Městě kolem 5 minut.
Buď jsem začal stavět tratě přesněji, neboto dělá FPS, které mám celou dobu "náct" 12až19.
Zde jsou nějaké fotečky.
30ba626966782900e403b90fab0b1b7f.jpg
8775d004add3e7fa8b4c542672862996.jpg
118de4cac71367b3c5349082ed7340ec.jpg
a8a7e86e90599806b220d8ad0500d1e3.jpg
5e641f9086ff6061dfc747c2e1b82bc7.jpg
ad8c48c0ecc493c3e27960a0ff5b6a69.jpg
b8e4988fe93fcffb9602f26d1cd32832.jpg

Naposled editoval moderátor:

Chtěl bych poradit udělal jsem si paths Praha hl.n. - Velký Osek - Hradec Králové, ale za Osekem za výhybkama mi to ukončí trasu a nevím jak to obejít.

Další, který se nachytal :D .
Je nutné jen přehodit výhybku, nic víc. :D
Kvůli smyčce jsou tam dvě odvratné výměny, ale v trati vidět nejsou, protože jsou zamaskované a vypadá to jako normální kolej. Tohle tam už je několik let, ale asi tam nikdo nejezdil.
Hlavně pozor ve volné jízdě, protože ta výhybka není vidět. Kned za zhlavím je nutné stisknout klávesu G a na monitoru pod F4 uvidím, jak mi tam naskočí kilometrovníky a stanovené rychlosti. Je to ještě ošetřeno návěstidly. Na barvu je to vždy správně. Ve volné jízdě je ještě nutné hodit vexli za sebou Shift G, jinak bych jel na Kanín proti červené.

Už jsem na to s pomocí Alcaponeho přišel, ale dalo mi to trochu zabrat.

Jen malej dotaz: V aktivitě topírna noc v Sadské na vjezdu 40 a výstraha. Má jet do proti nějaký traffic nebo jedeme bokem jen "pro srandu králikům??"

Sranda králíkům. Do odbočky se nejezdí pokaždé jen kvůli křižování. Ale ano traffic jede, ale hráč ho uvidí až v Nymburce, protože jede za ním. :D Pozná se podle zvuku tryskáče, než to Jacek opraví. Ta jízda do odbočky slouží ke zpomalení. Nic víc.

Jo to bude ta regína... Akorát nevím jestli se dají dodržet ty jízdní doby. Ať se snažím jak se snažím do Nbk na hlavní přijedu tak v 0:14 zastavím, ale žádná hláška se nevybaví.. Zastavil jsem kousek před trpaslíkem cca 50m

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře