Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
fíííííra napsal:
alcapone napsal:
Nevim jak to řešíte, ale je problém. Jsou 2 verze 130049. Jednu má Zbyněk jako DNT a Pikku jako Viamont. Nezkoušel jsem vybrat Viamonta v AE, ale v conbuilderu mě to tam vždy dá DNT i když kliknu na Viamonta. Prosím pořešit.
DNT mazat nebudu, páč máme venku trať 130.

Ahoj. Tu loko DNT ve starém modelu můžeš přeci smazat, vždyť je nový model DNT mašiny č 044
Seš si jistej. 044 je SD. Snad DNT a SD není stejná společnost, a proč nemít 2 verze.

alcapone napsal:
Seš si jistej. 044 je SD. Snad DNT a SD není stejná společnost, a proč nemít 2 verze.

No v podstatě je :) DNT = Doly Nástup Tušimice se ta firma jmenovala dřív, dnes se jmenují Severočeské doly - Kolejová doprava (SD-KD), ale jde opravdu o jednu a tutéž společnost.

Kdo byl na posledním MsTS setkání, měl možnost vidět některé mé připravované novinky. Kdo na setkání nebyl, má možnost podívat se nyní ;) Jedna z prvních československých elektrických lokomotiv, plzeňská E424 se salonními vozy Aaz1-0086 a Aaz1-0080. Model má různé vychytávky, jako například animovaný odpojovač nebo svítící označení směru.
f3ff39ddd7e36214b4d62316e522d01a.jpg

Naposled editoval moderátor:
to z tymi odpojovacmi je skvely napad
to by sa mohlo spravit na vsetky elektricke lokomotivy

Vážení přátelé, protože od release mých modelů řady 121/141 uběhly dva roky, rozhodl jsem se udělat "menší" update této řady a zkrátit Vám tak čekání na šestikoláky. Protože jsem chtěl práce uspíšit a protože jsem chtěl vyjít vstříc uživatelům TBP, pojal jsem update jako NÁHRADU původního balíku Thunderbirdových lokomotiv. Proto jsem nedodržel svoje jednotné značení nových modelů a balík je pojmenován tak, jako v TBP (alespoň doufám, sámTBP nemám :) ) Stačí tedy jen stáhnout a přepsat stávající soubory. Je jasné, že jsem použil části Thunderbirdových textur, což samozřejmě nezastírám a upozorňuji na to i takto veřejně. Tento způsob jsem zvolil i proto, že se mi zvolené Thunderbirdovy předlohy moc líbily - každá je unikátní a zajímavá. Originální Thunderbirdovo readme je přiloženo, jen jsem si dovolil přepsat autora modelů. Balík má necelých 45MB a je určen samozřejmě nejen uživatelům TBP. Na ukázku jeden screen, zbytek samozřejmě u mě na stránkách.

8e1c7083c0769ebf24a08614ab7aa70e.jpg
Pardon, tak ještě trochu strpení, na cestě je malý update enginů :)

Tak a upravený balík se 121.001, 121.006, 141.019 a 141.045 je připraven ke stažení. Přeji příjemnou zábavu.

Nazdar Pikku, parádna práca, ale jednu pripomienku by som mal. U slovenského skútra máš zrkadlovo otočenú textúru na čele ( vidno to na logu žsr ) nie je to problém si otočiť, ja len či to nechceš mať tip top na webe.

pegas napsal:
... U slovenského skútra máš zrkadlovo otočenú textúru na čele ( vidno to na logu žsr ) nie je to problém si otočiť ...

Sakryš, a mě to kolo připadalo nějaké divné ! No jo, tak komu to vadí ať si to předělá, já to nějak časem fixnu.

Pokud máte někdo zájem, na známé adrese je ke stažení model jedné z prvních elektrických lokomotiv ŠKODA. Je to zajímavá dvojdílná spojnicová E424.0, určená pro posun v Pražském uzlu. Díky Alešovi Blechovi má originální kabinu v denní, noční i osvětlené versi, Jackovy zvuky jsou standardem. Lokomotiva je vybavena animovaným odpojovačem na střeše. Nemá sice vliv na funkci, ale vypadá to docela pěkně. Animace sběrače má poměrně velké prodlevy - je to způsobeno nutnou animací spojnic. Obrázek pro představu je zde:

5060ec6b0ea65094f4def252530999b9.jpg

No a jako další release snad bude konečně to stále slibované a stále odkládané mikádo (nebo updatovaná rosnička :) )

JJ, skvělá práce - akurát ji ocení jen pár jedinců, bo v aktuálním GVD nikde nejezdí a ani není dislokována aktuálně v žádném DKV ani SOKV v činné službě a není na ni žádná trať :D ..... ale těch pár jedinců si ji určitě vychutná do sytosti třeba na ztracené 1987 či na jiné fiktivní trati....Pikku dík.

Ačkoli to normálně nedělám, musím pochválit. První elektrické lokomotivy mají jakési kouzlo. Ale to už musí pocítit každý sám.
Třeba to Dana chytne a vytvoří aktivitu pro trať BP ( až na ten značný časový posun by byla určitě zajímavá :) )

© Intouro napsal:
.....Třeba to Dana chytne a vytvoří aktivitu pro trať BP ( až na ten značný časový posun by byla určitě zajímavá :) )
Zdravím. Což o to, mne by to chytlo a na pražské spojky máme mašinky dvě, tuto nádhernou novou krasavici a starší skin E666. Ale přiznám se, že vůbec nemám tucha, jak to na pražském uzlu v dobách minulých chodilo.:eek: :D Takže nevím jak bych začal scénář k aktivitě a kudy bych vůbec vedl trasy.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
.....vůbec nemám tucha, jak to na pražském uzlu v dobách minulých chodilo.:eek: :D Takže nevím jak bych začal scénář k aktivitě a kudy bych vůbec vedl trasy.
S pozdravem Dan.
Ahoj Dane,
víš, žá já rozhodně proti aktivitám tohoto typu nejsem, ale (Intourno nic ve zlém!) podle mě je to nesmysl. Už jenom hlavní nádraží (snad kromě Fantovy budovy a haly) vypadalo zcela jinak, krajní tunel do Vršovic neexistoval - resp. existoval, ale pouze jako kusý. Vršovice neměly peróny. Holešovice neexistovaly, taktéž Libeň vypadala zcela jinak. Autobloky a návěstidla AŽD jsou zcela mimo mísu a o vozovém parku ani nemluvím. Tyto stroje tahaly především osobní vlaky z okrajových nádraží na hlavák, takže přepřahy, přepřahy a zase přepřahy. ;)

Neviděl bych to tak beznadějně. Vozidel pomalu přibývá. Co třeba Ztracená - 1987? Dá se pokládat za nějakou místní trať s 1,5kV soustavou. Reálná Bechyňka nebo Lipenka patří do říše snů.

Muselo by se jednat bud o Ztracenou_1987 a to v celém úseku a nebo Ztracenou_1987sv kde se může jezdit elektricky i na lokálce Polana - Mlýny

a proč pořád přemýšlet nad reálností použití vozidel versus trať. Co třeba udělat aktivitu historických jízd po pražském uzlu např. v rámci Dne železnic ? To jezdí po Praze víc vozidel, které dnes už nikde nenajdete. Myslím, že na něčem takovém se můžou mistři aktivitáři hezky vyřádit s vlastní fantazií. Křižování historických vozidel s moderními, souběžná jízda, navazující spoje, prohlídka ONJ nebo vršovického depa, čekání na průjezd běžného spoje atd. Fantazii se přece meze nekladou. Proč jezdit jen dle reálných událostí, které bývají občas nudné.

AlesB: Presne také niečo napadlo aj mňa. To je vcelku prijateľná alternatíva, kým niekto nepostaví Prahu vo vo verzii 1930:D

Back
Nahoře