Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Robo napsal:
K pantografu - čo tak nadefinovať na predný zmeták CTRL+P ?
Obecně zatím se nepodařilo přidat jediný ovladač do definice cvf ..... klávesy se Džordžovi povedly, to ano, ale bez vazby na cvf .....

Ale jinak se s Bobem57_cz dohodlo, že by se použilo Ctrl+P i P pro cyklický oběh přepínače na sběrače, ale toto vše je zatím jenom teorie.

Svítivost návěstidel

Dobrý den,

mohl by sem prosím někdo umístit screenshot toho, jak mají správně vypadat návěstidla po použití SigLight.ace (resp. SigLightN.ace) z nového BINu a nastavení mipmap podle návodu?
Zbyněk zde hovořil o rozmazaných světlech, jako za mlhy, ale já mám na návěstidlech jen barevné placky a žádný efekt :(

Díky

Bohužel už se dohadujete, zda si vzít na kolo kecky nebo holinky ale k tomu kolu nemáte přehazovačku. Tím chci říct, že je úplně jedno jakou klávesou budu funkci ovládat, to se dá nakonec nadefinovat v common.iom, ale napřed musím funkci nadefinovat, nastavit jí stavy a zabezpečit, aby pro každý stav tuto funkci provedl. Pak bude moct být volaná klávesou a po vytvoření dalších funkcí snad i zobrazená v cabu a ovládaná myší. A to je ještě daleko.

Nebulus napsal:
U mňa na 1GB RAM a Win XP som nezaznamenal problém so stabilitou pri verzii s 50% alokáciu, ale uvidím ako dopadne testovanie s megaaktivitou od Zbyňka. Alebo by to možno chcelo testovaciu záťažovú aktivitu, nech máme čo porovnávať.
S WinXP SP2, 1GB RAM (alokace cca 420MB) Zbyňkova megaaktivita naprosto bez problémů. A že jsem s tím při testování dělal kusy (timeacceleration apod.).
Karel

Hele pánové, když už se bavíte o světlech AI vlaků, tak je tady jeden velmi podstatný problém, který vám zatím všem uniká. A to max. 128 světel na kostku. To že se zapínají světla na AI vlacích podle návěstního předpisu je v pořádku. Ale že kvůli tomu mi ve velkých stanicích nesvítí některá návěstidla mi moc reál nepřipadá. Já vím můžou se považovat za zhaslá ve smyslu předpisu, ale aby mi hesvítilo několik návěstidel v mém dohledu je na vyhození návěstního mistra i s personálem. Nemůžu a nebudu tady Džordže úkolovat, udělal toho pro MSTS velmi mnoho a patří mu za to velký dík, jenom bych se pozeptal, zda již v kódu narazil na datovou strukturu, popisující rozsvícená světla na kostce a zda by se nechalo nastavit toto omezeni na nějaký vyšší počet. Je možné, že to dělá pouze mě, tak to někdo vyzkoušejte i u sebe.

Mirane, já si myslím, že je to vlastnost MSTS. Mě se to děje taky. Typickým příkladem je Libeň. Kdyby byla zhaslá návěstidla v okolí, tak nad tím ještě mávnu rukou, ale ony jako na potvoru nesvítí ty v mé cestě. :? Stačí, když si nadefinuju aktivitu jen hráče z Masaryčky přes Libeň na Kolín. Můžu si být jistý, že cesťáky v Libni budou po tmě.

Michal napsal:
Mirane, já si myslím, že je to vlastnost MSTS. Mě se to děje taky. Typickým příkladem je Libeň. Kdyby byla zhaslá návěstidla v okolí, tak nad tím ještě mávnu rukou, ale ony jako na potvoru nesvítí ty v mé cestě. :? Stačí, když si nadefinuju aktivitu jen hráče z Masaryčky přes Libeň na Kolín. Můžu si být jistý, že cesťáky v Libni budou po tmě.
Podle toho jak to vidí programátor, tak je to dané tím, že counter pro pole světel je dán jako typ byte a ono by to spíš chtělo word nebo int a to už zase záleží na tom, jak s alokací paměti - si tedy alespoň myslím bez hlubšího zkoumání programu.

Džordži po nainstalování nového Bin problém. Trvale svítí na lokomotivě hráče vepředu červená světla ve všech polohách vypínače.
Dálkový reflektor svítí na obě strany.
Nepomůže ani SAVE/Load.
(Jedu svou aktivitu z Olomouce)
BIN verze XP

Při instalaci nejnovější verze mně to píše,že neodpovídá soubor train.exe,neví někdo ,co zase s tímhle?
Tak jsem to pustil a něco je průhledné a něco není a kabiny nejdou přepínat a zase to nějak blbne.Už zase nějaká komplikace,tohle nesnášim.

Zbyněk Šemora napsal:
Džordži po nainstalování nového Bin problém. Trvale svítí na lokomotivě hráče vepředu červená světla ve všech polohách vypínače.
Dálkový reflektor svítí na obě strany.
Nepomůže ani SAVE/Load.
(Jedu svou aktivitu z Olomouce)
BIN verze XP

Mně ta červená svítí až na druhou(0.vypnuto,1.tlumená-2.dálková) polohu spínače světel,ale i tak je tam něco divokého......

No tka jsem si chtěl on Zbyňka na DVD na instalovat Patch 1.57 a azse nějakej EROR mnevím jestli to dělá msts,nebo já?Ale kliknu na PATCH train.exe otevřít a je EROR

No tka jsem si chtěl on Zbyňka na DVD na instalovat Patch 1.57 a azse nějakej EROR mnevím jestli to dělá msts,nebo já?Ale kliknu na PATCH train.exe otevřít a je EROR

No jo, zase niekto pres*al návod.
Buď nemáš upgrade na 1.4, alebo ak tam máš bin, tak starý treba odinštalovať.
Aj keď nechápem, načo ešte používaš 1.57 ...

1.5.7.p
Starý tam být nemůže,protože jsem to přeinstaloval a potom mě to vždycky od Zby%nka na dvd šlo(20.6.2006) tohle tam je a v pohodě jsme to nainstaloval.Nevím nevím,že to teď je EROR

Další problém se světly: zlobí koncová světla vagonů s wagy obsahujícími rozšířený počet světel pro MSTS Bin - svítí na obou stranách všech vagonů v soupravě. V předchozím Binu se chovala správně.

David Kodet napsal:
Při instalaci nejnovější verze mně to píše,že neodpovídá soubor train.exe,neví někdo ,co zase s tímhle?
Tak jsem to pustil a něco je průhledné a něco není a kabiny nejdou přepínat a zase to nějak blbne.Už zase nějaká komplikace,tohle nesnášim.
Tak tohle se tu i u Džordže probíralo několikkrát. Odinstalace předchozí verze nepomůže. Před instalací nového patche je zapotřebí z adresáře simulátoru odstranit podadresář se zálohami MSTSBIN_BACKUP !!! Na verzi train.exe 1.4, který je v oficiálním update MS, pak spustit instalaci patche.

V poslední verzi je opravdu zás..... ve světlech. Jednu chybu jsem odstranil a vnesl novou. Murphyho zákony stále platí.

A nyní babo raď. Jakou verzi dát na DVD s tratí. Džordž má na stránkách jako stabilní verzi 1022. Jenomže moje aktivita vyžaduje verzi 1223 a vyšší, jinak se bude chovat nekorektně. (rychlost pomalých vozidel a servisů). Aktivitu a trať jsem testoval ve verzi z 23.12., kdy ještě nebylo oddělena verze pro 98 a XP. Vše se chovalo korektně a bez problémů.
Asi použiji tohle do instalace a do složky Softvare dám stabilní 1022 a novější varianty 1223. Nejnovější BIN kvůli světlům zatím pro standartní uživatele nemá smysl.
Hold, už jsem závislej na Džordžovi, jak bude tahat za nitky :lol:
Tímto mu chci znovu srdečně poděkovat. MSTS je současně úplně jiné kafe.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře