Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Vy s tím naděláte, já jsem prohlásil, že podstoupila rekonstrukci na 3 kV a proháním se s ní v Mostě po ranžíru :-)

Pánové zdravím. Má někdo stejný problém jako já? U E424.0 mi nejdou některé venkovní zvuky, jako například zahoukání?
Dan

Dan J. napsal:
Pánové zdravím. Má někdo stejný problém jako já? U E424.0 mi nejdou některé venkovní zvuky, jako například zahoukání?
Dan
Otestoval jsem to a na závady jsem nepřišel,jsou použity Jackovy zvuky.

Asi bude chyba někde v sms, někde bude chybět závorka nebo tak něco. Ale s opravou to bude horší. Stávající verzi balíku zvuků pro elektriky už nemůžu aktualizovat a zveřejnění nové verze, která má všechny soubory jinak pojmenované, je zatím v nedohlednu kvůli modelům pro trať 310

Tak jsem udělal testík v CB a prosím ostatní, aby zkontrolovali přítomnost souborů x_E424.0_pistala.wav a x_E424.0_houkacka.wav v sndElok ... poku já v této složce nemám chybu, pak E 424.0 nehouká v externím pohledu proto, že jí chybí příslušné zvuky.

Jacku, pokud se potvrdí, že tomu tak je, moc se přimlouvám za vystavení malinkého update s těmito dvěma zvuky.

Honza napsal:
Tak jsem udělal testík v CB a prosím ostatní, aby zkontrolovali přítomnost souborů x_E424.0_pistala.wav a x_E424.0_houkacka.wav v sndElok ... poku já v této složce nemám chybu, pak E 424.0 nehouká v externím pohledu proto, že jí chybí příslušné zvuky.
Ahoj Honzo. Já tm mám v sndElok tyto 2 soubory:
E424.0_houkacka
E424.0_pistala
to "x_" tam nemám, takže pokud to chápu, když soubor přejmenuji, bude mašinka houkat?
Dan

je to tak, akorát se nezmění nijak zvuk oproti houkání uvnitř kabiny, ale to si myslím, že je jedno.

Ale zmení... msts štandardne používa pre interiérové zvuky 16 bitové stereo wav so vzorkovaciou frekvenciou 11025 a pre vonkajšie 16 bitové mono wav taktiež s frekvenciou 11025, u novších zvukoch je vyžšia vzorkovacia frekvencia, ale to teraz dajme bokom. Podstatné je, že ak stereo zvuky xxx.wav premenuješ na mono zvuky x_xxx.wav tak ti síce z vonku budú hrať, ale raz tak rýchlo. Pravda ak nie sú robené aj vonkajšie zvuky stereo, ale to silne pochybujem, ale na 100% to tvrdiť nemôžem, lebo tieto balíky nepoužívam. Skrátka treba zmeniť aj stereo na mono a nie len premenovať súbory.

pegas napsal:
Ale zmení... msts štandardne používa pre interiérové zvuky 16 bitové stereo wav so vzorkovaciou frekvenciou 11025 a pre vonkajšie 16 bitové mono wav taktiež s frekvenciou 11025, u novších zvukoch je vyžšia vzorkovacia frekvencia, ale to teraz dajme bokom. ....

Podle mě by taky šlo vzít jiné exteriérové zvuky píšťaly (třeba pro 141) a přejmenovat je správně pro E424, nebo by šlo poupravit samotný sms soubor ... Důležité je, že je známa příčina. Díky vám, betatesteři :)

Protože Somatko udělal do MsTS celkem prima kabinu pro řadu 125, dovolil jsem si updatovat enginy lokomotiv a přidat odkaz k Somatkovi na jeho stránky. Takže takový updatík malinkatý je připravený ke stažení.

Určitě se najdou mezi P.T.čtenářstvem tohoto fora pamětníci, kteří si ještě vzpomínají na moji loňskou presentaci šestikoláků. Šestikoláky už dozrály k release a i když se objevily určité připomínky k nepřesnému zpracování určitých partií modelu a tím pádem k jeho jisté bezcennosti, vězte, že lepší už to nebude. Komu to nevadí, může stahovat na známých stránkách. Kabina je nasměrovaná na Somatkovu kabinu pro řadu 183. Alespoň tedy doufám, že se mi povedlo engin nastavit podle Somatkova návodu v Readme :) Brzy po řadě 181 bude následovat řada 182. Poslední z trojlístku - řada 183 - zatím nemá hotové textury. (Nejsou lidi, kdybyste nevěděli.) A nakonec jeden reklamní obrázek.

2bac7764fe85667be8523bb6da4c1e93.jpg

Naposled editoval moderátor:
Hned jak příjdu domů ,tak si domodeluju stěrače jako freightanim a taky asi začnu konečně pracovat na kabině...

Čouda napsal:
Hned jak příjdu domů ,tak si domodeluju stěrače jako freightanim ...
Kdybys dělal raději něco užitečnějšího :D Neboj, u posledního modelu elektrické lokomotivy, který opustil (zatím jen zkušebně pro úzký okruh lidí) brány Pilow Inc. jsou stěrače již v základní výbavě Classic a nikoliv až v paketu Ambiente :cool:

Pikku napsal:
....a i když se objevily určité připomínky k nepřesnému zpracování určitých partií modelu a tím pádem k jeho jisté bezcennosti, vězte, že lepší už to nebude. Komu to nevadí, může stahovat....
No,jestli má někdo k tomuto modelu výhrady,tak ať se koukne do složky 181,jaký tam byly předtím"modely"(hrůzy).Toto oproti tamtomu je jako nebe a dudy.... Mě se Pikkovo šestikolo líbí. t.

Po dlouhodobější naléhání jsem neodolal a dnes provedl release čtyřkoláku 122 022-7. Jeden z důvodů, proč šel můj model lokomotivy 122 ven, je nádherná kabina od Michala, kterou najdete na jeho stránkách zde: Engin nastavil opět zsr a měl by vcelku s kabinou spolupracovat. Pokud někomu nebude můj model vyhovovat, určitě si rád počká na Pawlikův skvost (věřte mi, opravdu stojí za to !). A nakonec jeden reklamní obrázek z mé dílny.

3ef3615f3c11c7934c218f0d975cefee.jpg

Back
Nahoře