Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Teda Pánové,Vám oběma patří velké díííky,opravdu nádhera!!!!! Není co dodat,díííky moc!!! S pozdravem Radek.

Pánové zdravím, nevím kde je chyba, ale hlavně neumím přepisovat věci v cvf, jde o šestikolák od Pikka, komkrétně OKDD. Opravuji jednu z mých starších aktivit a po přestupu na mašinu se mi děje toto:
Koukám před sebe na trať, ale už pohled šipkou ven se zobrazuje přesně na druhé straně lokomotivy, opačné stanoviště. Tak jsem myslel, že je jen rozhozený pohled, ale ona se i celá mašinka chová tak, že jsem na protějším stanovišti, takže pokud chci jet vpřed, musím zařadit zpět. Jak jsem psal, v cvf se fakt nevyznám, takže pokud by se našel ochcotný odborník a udělal opravu, byl bych moc rád. Jde o Sometkovu kabinu.
S pozdravem Dan
Tak teď už nechápu vůbev nic?
V aktivitě:
181 OKDD postavena jako LC směrem mě jízdy. Najedu na ni čmelákem OKDD od Duusa a přestoupím, koukám na trať správně, to jest k odjezdovému. Ale výklon a koukám z okna na opačném stanovišti a mašina se chová, jako bych i na opačném stanovišti byl?
Volná jízdy:
Mašinka se chová normálně?
Takže vůbec nemám tucha, kde je zakopaný pes.

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Pánové zdravím, nevím kde je chyba ... jde o šestikolák od Pikka ... po přestupu na mašinu se mi děje toto....ven se zobrazuje přesně na druhé straně lokomotivy, opačné stanoviště. ...ale ona se i celá mašinka chová tak, že jsem na protějším stanovišti, takže pokud chci jet vpřed, musím zařadit zpět.... V aktivitě:......

Teď jsem to zkoušel ve volné jízdě. 714+181, hráč ovládá diesel. Pokud se dívám směrem po směru jízdy a přestoupím na šestikolo, posice v kabině je přesně na opačné straně lokomotivy jak píše Dan a lokomotiva se ovládá jakoby "opačně". Pokud se před přestupem na šestikolo "otočím" směrem k šestikolu, je po přestupu posice v kabině naprosto v pořádku. To se v tom MsTS dějí věci vám povím. Ještě zkusím další lokomotivy, zda je průšvih někde v enginu nebo v cvf souboru :)

Tax napsal:
Dan J. napsal:
... vůbec nemám tucha, kde je zakopaný pes.

Nikde. To je predsa pes - záškodník. Toho ešte nezakopali :D

No jasně, ale to neřeší ten rozdíl chování kabiny v aktivitě po přestupu a při spuštění ve volné jízdě.:D:D, takže dle mé dedukce musí být něco v eng a ladění společně s cvf?
Dan
Pikku napsal:
Teď jsem to zkoušel ve volné jízdě. 714+181, hráč ovládá diesel. Pokud se dívám směrem po směru jízdy a přestoupím na šestikolo, posice v kabině je přesně na opačné straně lokomotivy jak píše Dan a lokomotiva se ovládá jakoby "opačně". Pokud se před přestupem na šestikolo "otočím" směrem k šestikolu, je po přestupu posice v kabině naprosto v pořádku. To se v tom MsTS dějí věci vám povím. Ještě zkusím další lokomotivy, zda je průšvih někde v enginu nebo v cvf souboru :)

A Pikku byl rychlejší než můj příspěvek. Takže, problém je, že najíždím na šestikolo s celou soupravou nákladního vlaku 770 + 35 Eas-u s uhlim, tekže prozatím to ochčiju dle tvé rady, ale bylo by fajn, kdyby někdo zkušenější zjistil proč tomu tak je.:D
Dan.

Podívej se i na ostatní šestikola. Zda nemaj jiný cab, eventuálně bych tam dal odkaz na novej cab od Michala, sic na 122, ale te jedno, šestikola odkazují na starej cab 140. Podle mě je problém v cvf ne v engu, tam může být jen špatná cesta ke cabu.

Dan J. napsal:
... bylo by fajn, kdyby někdo zkušenější zjistil proč tomu tak je.:D
Dan.
Teď jsem to zkoušel i s jinými lokomotivami a dělají to pouze šestikola. Možná je to námět na zamyšlení pro aktivitáře, aby nevymejšleli blbosti s přeskakováním mezi lokomotivami :cool: :-P

alcapone napsal:
Nebo nejlépe na cab od Somatka, ten má na řadu 183.
Dělají to právě moje modely šestikola s odkazem na Somatkovu kabinu ;) Jiná šestikola nemám.

Pikku napsal:
Dan J. napsal:
... bylo by fajn, kdyby někdo zkušenější zjistil proč tomu tak je.:D
Dan.
Teď jsem to zkoušel i s jinými lokomotivami a dělají to pouze šestikola. Možná je to námět na zamyšlení pro aktivitáře, aby nevymejšleli blbosti s přeskakováním mezi lokomotivami :cool: :-P

Já ti dám blbosti... :P Od čeho máme Bin, když jej nevyužijem. :D:D:D:D Ne vážně, no Sometkova kabina je suprovní a konečně máme pro šestikolák kabinu. Postačí to ošéfovat hláškou, že před přestupem je třeba přejít na stanovišti. Je dobře, že se nemusí přecházet poze před připojením, postačí přejít až před přestupem samotným a já tak mohu pokračovat v opravě jené nejmenované aktivity pro trať 321.;)
Tak a aby toho nebylo málo, Chyba musí být někde v kabině od Sometka, poněvaš vše funguje, jak popsal Pikku, ale běda udělat toto: Přestouptit, vyjet za výhybky, přejít na stanovišti a uložit hru, po chtěném load se MSTS okamžitě poroučí k Billovi. Takže nevím, to by musel vyřešit autor kabiny. Zleté aktivity s parničkami.:P
Dan

A už jsem na to přišel. V cvf souboru si opravte toto:
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab183//183_front.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 480 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.85 3 7.9 )

Direction ( 16 359 0 0 )
na toto:
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab183//183_front.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 480 )
CabViewWindowFile ( "" )

Position ( 0.85 3 7.9 )

Direction ( 16 0 0 )

A funguje to :)

Protože modré E424.002 bylo samotné v MsTS trochu smutno, a protože můj kamarád (modelář z TRS Šmejki) mi připravil kompletní nové textury, bude brzy ke stažení i zelená E424.001. Model .001 sice doznal jistých úprav oproti .002, ale obávám se, že si toho stejně ani nevšimnete :)
Obrázky pro představu jsou zde:

121eae1d6dbc4214c3c2c8724436f3c2.jpg

1d360db93bdf271dd935b066222fbc3e.jpg

Rodinka předválečných čs. elektrických lokomotiv se nám utěšeně rozrůstá. Jako důkaz jsou tu obrázky rychlíkové lokomotivy E465.001 od firmy Breifeld - Křižík - BBC. Pohon obstarávaly tzv. spojky Buchli (též BBC) (schované pod objemnými kryty na jedné straně lokomotivy ) mezi elektromotory a dvojkolími. V závěsu za E465.0 na prvním obrázku je dvojice E424 "mimo službu", kterou jsem připravil na základě požadavku aktivitářů. (Bohužel kvůli animacím spojnic a jalového hřídele není možné definovat tyto nečinné lokomotivy jako vagon, ale jako lokomotivu - jen v enginu jsem zadal minimální výkon. Zda je to správně netuším :) ) Model E424 prošel úpravou čelníků, bylo zapotřebí odstranit jednu chybu schovanou mezi vertexy, na kterou za rok nikdo nepřišel. :) Snad budou brzy oba stroje k downloadu. Chtěl bych zde moc poděkovat Tadeusovi, který se mnou spolupracuje na přípravě modelů.

Nějaké screeny zde:

7e64cc63cc951d2c88eee24904faeb07.jpg

a zde:

a79c4e6bda91af28970da91b1e8a667b.jpg

Nakonec jedna prosba. Našel by se ochotný autor trati, který by dokázal vytvořit pražský uzel z doby předválečné ? Navěstní systém První republiky je hotov, funkční a odzkoušený. Vím, že by trať jako taková byla částečně fikce, ale nezdá se mi to nerealisovatelné.

Hi ,
OK .... I wait .....
Excuse me , I have not understand all the subtilities of your publications .....
Thanks for these fast answer .

Best regards
Daniel

Back
Nahoře