Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Tomes napsal:
.... Takže očekávám od většiny sdělovacích prostředků alespoň veřejnou omluvu in memoriam.
Byla by to krásná věc, ale s tou bych vůbec nepočítal. Pro média to bude (je) již uzavřená věc. Tedy toť můj osobní názor.

Do ČT jsem napsal e-mail, ve kterém jsem je o omluvu požádal.

Pořád se vina bude svalovat na ty, co s tím nic nenadělají...

Jo koukám, že mi už přišla odpověď
Kód:
Vážený diváku,děkujeme Vám, že jste se obrátil na naše Divácké centrum. Řešením Vaší záležitosti se budeme zabývat v nejkratším možném termínu.
S pozdravem a přáním pěkného dne Divácké centrum České televize

Naposled editoval moderátor:
Edie napsal:
ČT1 přiznala, že strojvedoucí měl povolen vjezd.

Poněkud pozdě, navíc to uvedli tak, že dnes vyšlo najevo z vyšetřování...tato informace visela na webu DI již včera 4 hodiny před hlavními zprávami. K čemu je pak několik zpravodajských relací za den když se ani neobtěžují aktualizovat informace. Čekal bych to na nově, ale Čt mě tímto svým postupem dost zklamala.

Tak na nově to nečekám vůbec. Tamnější zprávy stojí celkově za velkou belu

Mluvka PČR přiznala, že to vzali stereotypně. Mluvka SŽDC zas tak sdílná s chybou nebyla.

Prezidium FSČR zvažuje podání žaloby na media i mluvky za uveřejnění nepravdivých informací.
( Nepotvrzené info 20.5. po poledni od mého bývalého kolegy fíry - DKV Praha. )

Ten fíra osobáku za nic nemůže. Mohli s ním dělat delší rozhovor a pokládat otázky na tělo a pak vystřihli do zpráv, co se jim hodilo. Také by mohl média žalovat, že jeho rozhovor vytrhli z kontextu a použili do jiné souvislosti.

bob57_cz napsal:
Prezidium FSČR zvažuje podání žaloby na media i mluvky za uveřejnění nepravdivých informací.
Já si osobně myslím, že sdělení by mělo vypadat takto:
"Prezidium FSČR podalo žalobu na media i mluvky za uveřejnění nepravdivých informací."

Pro MF Dnes: Okamžitě po konkrétních zjištěních přijímáme taková opatření, aby se nic podobného neopakovalo,“ řekl Šťáhlavský.
Jaké bylo opatření v Moravanech? Rychlostní omezení na 160 km/h? Ať se jdou všichni vycpat, šašci!
V Moravanech se mělo jezdit klidně celou dobu pomalou jízdou, dokud nedojde k vyšetření události.

Zabezpečovačce moc nerozumím, od toho jsou tu jiní a tak mám dotaz. Prý u autobloku existuje něco jako bloková podmínka, to znamená, že logika obvodů neakceptuje stav, kdy vlak opustil oddíl/zmizel, aniž by se objevil v oddíle následujícím. To prý ve stanicích není, což považuju za něco nehorázného, když vlaková cesta zkrz stanici se dá postavit jako autoblok.

Miran napsal:
bob57_cz napsal:
Já si osobně myslím, že sdělení by mělo vypadat takto:
"Prezidium FSČR podalo žalobu na media i mluvky za uveřejnění nepravdivých informací."
Nemám to potvrzené, ty už ano ? Právě jsem přišel ze šichty, tak lovím info...

Pawlik napsal:
Prý u autobloku existuje něco jako bloková podmínka, to znamená, že logika obvodů neakceptuje stav, kdy vlak opustil oddíl/zmizel, aniž by se objevil v oddíle následujícím. To prý ve stanicích není, což považuju za něco nehorázného, když vlaková cesta zkrz stanici se dá postavit jako autoblok.
Ano, blokovka u TZZ existuje. U SZZ je trošku problém s možnými variantami odjezdu vlaku nebo posunového dílu ze staničních kolejí. Ale na tohle téma se už strhla hádka s DI na místě události.

Dráčik napsal:
Sa dalo čakať...
Miro a jaké by podle Tebe mělo být jiné rozuzlení?

Podle toho co tam píšou jsem pochopil, že to nezavinil ani jeden fíra a opravdu nastal stav, který není normální provozní pro normální činnost KO a potažmo SZZ.

Mě jen pořád nejde na rozum ,že ten vlak před sebou neviděl. I když viditelnost nebyla zrovna ideální ,tak konce na těch vozech svítí dost. Nechci nějak moc spekulovat ,ale vypadá to ,že mačkal tlačítko automaticky a moc nekoukal.

Matýsek napsal:
Nechci nějak moc spekulovat ,ale vypadá to ,že mačkal tlačítko automaticky a moc nekoukal.
To už aj v ČR máte koridor podľa slovenského vzoru? ( bez prenosu návestí ) :eek:

Matýsek napsal:
Mě jen pořád nejde na rozum ,že ten vlak před sebou neviděl.
Když jedeš na zelenou, tak nečekáš před sebou vlak. Takže nemusel zareagovat. To by vysvětlovalo i to proč neutekl do strojovny.

Back
Nahoře