Zbyněk Šemora napsal:
Mám pocit, že z nás co hrajeme MSTS, každí si od něj slibuje něco jiného a proto se mnohdy nemůžeme dohodnout na jeho určitých nastaveních a standartech.
Pro doufám většinu z nás včetně mě je to skutečný simulátor, který si ohlídá, aby hráč jel podle předpisů a nedovolil mu, aby si jezdil jak se mu zlíbí. ... ... A pak se máme dohodnout, viz mé hádky s Bobem 57.
MSTS je simulátor a proto by měl hráče hlídat jak jede a nic mu netolerovat. Plně mi vyhovuje:
přecházení na druhé stanoviště Jakmile Džordž stanovil podmínky, aby bylo možné na klávesu 1 přejít na druhou stranu nabízí se další omezení.
Někdo z fírů by měl stopnout jak dlouho trvá nejrychlejší přechod na druhé stanoviště a tak nějak to nastavit do MSTS. Zatím tuhle prodlevu nahrazuje odbrzdění maximálně zabrzděného vlaku (což mi Bob 57 stále kritizuje) Pokud by se udělala po stisku klávesy 1 například 60sekund prodleva, že by mašina nešla do výkonu, tak hráč neví, proč mu to nejede. Ale u brzdiče vidí, že ještě nemá odbrzděno, proto mu mašinka nejede. Není přece možné, aby MSTS umožnil jet z druhého stanoviště téměř okamžitě. Možná Boba57 chápu. Přejde na druhou stranu a naštve jej, které prase to zabrzdilo na maximum, když on má ve zvyku jen mírně přibrzdit. Proto volí nastavení výchozích poloh brzdičů jinak i za cenu, že opticky je to úplně mimo reál (viz ladění 130 u BS2 a poznámka na má nastavení)
u 110, 111, 210, přejdu za 1-2s
u x6y - 15s, x50 - 30s, 181 - 35s, 182/3 - 30, 131 - 50s, časy jsou jen odhadované podle konstrukce strojovny - neměřil jsem. Paušální umělé zdržování je jen komplikace navíc pro programátora bin - buďme soudní.
U 130 je to nastavení brzdiče přesně to, co lze v podmínkách msts z kompromisů vytáhnout jako reálné.
Správně by sice měl být brzdič přestaven do polohy uzamykací, vyjmut klíček a zprovozněn na druhé straně. Z dlouholeté praxe však vím, jak to často i bývalo - BS2 byla trvale odemčena umným zásahem do zámku na obou stranách, klíček nebyl zapotřebí a pro zneprovoznění stačilo brzdič přestavit jen do závěrné polohy a to je stav, který je nyní nastaven právě u 130ky - nejreálnější z možných variant msts.
Martens napsal:
Džordž napsal:
Není zbytečné se tím zabývat, naopak pro mě je to otázka k zamyšlení, kdy pro "obyčejné" uživatele by byl povolen nějaký ten prohřešek, zatímco pro "profiky" by se opravdu jezdilo podle předpisů.
Jo takhle se na to díváš - že by si uživatel shodil obtížnost a podle toho se pak deaktivovaly některé události, které by ve variantě "obtížné" aktivitu ukončily....to pak ano, máš pravdu....tzn. vytvořit vazby mezi definicí obtížnosti a kontrolami.....
Souhlasím plně.
Přiřadit stupně obtížnosti pro různé typy událostí a monitorů vozidel, uživatel si nastaví vlastní obtížnost - pro seznání trati lehkou, po seznání již jede šichtu na ostro tak s vyšší obtížností.
lehká :
- neoprávněné projetí stůj = konec
- překročení rychlosti = upozornění hláškou
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
střední:
- překročení rychlosti = vypnutí trakce ( OverspeedMonitor )
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
těžká:
- překročení rychlosti = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nezahoukání = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nestažení sběrače = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
Penalizace časů 90 apod v monitorech odstranit ( na pouhých 5-10 ), už zásah rychlobrzdy je dostatečné zdržení.
( stahovačky zatím nejsou v událostech ...? )
Zbyněk Šemora napsal:
Tady se jedná i například o to, že se s Bobem57 stále hádáme ohledně zásahu rychlobrzdy při překročení rychlosti. Také nesouhlasí s ukončením aktivity na přejezdech, atd.
Takže prakticky řečeno Bob57 si pojede aktivity v úrovni lehká a bude spokojen, já pojedu úroveň těžká a budeme spokojeni oba.
Ale jinak plně souhlasím. Jsme v simulátoru, tak bych klidně ještě přitvrdil. Kdo nechce se podřídit předpisům, ať jezdí volnou jízdu.
Viz výše , abys netvrdil nesmysly, co já pojedu... a vovovotom to je.